„Neptūnas-Akvaservis“ neatsilaikė prieš „Vytį”

Sportas

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ šeštadienio vakarą buvo priverstas kapituliuoti prieš namie žaidusį Šakių „Vytį“ rezultatu 86:93 (20:24, 22:24, 18:22, 26:22).

D. Lukštos (nklyga.lt) nuotr.

Rungtynių pradžioje abiems komandoms taškų sąskaitas atidarinėjo veteranai: iš pradžių „Vyčio“ ekipoje Darjušas Lavrinovičius pelnė 5 taškus iš eilės, o vėliau ir savo taikliu tritaškiu atsakė „Neptūnas-Akvaservis“ žaidėjas Vytautas Šarakauskas (5:3). Pridėjęs dar 5 taškus Darjušas buvo pakeistas savo brolio Kšištofo, kuris per sužaistą minutę įmetė du tritaškius. Tačiau, tai nepadėjo Šakių komandai apčiuopti solidesnės persvaros, nes „Neptūnas-Akvaservis“ taip pat solidžiai atakavo varžovų krepšį. Rezultatyvaus kėlinio pabaigoje „Vytis“ buvo įgijęs 7 taškų persvarą, bet Nojus Mineikis, prieš ketvirčio pabaigą, taikliu tolimu metimu sumažino atsilikimą iki 4 taškų (20:24).

Antrąjį susitikimo kėlinį Šakių ekipa pradėjo keliais taikliais metimais iš dviejų taškų zonos, bet tada prabilo klaipėdiečių snaiperiai. Tritaškių karuselę užsuko Klaidas Metrikis, o prie jo prisidėjo Dovydas Romančenko ir Nojus Mineikis, o po pastarojo taiklaus tolimo šūvio „Vytis“ paprašė minutės pertraukėlės (31:28). Po pertraukėlės Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai smeigė dar du tritaškius ir išsiveržė į priekį 7 taškais (37:30). Vis gi iš duobės Šakių komandai pavyko išlipti daugiausiai Darjušo Lavrinovičiaus pastangomis. Šis pelnė per pirmą rungtynių pusę pelnė 21 tašką, o šeimininkams prieš ilgąją pertrauką pavyko išsiveržti į priekį šešiais taškais (42:48).

Trečiąjį kėlinį abi komandos taškų nepelnė dvi minutes, bet jų badą nutraukė Vytautas Šarakauskas galingu dėjimu. „Vyčio“ atsakas buvo tolimi metimai: du iš eilės pataikė Paulius Beliavičius, o Kšištofas Lavrinovičius pridėjęs du taiklius baudos metimus išvedė šeimininkus į priekį rekordiniu 12-os taškų pranašumu (48:60). Ketvirčio pabaigoje klaipėdiečiams pavyko aptirpdyti deficitą, bet po trijų kėlinių Šakių komanda disponavo dviženkliu pranašumu (60:70).

Ketvirtajame kėlinyje komandos propagavo skirtingą žaidimo stilių. Šeimininkai per tris minutes pasižymėjo trimis tritaškiais metimais, o „Neptūnas-Akvaservis“ taškus rinko iš artimų distancijų. Klaipėdos komanda sumažinusi iki 5 taškų, bet tada atsibudo ir „Vyčio“ komanda. Aurelijui Pukeliui taikliai metus iš po krepšio pastarojo komanda įgijo 11 taškų pranašumą (79:90). Nors Klaipėdos komanda ir turėjo didelį deficitą, tačiau pasidavimo ženklų nerodė. Po Nojaus Mineikio taiklaus tritaškio metimo, jo komandos atsilikimas sumažėjo iki 4 taškų (86:90). Vis dėlto prisivyti „Vyčio“ nepavyko dėl kelių netaiklių metimų.

Kitas rungtynes klaipėdiečiai žais vasario 6 d. išvykoje su Joniškio „Delikatesu”.

STATISTIKA

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“: Vytautas Šarakauskas 21 (6 atk.akm), Nojus Mineikis ir Klaidas Metrikis pridėjo po 17.

Šakių „Vytis“: Aurelijus Pukelis 24, Darjušas Lavrinovičius 23, Kšištofas Lavrinovičius 14, Paulius Beliavičius 11 (9 rez.perd).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas-Akvaservis“ nusileido „Šilutei“

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ ketvirtadienio vakarą namuose rezultatu 83:94 (17:25, 27:22, 22:22, 17:25) nusileido „Šilutei“. Rungtynių pradžioje komandoms nepavyko susikurti pranašumo, bet ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Sportas

Sirgalių palaikomas „Neptūnas-Akvaservis“ pasiekė ketvirtą pergalę iš eilės

Klaidas Metrikis sužaidė vienas geriausių karjeros rungtynių „7bet-NKL“, o jo vedamas Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“(11-25) iškovojo ketvirtąją pergalę paeiliui. Uostamiesčio krepšininkai šeštadienį ...
2024-02-24
Skaityti daugiau

Sportas

Dublerių mūšyje – 17 taškų skirtumą nubraukusio „Neptūno-Akvaservis“ triumfas sostinėje

Svarbią pergalę „7bet-NKL“ sezone į savo sąskaitą įsirašė Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“. Aštuoniese žaidusi uostamiesčio ekipa šeštadienį išvykoje 89:88 (23:29, 22:26, 28:20, ...
2024-02-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This