Karilionas nenutils

Miestas, Svarbu

„Karilionas nebeskambės nuo šio savaitgalio. <…> Pasibaigė sutartis tarp Koncertų salės ir AB Lietuvos paštas. Nėra pagrindo toliau skambėti mūsų mieste karilionui. Ką padarė dėl to valdančioji dauguma, savivaldybė?” – po miesto Tarybos posėdžio pareiškė jos narė, opozicijos atstovė Nina Puteikienė.

Tačiau Klaipėdos savivaldybės administracija netruko išplatinti pranešimą, kuriame teigia, jog šie teiginiai neatitinka tikrovės.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Jokių žinių, kad mums nebeleidžia vykdyti veiklos nėra“, – pranešime cituojama Klaipėdos koncertų salės direktorė Danutė Žičkuvienė.

Anot pranešimo, sutartis dėl patalpų nuomos kariliono veiklai vykdyti tarp Klaipėdos miesto savivaldybės koncertinės įstaigos Klaipėdos koncertų salė ir AB „Lietuvos paštas“ pratęsta sausio 29 dieną ir galios iki 2021 m. sausio 31 d.

Pasak N. Puteikienės, ji rėmėsi išvakarėse gauta informacija.

„Aišku, šioks toks nesmagumas dabar yra, bet gal geriau tokiais atvejais nuspausti raudoną mygtuką be pagrindo nei paskui po laiko kalbėti, o kur visi buvome”, – sakė politikė.

Karilionas toliau vykdys įprastą veiklą ir jo varpai skambės savaitgaliais bei švenčių dienomis.

Po nutrauko aukciono Klaipėdos centrinio pašto pastato likimas iki šiol nėra aiškus.

INFORMACIJA

Klaipėdos karilioną sudaro 48 lygaus profilio varpų komplektas, kurių diapazonas – keturios oktavos. Bendras varpų svoris – 5 tonos, o su visomis konstrukcijomis jis siekia 10 tonų. Didžiausio ir sunkiausio varpo masė – 900 kilogramų.

Rankomis ir kojomis valdomas instrumentas savo muzika klaipėdiečius džiugina nuo 1987 metų. Tos pačios instrumentų gamintojos „Royal Eijsbauts“ (Olandija) varpai buvo įkelti ir į Paryžiaus katedros bokštus.

Jau trisdešimt metų karilioninkai Kęstutis Kačinskas ir Stanislovas Žilevičius ištikimai kiekvieną šeštadienį, sekmadienį bei per visas šventes kopia keliasdešimt metrų į Klaipėdos centrinio pašto bokštą ir iš ten valdo karilioną.

K. Kačinskas teigia, kad idėja įrengti karilioną Klaipėdoje kilo maždaug 1975 metais, 1980–aisiais patvirtintas susitarimas gaminti, o 1987 metais kariliono instrumentas buvo atvežtas į Klaipėdą.

4 Comments

  1. Anonimas

    jei ne ta ninočka tai paštas su visu kariljonu jau būtų prakaltas ir visi kvaksėtumėt, o kaip čia taip nutiko? Mokėtumėm dabar kokiam „verslininkui” už leidimą laikyti bokšte varpus. Ir amžinai ir brangiai. O gal gudručiai žinote ką pagaliau savivaldybė per penkis metus sugalvojo ir nutarė daryti su tuo paštu? Ministras vis dar laukia ir ar nepasirodys, kad ta sutartis niekinė ir negalėjo būti pasirašyta. Valdybos tai nėra

    Reply
  2. Aha

    Apsijuokė Nina per visą pilvą. Bet ar pirmas kartas? 🙂

    Reply
    • Jons

      Kai tiek daug kartu apsijuokia, tai jau nieks ir nebekreipia demesio.

  3. Fantastic

    Kaip smagu, kad Klaipėda turi Ninocka. Kiek miestas netektų, jos pokštai ir netikri pavojai, apkalbos, kitų juodinti aš tapo miesto simboliu. Dėkojame už nenuilstamą kakojimą ant visų iš eilės. Jūsų fantazija teklesti amžinai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Tadai, kodėl taip kukliai?*

„To dar nebuvo, kad savivaldybės biudžetinės įstaigos direktorius reklamuotų savo atvaizdą „visame gražume” miesto stenduose. Skirti GPM prašo daug kas, ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Paštu apsimetantys sukčiai masiškai atakuoja mobiliojo ryšio vartotojus

Daugiau nei 6500 pranešimų iš gyventojų vien tik per kovo mėnesį. Ir per pusę tūkstančio užblokuotų nuorodų per beveik metų ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Sukčiai prisidengia Lietuvos pašto vardu

Gyventojai perspėjami, kad pastarosiomis dienomis padaugėjo bandymų apgaulės būdu išvilioti lėšas, prisidengiant Lietuvos pašto vardu. Gyventojams siunčiamos SMS žinutės su ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This