Prekybininkai piktinasi Tilžės gatvės rekonstrukcija

Svarbu, Verslas

Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos inicijuotame susirinkime prekybininkai miesto valdžios atstovams išdėstė savo nepasitenkinimą dėl Tilžės gatvės rekonstrukcijos sprendinių.

Miesto valdžia kartu su projektuotojais, jau atradusi galimybę įrengti papildomą išvažiavimo iš Tilžės turgavietės juostą, žada dar ieškoti ir galimybės įrengti papildomą įvažiavimą, tačiau ar tai pavyks padaryti dar nėra aišku.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Minėtosios asociacijos Klaipėdos skyriaus vadovas Donatas Botyrius teigė, jog prasidėjusią gatvės rekonstrukciją prekeiviai priėmė pozityviai, nors ir taip esą buvo geros įvažiavimo sąlygos.

„Prasidėjus darbams jau prieš metus kreipėmės, turėjome pastabų dėl pėsčiųjų srautų, įvažiavimo, kažkiek patvarkė, bet to neužteko. Kai įjungė prieš šventes šviesoforą išryškėjo nepatogumai. Buvo didžiulis ažiotažas ir nesupratome, kas įvyko. Pamatėme, kas laukia, kai prasidės sezonas, prekyba”, – teigė D. Botyrius.

Jo tvirtinimu, dėl susidarančių spūsčių nemažai klientų nusisuka ir važiuoja į kitas turgavietes. Dėl to esą miesto valdžios buvo prašoma išjungti šį šviesoforą ir įjungti tik kai baigsis gatvės rekonstrukciją. Po tokiu kreipimusi, anot D. Botyriaus, yra apie 400 parašų.

„Mes tai vadiname klaida, sabotažu prieš valstybę, smulkiuosius verslininkus. Tilžės gatvė tuščia, o išvažiuoti ir įvažiuoti – spūstys. Lai ateina projektuotojai šeštadieniais ir natūroje pažiūri, kaip kas vyksta. Būtinas antras išvažiavimas, reikia grąžinti papildomas žalias rodykles. Ir iš vis čia būtų užtekę reguliuojamos pėsčiųjų perėjos”, – dėstė asociacijos vadovas.

Tilžės turgaus kontrolinio akcijų paketo savininkas Ramūnas Petraitis situaciją vadina projektavimo klaida, dėl kurios jis pat esą sulaukia kaltinimų, kad nori sužlugdyti turgavietę ir vietoje jos „Akropolį” ar namus pastatyti.

„Projektuotojai savivaldybė pažadėjo, kad taisys. Tik klausimas kada”, – teigė jis

Savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas savo ruožtu teigė, jog jau praėjusią savaitę po pasitarimo su projektuotojais buvo rastas būdas ties turgumi suformuoti dar vieną išvažavimui skirtą juostą – iki šiol buvo numatyta viena išvažiuoti ir dvi įvažiuoti.

„Šią savaitę žiūrėsime, tarsimės ir administracijoje, ir su turgaus vadovybe ar galima suformuoti dar vieną pageidaujamą įvažiavimą. O dėl šviesoforo tai ir administracijos, ir „Gatvių apšvietimo” nuomone jis turi veikti, nes ir pėstieji čia vaikšto, ypač daug jų vasarą. Pati sankryža dar nėra gautinė, nėra juostų, tai ir šviesoforo veikimo principas nėra galutinis. Tačiau jau ir dabar veikimo režimas turgaus dienomis yra kitos”, – sakė V. Švedas.

Po to kai pernai vasarą buvo nutraukta sutartis su UAB „Žemkasa”, Tilžės gatvės rekonstrukcijos darbus tęsia konkursą laimėjusi UAB „YIT Lietuva”. „Žemkasa” Tilžės gatvės atkarpos nuo Šilutės pl. iki geležinkelio pervažos rekonstrukcijos, kuri apimta ir Sendvario žiedo pertvarkymą į šviesoforais reguliuojamą sankryžą, vykdė nuo nuo 2017-ųjų rudens. Pasirašytos sutarties vertė siekė 4,226 mln. eurų. „Žemkasa” spėjo atlikti darbų už 1,278 mln. eurų. Naują konkursą, kuriame dalyvavo trys rangovai, laimėjo „YIT Lietuva”, pasiūlysi 4,172 mln. eurų kainą. Konkursas buvo skelbtas atlikti tuos darbus, kurių nebepadarė „Žemkasa”. Tai reiškia, kad viso objekto kaina padidėjo 1,224 mln. eurų.

Sutartyje su „YIT Lietuva” numatyta, kad darbai turi būti užbaigti per 14 mėnesių nuo statybvietės perdavimo dienos. Esant pagrindui terminas gali būti pratęsiamas dviem mėnesiams.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Bankroto administratorius lieka nuteistas

Klaipėdos apygardos teismas sutiko su pirmos instancijos verdiktu, jog yra pakankamai įrodymų, kad už melagingų parodymų davimą ir dokumentų klastojimą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Spyglys

Kurgi tie valytojai?*

Visų nuskriaustųjų užtarėjas Spyglys dalinasi vienos miestietės laišku ir nuotraukomis, kurie jį pasiekė. „Per visur pasakoja, kaip miesto gatvės valomos. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Transportas

Baltijos žiedo rekonstrukcijai užbaigti trūksta pusės milijono

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad uostamiestyje su darbo vizitu lankęsis susisiekimo viceministras Mindaugas Tarnauskas su miesto vicemeru Algirdu Kamarausku aptarė svarbiausių ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This