AB „Klaipėdos vanduo“ Darbo tarybos kreipimasis

Mums rašo

AB „Klaipėdos vanduo“ Darbo taryba
2020-01-28

Komentarų: 2

Pastaruoju metu AB „Klaipėdos vanduo“ susidarė situacija, kelianti grėsmę bendrovės prestižui, veiklos stabilumui ir efektyvumui.

Martyno Vainoriaus nuotr.

To pasekoje, AB „Klaipėdos vanduo“ Darbo Taryba 2020-01-03 raštu Nr. 2020/S.01-2 „Dėl susidariusios situacijos įmonėje“ kreipėsi  į Klaipėdos miesto merą,  administracijos direktorių ir kolegialius AB „Klaipėdos vanduo“ valdymo organus. Rašto kopijos taip pat buvo išsiųstos ir kitam AB „Klaipėdos vanduo“ akcininkui – Klaipėdos rajono savivaldybei bei merui. Rašte buvo prašoma iki 2020-01-08 atsakyti į rūpimus klausimus, nuraminti bendrovės kolektyvą bei paaiškinti savo veiksmus ir skubotai stumiamus su logika prasilenkiančius sprendimus.

2020-01-08 buvo gautas, ypač formalus ir ciniškas, neatsakantis nei į vieną klausimą, atsakymas iš tuo metu laikinai einančio generalinio direktoriaus pareigas Aleno Gumuliausko.

2020-01-13 AB „Klaipėdos vanduo“ Darbo taryba susitiko su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku. Susitikimo metu buvo aptarti klausimai išdėstyti siųstame rašte.  Susitikimas praėjo darbinėje ir draugiškoje aplinkoje. Susitarta bendradarbiauti sprendžiant bendrovėje iškilusias šiandienos ir ateities problemas. Bet tai ir viskas, ką pavyko gauti AB „Klaipėdos vanduo“ Darbo tarybai.

Nei bendrovės valdyba (5 valdybos nariai), nei Stebėtojų taryba (7 stebėtojų tarybos nariai), nei savininkas Klaipėdos miesto administracija, nesiteikė atsakyti nei į vieną klausimą, nors kreipimasis buvo pateiktas raštu ir kiekvienam nariui asmeniškai.

Nematydama kitos išeities, AB „Klaipėdos vanduo“ Darbo taryba, kreipiasi per spaudą, su vienu vieninteliu prašymu. Prašome atsakingus asmenis pateikti išsamius atsakymus į mūsų raštą.

Ir labai prašome, neignoruokite bendrovėje dirbančių žmonių.

2 Comments

  1. ME

    A cia tuos straipsnius raso tie buve ir atleisti vadovai ? Prasau sekanciam straipsni nurodykite koks buvo jusu atlyginimas ir koks yra paprasots darbuotojos, kur priimineja zmones prie langelio alga ? Vaidinat aukas ir nuskriaustuosius, bet ar nebus taip kad tas laikinasis direktorius tiesiog pamate, jog gaunt didedli atlygnima (speju 3-4 tukst eur ?) ir nieko neveikiat.
    Geru specialistu neatleidzia, arba gerus specialistus atleidus, visada jiem atsiras kita gera vieta kitoje imoneje, blogiem belieka verkti ir rasyti straipsnius cia.

    Reply
  2. Tyla

    Ir vėl tyla… Negi Darbo taryba tik tiek ir reikalinga? Darbo kodeksas “Klaipėdos vandeny” negalioja nei valdybai, nei stebėyojų tarybai? Teorija sau, o praktika kokia patogi? Pas carą eita be reikalo: tam seniai niekas neįdomu..

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This