Nenaudojamų daiktų turgeliai moko vartoti atsakingiau

Verslas

Vis labiau augančios įvairių prekių gamybos ir vartojimo apimtys sukėlė aplinkos taršos problemą, kuriai sumažinti būtinas tvarus vartojimas. Jo svarba aptariama jau ne vieną dešimtmetį: vertinami ilgaamžiai ir kokybiški produktai, o plastikinius puodelius, šiaudelius, polietileninius maišelius keičia daugkartinio vartojimo gaminiai. Tačiau prekybininkai pastebi, kad to negana – išpopuliarėjus elektroninei prekybai, tapo lengva pasiekti pigias, neekologiškas prekes, todėl tvarumas kartais lieka tik iliuzija.

Septintus metus visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose vykstančių „Uodo šeimos turgelių“ iniciatorė Gitana Granickienė pasakoja, kad žmonių mąstymas keičiasi.

„Savo šeimos nebenaudojamų daiktų ar drabužių pardavimas yra puikus būdas sutaupyti, vartoti prasmingai ir atsakingai – mes turgeliuose sulaukiame nemažai dalyvių. Tačiau žmonėms vis dar trūksta sąmoningumo, jie nesupranta, kad greita mada ir išaugęs vartojimas yra didžiulė grėsmė“, – teigia ji.

Artimiausias „Uodo šeimos turgelis“  Klaipėdoje vyks jau šį šeštadienį, vasario 1 d. „Švyturio“ arenoje.

Kasmetiniai renginiai šeimoms jau tapę tradicija – tėvai apsilanko kartu su vaikais, kurie ne tik smagiai leidžia laiką, tačiau ir ugdomi jų verslumo pagrindai. Mokyklinio amžiaus vaikams yra įrengiamos specialios prekybos salelės, kuriose galima parduoti savo nenaudojamus drabužius, žaisliukus ar knygas.

Visoje Lietuvoje dar nuo 2013 m. organizuojami turgeliai subūrė didelę šeimų bendruomenę, savo nenaudojamų daiktų prekyba kiekviename renginyje užsiima vidutiniškai 100 dalyvių. Per metus suorganizuojama apie 40 turgelių, kuriuose parduodamų prekių kainos svyruoja nuo keliasdešimt euro centų iki keliasdešimt eurų. Nepavykus parduoti prekių, po renginio jas galima padovanoti labdaros įstaigų atstovams, kurie daiktus išdalina vargingiau gyvenančioms šeimoms.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

"Švyturio" arenoje - "Uodo šeimos turgelis"

Rugpjūčio 25 d. 10-14 val. „Švyturio” arenoje veiks „Uodo šeimos turgelis”, kurio organizatoriai kviečia prieš pat mokslo metų pradžią bendruomenę mažinti ...
2018-08-13
Skaityti daugiau

Verslas

Kviečia Uodo šeimos turgelis

Jau sausio 20 d., šeštadienį, „Švyturio“ arenoje kviečiami burtis smulkieji verslininkai. Čia nuo 10 iki 14 val. organizuojamas Uodo šeimos ...
2018-01-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This