Internetu ragina naudotis saugiai

Švietimas

Vasario 11 d. Lietuvoje, kaip ir daugelyje pasaulio šalių, jau 17-tą kartą bus minima Saugesnio interneto diena.

Ta proga Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka vasario 11-15 dienomis kviečia visuomenę dalyvauti įvairiose šviečiamosiose saugesnio interneto veiklose: nuo patyčių elektroninėje erdvėje, duomenų saugumo iki sekstingo ar socialinių tinklų naudos – žalos analizės. Bibliotekos  darbuotojai sieks atkreipti dėmesį į kylančias problemas internete, skatinti saugesnį, ypač vaikų ir jaunuolių, naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis ir pristato tam skirtus užsiėmimus.

Užsiėmimai vaikams ir jaunimui

Jaunimo padalinyje (Tilžės g. 9)

Vasario 11–14 d. edukacinės veiklos jauniesiems saugaus interneto vartotojams:
1. Slaptažodžių dirbtuvės. Kokie slaptažodžiai patikimi ir kokie ne. Kurs slaptažodžius ir tikrins atsparumą prieš įsilaužėlių atakas.
2. Nuotraukų skelbimas internete: kuo saugu dalintis su visu pasauliu, o ko nederėtų? Kas nutinka įkėlus savo nuotrauką į internetą ir kur ji gali atsidurti? Registracija baigta, vietų nėra.

Vaikų centre „Gerviukas“ (Taikos pr. 81 A)

Vasario 11 d. 15 val. žaismingos ir kūrybinės koliažo dirbtuvėlės „Saugi kelionė“  1-5 klasių moksleiviams. Užsiėmimas skirtas NVŠ programos „Smalsiausieji bibliotekoje“  vaikams.

Vaikų padalinyje (Danės g. 7)

Vasario 10-15 d. edukacinis užsiėmimas 3-6 klasių moksleivių grupėms „Mano duomenys internete“. Praktinių veiklų metu bus aptarta, kokiais duomenimis galime dalintis internete,  kokias nuotraukas skelbti nėra saugu, kaip sukurti saugų slaptažodį.

Visų kitų bibliotekos lankytojų laukia interneto įdomybių viktorina. Daugiau informacijos ir registracija grupėms tel. (8 46) 314719 arba  vaikai@biblioteka.lt

Karlskronos bibliotekoje (Laukininkų g. 50)

Vasario 11-14 d. edukacinis užsiėmimas pradinių klasių moksleivių grupėms „Kurkime geresnį internetą kartu“.  Praktiškai išbandys „Apuoko pamokėles“, sužinos Pranuko patarimus „Mano duomenys internete“. Būtina išankstinė registracija tel. (8 46) 323588.

Vaikų centre „Ruoniukas (Kalnupės g. 13)

Vasario 12 d. 10–14 val. edukacinė pramoginė veikla pradinių klasių moksleiviams „Sugalvok“, kurio metu lavinamas protas, mokomasi naujų reikšmingų žodžių susijusių su internetu bei sudaroma galimybė tobulinti gebėjimus dirbant grupėse.  Registracija grupėms į žaidimą tel. (8 46) 366542.

 Vaikų centre „Pelėdžiukas”  (Tilžės g. 11)

Vasario 13 d. 13.30 val. Edukacinis užsiėmimas „Draugiškas internetas“, skirtas NVŠ programos „Skaitai knygas kaupi žinias“ vaikams.

Suaugusiems

Viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8)

Vasario 10-11 d. 16-19 val. dviejų dienų nemokami skaitmeninio raštingumo mokymai „Pristatymų rengimas Google debesyje”: kaip greitai ir saugiai parengti pateiktį gimtadienio ar šeimos šventei, įmonės pristatymui ar sukurti sveikinimą. Registracija tel. (8 46) 314725 arba info@biblioteka.lt

Vingio bibliotekoje (Vingio g. 11)

Vasario 10-15 d. 10–18 val. konsultacijos, kaip naudotis mobiliaisiais telefonais, planšetėmis ir kitais išmaniaisiais įrenginiais.

Visų kitų bibliotekos lankytojų laukia testas „Pasitikrink žinias, ką žinai apie internetą ir jo saugumą“ ir malonios dovanėlės.

E.skautas bibliotekoje –  nemokamos konsultacijos kompiuterių naudojimo klausimais

Reikia pagalbos naudojantis kompiuteriu ar išmaniuoju įrenginiu? Nežinote, kaip siųsti elektroninius laiškus? Norite išmokti iškelti nuotraukas iš telefono ar planšetės į kompiuterį? Nežinote, kaip rezervuoti knygą internetu? Šiais ir kitais klausimais kviečiame konsultuotis su e.skautais.

Vasario 11-14 d. 15 -17 val. Pempininkų bibliotekoje (Taikos pr. 81A)
Registracija tel. (8 46) 346301 arba bibliotekoje.

Vasario 3, 6, 10, 13 d.- 15.30-18 val. Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8)
Registracija tel. (8 46) 314723 arba bibliotekoje.

Transliacijos

savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji bibliotekoje ir jos padalniuose

Vasario 11 d. 11 val. transliacija internetu „Sukčiai internete: kaip pasisaugoti”? 

73 proc. 16-74 metų Lietuvos gyventojų internetu juo naudojasi kasdien. Dažniausiai – bendravimui, informacijos paieškai ir bankininkystei: bankų paslaugos jau seniai prieinamos visur, kur veikia interneto ryšys. Tačiau į tendencijas žvalgosi ir sukčiai, vis dažniau ieškantys patiklių aukų virtualioje erdvėje. Kokie dažniausi sukčiavimo būdai ir kaip išsaugoti budrumą? Seminaro metu ekspertai pasidalins pavyzdžiais bei patarimais.

Moderatorius: Mantas Zalatorius, Lietuvos bankų asociacijos prezidentas. Dalyvauja: Lietuvos banko ir komercinių bankų ekspertai.

Vasario 13 d. 11 val. transliacija internetu „Seksingas: žaidimas ar nusikaltimas?”

Sekstingas (angl. – žodžių sex ir texting junginys) – tai seksualaus turinio žinučių, apnuoginto kūno vaizdų, filmukų siuntimas ar gavimas naudojantis skaitmeninėmis technologijomis. Sekstingo proveržis yra neatsiejamas nuo išmaniųjų įrenginių, socialinių tinklų, pažinčių programėlių progreso ir dažniausiai suvokiamas kaip simpatijos, seksualumo išraiška, pažinties mezgimas ar santykių išlaikymas, flirtas, žaidimas. Savanoriškai siunčiamas erotinis vaizdas ar tekstas mylimam žmogui, nesitikint, kad jį pamatys kiti žmonės, nesmerktinas, tačiau kas nutinka, kai meilė baigiasi ir santykiams pašlijus erotiniai vaizdai yra paviešinami? Šis bendravimo pobūdis itin populiarus tarp paauglių, kuris gali virsti virtualaus intymumo spąstais.  Kada sekstingo „žaidimai“ gali tapti nusikaltimu? Kaip elgtis nukentėjus ir kur kreiptis pagalbos?

Moderatorė žurnalistė Živilė Kropaitė.

Pašnekovai „Vaikų linijos” psichologė dr. Jurgita Smiltė Jasiulionė, Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro vadovė Kristina Mišinienė, Sunkaus ir organizuoto nusikalstamumo tyrimo pareigūnas Sergej Chaniutko.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Psichologė: Vaikų „ožiai" neretai slepia emocinius poreikius

Kai suaugusieji kalba apie vaikus, neretai tenka girdėti apie jų „kaprizus“, „reikalavimus“, „nepasotinamus norus“ ar „ožius“. Bet jeigu įdėmiau pažvelgtume, ...
2023-01-14
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos prokurorui - Kovos su prekyba žmonėmis centro padėka

Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu (KOPŽI) centro atstovai Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorui Ruslanui ...
2021-05-16
Skaityti daugiau

Sveikata

Apklausa: klaipėdiečiai atsisako alkoholio

Baigiantis antrajam karantino mėnesiui, Lietuvos gyventojai nuo jo vaduojasi daugiau miegodami, skaitydami ir būdami saulėje; taip pat pastebima tendencija atsisakyti ...
2020-05-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This