Įrengs mašinų skaičiavimo sistemas

Transportas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT), kartu su Neringos savivaldybe dalyvaudama Europos Sąjungos projekte „Automobilių statymas tampa išmanus“ (angl. Parking gets smart), Šiaurės rage, Piliavietės automobilių statymo aikštelėje, Smiltynėje ir Nidoje planuoja įrengti transporto priemonių skaičiavimo sistemas, kurios realiu laiku rodys užimtumą šiose vietose.

„Oro grupės” nuotr.

Šiuo metu automobilių vairuotojai, keliaujantys į Smiltynę ar Neringą, apie stovėjimo aikštelių užimtumą Senosios perkėlos prieigose, Smiltynėje ir Nidoje gali spręsti tik atvažiavę į jas. Neradę laisvos vietos, turi sukti ratus ieškodami vietos kur pasistatyti automobilį.

Teigiama, kad sukurtos mobiliosios aplikacijos, e.puslapio ar švieslentės pagalba vairuotojas iš anksto galės įvertinti padėtį ir pasirinkti, kur atvažiavus statyti automobilį ir kokį alternatyvų transportą naudoti.

„Kartu su KKT projekte taip pat dalyvauja ir Neringos miesto savivaldybė. Ten sezono metu automobilių statymo problema irgi aktuali. Taigi automobilio vairuotojas dar magistralėje galės matyti bendrą parkavimo padėties vaizdą ir Klaipėdoje, ir Neringoje. Tai sumažins perteklinę ridą ieškant laisvos vietos, ir, tikimės, paskatins dalį poilsiautojų statyti automobilį Klaipėdoje ir kelionei į Neringą rinktis viešąjį transportą. O jeigu vis dėlto poilsiautojai nuspręs į Nidą važiuoti automobilių, tuomet – jeigu norės dar ir aplankyti Jūrų muziejų ar delfinariumą, galės apsispręsti dėl alternatyvaus transporto pasirinkimo, matydami užimtų vietų skaičių Smiltynėje. Projekte dalyvauja partneriai iš Vokietijos, Lenkijos, Švedijos, jų patirtimi remiamės ieškodami optimaliausių sprendimų. Šį projektą vertiname ir kaip pilotinį projektą: rasti sprendiniai galės būti multiplikuojami mieste visur, kur parkavimo vietų užimtumas yra ypač aktualus ir probleminis. Dauomenys bus atviri, taigi atsiras prielaidos ir kitų verslų pridėtinės vertės kūrimui.”, – rašoma KKT pranešime.

Darbus planuojama baigti iki 2021 metų pabaigos.

1 Comment

  1. Meška

    O ką, Klaipėdos miesto centrinėje dalyje tokios info nereikia, juk nemokamų vietų pasistatyti mašiną beveik nebeliko? Miesto aikštelėse tokios išmanios lentelės būtų dar labiau reikalingos. Gal kada sulauksime laikų, kai prie ženklų, rodančių mokamą parkavimą rasime ir lenteles apie tuščias vietas? O dar geriau, kad visa ta informacija realiu laiku atsirastų išmanaus telefono apps’e, galėtume maršrutą įkalti navigacijai ir garantuotai atvestų į laisvą vietą.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Artėjantį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos meras: „Esu stabdis pinigų taškymui ir kreiviems projektams“ 

Pirmus savo darbo metus apžvelgęs uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus teigia, jog pajuto, kad ši kėdė nėra pati minkščiausia, bet labai prasminga. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

ELTA

Nidoje žada statyti uždarus teniso kortus

Nidoje planuojama statyti uždarą sporto centrą, pirmadienį pranešė Neringos savivaldybė. „Matome didžiulį poreikį patalpų, kuriose būtų galima aktyviai sportuoti šaltuoju ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This