Universiteto absolventams įteikti diplomai

Švietimas

Trečiadienį Klaipėdos dramos teatre įteikti diplomai 29-ajai Klaipėdos universiteto (KU) absolventų laidai.

Mokslų baigimą liudijantį dokumentą gavo ir mantijomis pasipuošė 198 absolventai, įgiję bakalauro bei magistro laipsnius.

Diplomai įteikti 49 – Sveikatos mokslų fakulteto, 90 – Socialinių ir humanitarinių mokslų, 59 – Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakulteto studentams. Tarp jų – beveik 20 absolventų iš užsienio, o 7 studijas baigė su pagyrimu.

Savo rezultatais labiausiai pasižymėjo Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto absolventai: Medijų filosofijos ir kultūrinių industrijų bakalaurė Andželika Rimkuvienė, Nacionalinio saugumo studijų programos magistras Michailas Karpuzovas, Visuomenės geografijos ir geoinformacinių sistemų taikymo studijų programos magistrė Viktorija Trumpickaitė, Ikimokyklinio ir pradinio ugdymo magistrė Erika Turauskienė, Profesinės etikos ir etikos audito magistrė Virginija Ramašauskienė. Taip pat diplomus su pagyrimu gavo Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakulteto absolventė Naftos ir dujų technologijų procesų studijų programos magistrė Monika Nikolajevė, Sveikatos mokslų fakulteto Slaugos studijų programos magistrė Viktorija Kerienė.

Savo baigiamaisiais darbais pasižymėjusiems studentams M. Karpuzovui ir E. Turauskienei Socialinių mokslų fakulteto dekanas Rimantas Balsys įteikė premijas.

„Žiūriu į jus ir matau didelį talentų susibūrimą. Pasilikite mokslo orbitoje. Būkite smalsūs, žingeidūs mokslo pasaulyje“, – absolventams linkėjo KU Senato pirmininkas prof. dr. Vaidutis Laurėnas.

Trečiadienį diplomai įteikti studentams, kurių bakalauro studijų trukmė – 3,5 metų, o magistro – 1,5 metų. Birželį mokslų baigimą liudijantys dokumentai bus įteikti, tikimasi, daugiau nei 600-ams absolventų „Švyturio” arenoje.

KU pranešime spaudai cituojama studijas nepriekaištingai baigusi absolventė E. Turauskienė sakė, kad studijų metai buvo įdomūs, kupini naujų patirčių ir iššūkių. Studijuodama Ikimokyklinio ir pradinio ugdymo magistrantūros studijų programoje mergina tobulino pedagoginio darbo įgūdžius.

„Labiausiai įsiminė KU sutikti žmonės, su kuriais besimokydama, bendraudama ir dirbdama, kartais gal net pati to nesuprasdama, įgijau naujų žinių, gebėjimų ir patirties „Klaipėdos universitetas – atviras žinių uostas, vis labiau vertinamas Europoje“. Tai universitetas, kuriame gali gauti viską, ko nori pats; tai vieta, kurioje sąvokos „mielas“ ir „profesorius“ yra lengvai suderinamos; tai įstaiga, kurioje pildosi svajonės; tai nuostabi erdvė, į kurią visada malonu sugrįžti“, – teigia absolventė.

Pasak Medijų filosofijos ir kultūrinių industrijų bakalauro laipsnį įgijusios A. Rimkuvienės, KU – universitetas ne tik arti jūros, tačiau ir arti gyvenimo.

„Tai kaip motina maitintoja: suteikia tiek teorinių žinių, tiek praktinių įgūdžių. Tai studentus ugdo ne tik iš profesinės, bet ir gyvenimiškosios pusės. Metai, praleisti KU, buvo reikšmingi, įsimintini ir dosnūs patirtimi“, – sakė absolventė.

„Ši diena – įsimintina visai KU bendruomenei. Džiaugiamės, kad turime tokią gausią jaunų bei gabių žmonių minią. Tikime, kad universitete įgytos žinios pasitarnaus profesiniame kelyje ir padės pasiekti karjeros aukštumas. Galite didžiuotis, kad šiandien baigėte vieną iš geriausių Europos universitetų“, – kalbėjo rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Jis pasidžiaugė, kad KU kartu su kitomis penkiomis Europos aukštosiomis mokyklomis priklauso pažangiam ir ambicingam Europos universitetui „EU-CONEXUS“ („European University for Smart Urban Coastal Sustainability“ – liet. „Europos universitetas išmanių pakrančių miestų tvariai plėtrai“).

KU pažangumu bei augimu didžiavosi ir Klaipėdos miesto mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis.

„Universitetas vis labiau tampa matomu, vertinamu ir pastebimu pasaulio universitetų žemėlapyje. Kartu dar labiau stiprėkime ir klestėkime“, – KU Tarybos pirmininko, miesto mero Vytauto Grubliausko vardu linkėjo A. Cesiulis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This