Vienam N. Puteikio pasiūlymui dėl taršos pritarė, kitą – atmetė

Politikų tribūna

Pirmadienį Seimo Aplinkos komitetas pritarė Seimo nario klaipėdiečio Naglio Puteikio siūlymui įstatymu įtvirtinti reikalavimą, kad ūkinė veikla, kurios metu deginamos šiukšlės, galima tik tokiu atveju, jeigu jos deginamos ne žemesnėje negu 1200 laipsnių temperatūroje.

Teigiama, esą šiam siūlymui aršiai priešinęsi Aplinkos ministerijos atstovai galiausiai nusileido.

Pasak N. Puteikio, moksliniais tyrimais įrodyta, jog didžiausią pavojų žmonių sveikatai sukelia deginimo metu susidarantys toksiški junginiai furanai ir dioksinai. Jie visiškai sudega tik pasiekus 1200 laipsnių temperatūrą. Tokią praktiką taiko kitos šalys, pvz., Švedijos Linčiopingo šiukšlių deginimo gamykla. Iki šiol Lietuva šiukšlių deginimo temperatūrai taikė minimalus reikalavimus.

Tačiau Seimo Aplinkos komitetas atmetė kitą klaipėdiečio pasiūlymą – uždrausti ūkinę veiklą, jeigu jos metu toksiškos medžiagos patenka į nuotekas arba į atmosferą.

Anot pranešimo, šiuo metu Lietuvoje maždaug iš 30 įmonių į valymo įrengimus patenka toksiškomis atliekomis užterštas vanduo, kurio valymo įrengimai neišvalo ir kuris yra išleidžiamas į gamtą. Taip esą į Kuršių marias ir Baltijos jūrą patenka „Grigeo” įmonių naudojami cheminiai toksiški preparatai, į Nerį patenka plastiko drožlės ir t. t. Jeigu būtų uždrausta tokia veikla, taršios įmonės turėtų diegti uždaro ciklo technologijas.

„N. Puteikis apgailestavo, kad Seimo nariai ir Aplinkos ministerija stojo ne žmonių ir gamtos pusėn, bet siekia didinti taršių įmonių akcininkų pelnus žmonių sveikatos ir gamtosaugos sąskaita”, – rašoma išplatintame pranešime.

2 Comments

  1. Aplinkosauda ir vet tarnybos dirba verslui

    Puteikio geri siulymai

    Reply
  2. ALGIRDAS

    PUTEIKI,NESI BUVES PROTU PASIZYMEJAS.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Petras Gražulis vadovaus Donaldo Trumpo rinkiminiam štabui Lietuvoje

Iš Seimo narių per apkaltą pašalintas Gargžduose išrinktas Petras Gražulis praneša kartu su Amerikos lietuvių bendruomene, remiančia kandidato į JAV ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Unikali transformacija: kaip „tabokinė“ tapo kultūros fabriku II

„Atvira Klaipėda“, ciklo „Urbanistiniai jubiliejai“ rašinyje jau papasakojusi apie tabako pramonės atsiradimą senamiesčio prieigose, šįkart primins jos pasitraukimo istoriją ir ...
2023-11-02
Skaityti daugiau

Politinė reklama

Nebalsuokite už „Klaipėdos energijos“ privatizuotojus, nes jie didina komunalinius mokesčius

Mūsų partija, vienintelė iš visų Klaipėdos rinkimų dalyvių, žada konkrečią paramą smulkiam ir vidutiniam verslui (cituoju šiuos punktus straipsnio pabaigoje). ...
2023-03-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This