Piktina suplanuota konteinerių vieta

Miestas

Labdaros ir paramos fondo Dvasinės pagalbos jaunimui centras (DPJC), įsikūręs Darželio g. 11, prieštarauja savivaldybės pasisamdytų projektuotojų siūlymams netoli jo įrengti pusiau požeminių atliekų konteinerių aikštelę.

„Kasdien į Vaikų dienos centrą renkasi krizę patiriančių šeimų vaikai. Būsimi pusiau požeminiai konteineriai suplanuoti netinkamoje vietoje: priešais dviejų daugiabučių namų langus. DPJC kreipia dėmesį į higienos normas apie nederintą projektą su gyventojais ir organizacijomis. Pažeidžiama gyventojų teisė žinoti, kas vyksta jų gyvenamoje aplinkoje ir pažeidžiamas visuotinis gėris. Matydami mieste tokių konteinerių aikšteles, jų nepriežiūrą, vasarą kylantį dvoką DPJC darbuotojai teigia, kad blogės vaikų laisvalaikis lauke, gali kilti pavojus vaikams šiukšliavežės darbo metu. Įrengus požeminius konteinerius sumažės parkavimo vietų, kurių ir taip trūksta”, – rašoma DPJC pretenzijoje, sausio 28 d. nusiųstoje savivaldybei.

DPJC nuomone, konteineriai gali būti įrengti ten, kur dabar stovi rūšiavimo konteineriai – Darželio ir Rambyno gatvių sankirtoje.

„DPJC protestuoja prieš tokią valdininkų savivalę ir nepagarbą aplinkiniams gyventojams bei DPJC nariams”, – rašoma centro vadovės Danguolės Misiukonienės pasirašytame rašte.

Savivaldybė buvo skelbusi, jog motyvuotų pasiūlymų ir pastabų dėl kai kurių tokių konteinerių vietų laukia iki sausio 20 d.

1 Comment

  1. klaipėdietė, Didžiosios Vitės gyventoja

    Kažkodėl Savivaldybės tarnautojai ,kurie atsakingi už pusiau požeminių konteinerių vietų parinkimus , negalėjo per daugiabučių gyvenamųjų namų administratorius INFORMUOTI gyventojus kur jų kiemuose bus įrengiami tokie konteineriai ?! Jei kokią informaciją paskelbia internete ar dienraštyje ,tai žinant kiek žmonių gali užsiprenumeruoti ar pirkti laikraščius ,kiek žmonių iš viso NESINAUDOJA internetu (neturi ir nemoka arba kasdien neskaito ),tai sužino po laiko. Tada pasakoma :kur buvo anksčiau ,nieko padaryti negalima ir t.t. Toks NEATSAKINGAI dirbamas darbas ir sukelia žmonių pasipiktinimą ,neapykantą valdžios atstovams . Po langais ruošiasi statyti konteinerius ir gyventojai nieko nežino .Negana to ,kad automobiliai stovi vos ne prie pat langų ,tai dar ir šiukšlių konteinerius sustatys .Ne vien šios gatvės namo gyventojai yra nepatenkinti ,bet ir kitų gatvių bei namų gyventojai yra parašę į Savivaldybę PASIŪLYMUS kur būtų galima rasti vietą įrengti konteinerius .Bet ar valdininkai (nors ir yra tarnautojai ) IŠGIRS ir REAGUOS į tuos pasiūlymus – didelis klausimas ?!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Dvasinės pagalbos jaunimui centras: „Spręsti sunkumus - nebegėda“ 

„Kuo mes skiriamės nuo kitų centrų? Mes esame arti klaipėdiečių, turime platų spektrą paslaugų ir orientuojamės į realią pagalbą vaikui ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Miestas

Šventiniu laikotarpiu - papildomi laikini konteineriai

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras prašo klaipėdiečių ir miesto svečių automobiliais neužstatyti atliekų konteinerių bei privažiavimo prie jų.  Tai ypač ...
2023-12-29
Skaityti daugiau

Miestas

Specialistės su jaunimu mezga ryšį ir gatvėse

Labdaros ir paramos fondo „Dvasinės pagalbos jaunimui centras“ įgyvendina programą „K.A.R.T.U.“ – vadinamosios jaunimo darbuotojos išeina į populiariausias erdves, kur ...
2023-12-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This