Katėms skirti nameliai patinka ne visiems (papildyta)

Miestas

„Atvira Klaipėda” sulaukė klaipėdiečio Mindaugo Alsio laiško, kuriame jis piktinasi netvarka S. Šimkaus g. 8 ir aplinkiniuose kiemuose.

Skaitytojo teigimu, šią netvarką kelia daugybė neprižiūrimų kačių, kurias esą šeria vieno buto gyventojai.

Mindaugo Alsio nuotr.

„Metus laiko susirašinėjome su savivaldybės Viešosios tvarkos skyriumi dėl benamių katinų išnaikinimo S. Šimkaus g. 8 ir apylinkėse, buvo imituojamas kažkoks darbas, iš 14 katinų 6 dingo, buvo deklaruota, kad S. Šimkaus 8 (…) buto gyventojams surašytos baudos dėl administracinio pažeidimo, nes šio buto gyventojai yra pagrindinė problema, tačiau prieš dvi savaites miesto pačiame centre, privataus namo kieme, nesuderinus su savininkais, su aplinkiniais namais, atsirado būda su užrašu Klaipėdos m. savivaldybė. Jūs rimtai? Aš labai tikiuosi, kad per klaidą sumaišėte S. Šimkaus g. 8 su Liepų g. 11 (Klaipėdos savivaldybės administracijos adresas – aut. pst.) pastato kiemu”, –  rašo klaipėdietis.

Jo teigimu, laukinius gyvūnus esą ypač svarbu naikinti dabar dėl pasaulyje siaučiančio koronaviruso. Pasak M. Alsio, katinai dergia namo prieigas, nutrypia kieme esančius automobilius, laiptinė katinų šlapimu smirda iki pat trečio aukšto, „o mes su mažamečiais vaikais turime vaikščioti pro šitą jovalą ir priedo dar prieigose esančios nelegalios metalinės stoginės teritorijoje, kurioje sustatyti šiukšlių konteineriai, benamiai valkatos rengia puotas kas dieną”.

„Ar tai yra senamiesčio ateities vizija?” – pasipiktinimo netvarka miesto centre neslepia klaipėdietis, teigdamas, jog tai „yra visiško politinio neįgalumo pavyzdys”.

Už tvarką mieste atsakingų valdininkų jis reikalauja „skubiai panaikinti nelegalią būdą ir išnaikinti katinus”.

Klaipėdos viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė teigė, jog ši problema jų skyriaus specialistams žinoma, nors konkrečiai būdelių katinams statymu mieste užsiima Miesto tvarkymo skyriaus specialistai. Jos statomos savivaldybės nustatytose vietose, tam yra numatytos ir specialios lėšos.

„Mūsų Kontrolės ir prevencijos poskyris tikrai ne kartą lankėsi ten”, – sakė K. Vintilaitė. Minėto skyriaus vedėjas Saulius Valiulis sakė irgi sulaukęs šio klaipėdiečio skundo ir teigė kartu su Miesto tvarkymo skyriaus specialiste dar šiandien vyksiantis aiškintis situacijos vietoje.

Jo teigimu, namelis yra pastatytas legaliai, suderinus su Miesto tvarkymo skyriumi.

„Mes praeitų metų gruodžio mėnesį esame nubaudę moterį, kuri per langą maitino tuos katinus, jinai pati prisipažino, mes jai skyrėme 15 eurų piniginę baudą”, – sakė Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas.

Kaip informavo Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyr. specialistė Laima Jūrevičienė, dar gruodžio 4 d. į savivaldybę kreipėsi VšĮ „Rainiukų viltis“ atstovės Laima Laurinavičienė ir Galina Tupikina su prašymu nustatyti S Šimkaus g. 8 kiemo prieigose kačių šėrimo vietą, nes katės yra sterilizuotos. Kačių šėrimo vieta (vienas namukas) buvo nustatyta arčiau S. Šimkaus g.  6A, atokiau nuo gyvenamojo namo prie želdinių. Atsakinga už kačių šėrimą bei vietos priežiūrą yra G. Tupikina.

Pirmadienį L. Jūrevičienė su Viešosios tvarkos skyriaus atstovu nuvykę į vietą nustatė, jog S. Šimkaus g. 8 kieme ant važiuojamosios dalies savavališkai pastatytas kitas kačių namas.

„G. Tupikina buvo įspėta surašant protokolą dėl šio nelegalaus namuko bei įpareigota jį pašalinti”, – rašoma savivaldybės redakcijai atsiųstame atsakyme.

74 Comments

  1. Padlos

    Užtat patinka, kad mokykloje žudė katinėlį. Būtent tokius reikia normaliems žmonėms toleruoti? Psichopatijos požymiai pasireiškia 12 13 metų amžiuje. Kodėl jie ne tiriami? Kodėl ne ugdoma empatija? Ar tokie žudikai į postus ruošiami? Kodėl policija jų nebaudžia?!!!!!

    Reply
  2. Inga

    Baisus ir nelaimingas žmogus, nemylintis gyvūnų, neturintis užuojautos, gaila tokių žmonių.

    Reply
    • Fui

      Net juokinga, kiek daug tokių, kuriems rujojančių katinų kniaukimas po langais ir tratinimasis ant kiekvieno kampo, atėjus pavasariui, lipimas ant žmonių automobilių ir pan sukelia džiaugsmą. Tai gal veskitės juos visus namo, ar tik komentuoti sugebate? Valkataujantys gyvūnai platina blusas, grybelius ir kitokias ligas.

    • To FUI

      Tai pagauni – sterilizuoji ir paleidi.
      Bumbėt prie ekranų visi moka, o prisiimti atsakomybę nėr kam! Gyvūnai tik nuo mūsų priklauso! Mūsų atsakomybė jais pasirūpinti!
      Daugelis prieglaudų vykdo PSP programas – prašykit pagalbos! Proto bokštai jūs suknisti…

    • Fui atsilikimas

      Per tokias fui ir atsiranda gatvėje gyvūnai. Matyt pati tik rujoti, tratintis tesugeba? Tikrai kad fui… Atsilikėlė

  3. T.S.

    Na kas per žmonės! Juk katės ne savaime kažkada atsidūrė lauke! Patys žmonės ir kalti! Kuom trukdo katės? Sutvarkyti jas reikia, kad nesidaugintų, t.y. kastracija/sterilizaciją… Tegu gyvena bent kiemuose…

    Reply
  4. Mila

    Šiaip gyvenimas jau parodė, jog patys baisiausi žmonės kažkodėl yra teisininkai. Gal jie pripratę prie nusikaltėlių ir nusikaltimų.

    Reply
  5. Aš

    Žmogus drįsta viešai savo neapykantą gyvūnams lieti, tai nenustebčiau, jei drįsta ir nuodus dėlioti. Ar bijo pats rankas teptis, tai eina ir skundžiasi per visur, kad katės būtų išnaikintos. O ką reiškia išnaikinti? Ar jis bent suvokia, kokį pavyzdį vaikams rodo su tokiu požiūriu. Normaliam žmogui tikrai netrukdo, kad laukinės katės sterilizuojamos ir turi žmonių įrengtus namukus užuovėjai. Tvarka turi būti tik dėl šėrimo, kad jis netaptų šiukšlinimu.

    Reply
  6. Apie straipsnį Klaipėdos dienoje

    Geras komentaras: ?NESPAUSKITE „dalintis/share now(public)”. (KAIP dalintis TEKSTU-žr. teksto pabaigoje) ?LR GYVŪNŲ GEROVĖS IR APSAUGOS ĮSTATYMO ir ES gyvūnų augintinių apsaugos konvencijos PAŽEIDIMAI IR NEŽINOJIMAS NUO ATSAKOMYBĖS NEATLEIDŽIA. Nuo jos neatleidžia ir savivaldybės PASTANGŲ ir įvaizdžio menkinimas. Tą, matyt, pamiršo kažkokios Ievos atės ir panašios asabos, kažkodėl save vadinančios „žurnalistėmis”, liejančios tulžį ant Klaipėdos savivaldybės sterilizuotų katelių, kurias beglobėmis padarė, t.y. išmetė, žmogiškumą praradę klaipėdiečiai. Šios asabos savo 8-os klasės lygio rašinėliais (su visa pagarba 8-tokams, no offense, chebra), copy+paste būdu darančios GĖDĄ ŽURNALISTO PROFESIJAI, subjektyviais kliedesiais ir apgailėtinomis pastangomis bando vystyti neva aktualią temą, kuriai „peno” duoda veikiausiai labai nelaimingas ir viskuo gyvenime nepatenkintas, smarkiai kompleksuotas, daugiabučio gyventojų negerbiamas ir nemėgstamas Mindaugas Alsys, kuris cypiančiu balseliu (taip nuoširdžiai ir vis pro šalį) lieja tulžį ant beglobių katelių, jų namelių, kuriuos išrūpino ir pastatė Klaipėdos savivaldybė. Jis NE TIK ragina ir viešai išreiškia ketinimą susidoroti su beglobėm, negalinčiom apsiginti katelėmis (žiaurus elgesys su gyvūnais ar jo skatinimas bet kokia forma baudžiamas pagal ANK ir BK) , bet, kartu su savivaldybės ofiso planktonu – klerke Laima Jūrevičiene – JUODINA KLAIPĖDOS savivaldybės PASTANGAS rūpintis beglobėmis katėmis, oficialiai įteisinant joms šėrimo vietas ir namelius. Anot Alsio, „…tai – visiško politinio neįgalumo pavyzdys“. Ūūūū, kaip „kietai”! Mere, ką Jūs į tokias cyplio insinuacijas? Dar Alsys prisigraibė žinių, neva nuo kačių galima užsikrėsti corona virusu (net penktokas veikiausiai žino, kad kačių corona virusas perduodamas tik tos pačios rūšiems gyvūnams, o Kinijoje jis yra mutavęs). Dainorėli Alsy, siūlau: marš OUT and GET A LIFE! Dabar!

    Kažkodėl dar vis neatleidžiama nekompetentinga, neprofesionali, liūdnai pagarsėjusi gyvūnų nekentėja, turgaus bobos lygio (sorry, mielos turgaus babytės, jūs iki jos lygio nenusirisite niekada) Miesto tvarkymo skyriaus vyr. specialistė Laima Jūrevičienė (laima.jureviciene@klaipeda.lt, tel: 39 60 86, 8-687-11712) pasirinko taikiniu katelių maitintoją, kurią viešojoje erdvėje drįsta įžeidinėti, nors epitetas „neadekvati”, iš daugelio su ja bendravusių atsiliepimų, geriausiai apibūdina pačią L. Jūrevičienę: „kates šeriančias gyventojas veikiausiai teks bausti, o namelį, kaip stambiagabaritę atlieką, pašalinti“, trolina toliau „žurnalistė“ savo „copy+paste“ metodu (o kas belieka, kai nei talento, nei pašaukimo, nei „smarvės“ savyje neturi?) Kodėl mokesčių mokėtojai turi mokėti atlygį tokiam ofiso planktonui? Ką ji gero nuveikė, trindama kėdę už mūsų pinigus?

    Kodėl Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas toleruoja jūrevičienes ir valiulius, kurie daro gėdą miestui savo nekompetencija, atsilikusiu, viduramžišku mąstymu? O gal meras taip užsiėmęs, kad PAMIRŠO aukščiau minėtų teisės aktų nurodytą SAVIVALDYBIŲ PRIEVOLĘ RŪPINTIS GYVŪNAIS IR UŽTIKRINTI GYVŪNŲ GEROVĘ? Dėl to leidžia siautėti ofiso planktonui? Išsiųsime užklausą ir Europos Sąjungos regionų komisijai, į kurią V. Grubliauskas išrinktas atstovu – įdomu, kokia jų pozicija šiuo klausimu (tikėtina, neapsidžiaugs). O gal taip bandoma nukreipti visuomenės dėmesį nuo Grigeo & Co? ANYWAY, ar ne metas rinkti parašus PETICIJAI dėl Jūrevičienės atleidimo ir pakeitimo kompetentingu darbuotoju, su ? Juk nepakeičiamų nebūna.?Atskira PETICIJA SEIMUI – REIKALAUTI IR RAGINTI kuo greičiau: „Dėl Gyvūnų gerovės skyrių visose Lietuvos miestų ir rajonų savivaldybėse įsteigimo”, kur dirbs šios srities profesionalai, išmanantys gyvūnų gerovę ir poreikius, LR ir ES gyvūnų gerovės teisės aktus, sąžiningi, gebantys bendrauti su visuomene, šiuolaikiški, su atjauta, protu ir širdimi teisingose vietose? Kas už peticijas?
    NEspauskite „dalintis dabar/share now (public), o spauskite „dalintis…/share…”, po to žymėkite VARNELE „include original post/palikti ogiinalų postą” – tada išliks TEKSTAS, ne tik nuoroda į žiaurų srt.”

    Reply
  7. Aušra

    Užkliuvo antžmogiuj katinėliai…. Koki pavyzdį vaikams savo rodai, užauga paskui sadistai… Tamstai tikriausiai visur visi užkliūva… Pats esi didžiausia šioj žemėj problema… Nesusimastei???

    Reply
  8. Cha

    Alsys berods yra liberalų partijos narys? ?
    Aiškėja detalės. ?☝️
    Gėda liberalams! Gėda gėda gėda….

    Reply
  9. kreipsimes į Teisingumo ministerija

    išduotą licenciją panaikina Teisingumo ministerija, jeigu ją turintis asmuo nuteisiamas už tyčinį nusikaltimą arba yra atleistas už profesinės veiklos pažeidimus.

    Dėl Alsio krėipsimes

    Reply
  10. Tai tą

    Alsį į teismą už šmeižtą ir dezinformaciją! Tegul įrodo kad gyvūnai serga korona. Neįrodo, baudžiamoji byla. Taip pat už ketinimus kankinti naikinti sveikus gyvūnus.

    Reply
    • Anonimas

      Pritariu

    • ...

      Va čia tai aš tikrai apakau… šitiek gyvūnų išmestų dėl šitos nesąmonės!
      Kraupu! Juk žmonės patys benamiais gyvūnus ir paverčia…

  11. Koks p. Jurevičienės išsilavinimas?

    Ar p. Jurevičienė turi kvalifikacijos laipsnį susijusį su darbu? Tai yra darbas su gyvūnais. Klaipėdos savivaldybės gyvūnų skyrius. Turėtų būti atitinkamai pagal tai ir išsilavinimas.

    Reply
  12. Sprendimai yra daugumos. Visada sprendžia dauguma. Nepatinka, valink iš kur atėjęs

    Tai čia vienam alsiui nameliai nepatinka. Tegul kraustosi kitur. Pvz į kokį Honkongą. Ten ir kates ėda, alsiui kaifas bus!

    Reply
  13. Karolis

    Tas Alsys nėra matęs, kokio dydžio pacai slankioja vidury dienos po miestą. Ir tie patys katinai, tų pacų medžiotojai. Kažkam kilusi idėja tuos katinus iškastruoti galėtų pritaikyti valdžiai, kad mažiau būtų agresyvus, reikėtų bent truputį biologijos žinių apie gyvūnus, kad nerašytų niekus. Žmogus, kur kas baisesnis padaras, kuris siekdamas savo kažkokios naudos, sutryps tave nė ne mirktelėje, kad ir iš savivaldybės socialinio skyriaus, aprašysiu artimiausiu laiku.

    Reply
    • Liepa

      Faktas. Prieš mano akis praėjusią vasarą daugiabučio namo kieme benamis katinas papjovė beveik jo dydžio žiurkę. Pirmą kart mačiau tokį vaizdą 😀 Katės dirba savo darbą, taip kad atšok, Alsy.

  14. Klausimas

    Martynai, čia visi grasinantys kačių mylėtojų komentarai iš vieno IP ar keleto?

    Reply
    • Atsakymas

      Net jeigu tik iš vieno IP komentarai būtų rašyti, Klaipėdoje, kaip ir visoje Lietuvoje, privalo veikti Gyvūnų globos ir gyvybės išsaugojimo įstatymai. Net jeigu ir pastarieji neveikia, yra dar ES direktyvos, pagaliau ir Strasbūras. Ar dar mažai bylų pralaimėta? Ar norėtumėt, kad Lietuva vėl mokėtų tūkstantinę baudą?

    • Tam šuniui kuris lojai

      Alsys tu Banguškei darbo manom neturi. Tai rašinėji ir į Klaipėdos laikrašti parašiai. Ar nepavargai. Ar pažisti 410 str. Tai susipažinsi greitai

    • Žiaurus elgesys su gyvūnais

      310 str

    • Anonimas

      O kur jus matote grasinimus,aš tai matau grasinimus išnaikinti katukus tik Mindaugo Alsio.Greitu laiku bus mitingas prie savivaldybės dėl katinų naikinimo ir pažiūrėsim „teisininke” ar tu juo aplamai gali būti.

    • Loreta B.

      Tikrai ne iš vieno . Yra begalė gerų, empatiškų žmonių!!!

    • ...

      Tikrai ne vienas ip. Gerų ir supratingų žmonių yra daugiau nei antžmogių…

  15. AŠ

    Nebetelpa, matote, ponas teisininkas ant šio svieto, užkliuvo keli katinėliai…. visada sakiau ir sakysiu, jei žmogus nemyli gyvūnų, tai ir žmonių nemyli. Ir kokį pavyzdį savo atžaloms rodo….

    Reply
  16. Miesto katės užima tam tikrą teritoriją. Teritorija laisva nebūna net ir išnaikinus gyvūnus.

    Laiptinėse bomžai myža. Todėl pats laikas susiremontuoti laiptinę ir užsirakinti. Ir konteinerių aistelę pasidaryti aptvertą, kad nieks nekniaustų.
    Va čia reiktų sutelkti visą energiją.
    Kaimynai būtų patenkinti!

    O katinai kastruoti, namukas su leidimais, prižiūrintis asmuo yra paskirtas. Viskas pagal įstatymus.

    Skunde rašomi kaltinimai niekuo nepagrįsti. Išskyrus katinų lipimą ant mašinų. Bet mašinas ir paukščiai apšika ir apsitaško nuo balų…. Tačiau visa kita šmeištas ir nusišnekėjimas. O reikalavimas sunaikinti gyvūnus net gi kelią nerimą dėl teisėtumo. Reiktų pareiškimo dėl reikalavimo žiauriai elgtis su gyvūnais.

    Reply
  17. Del duomenu apsaugos

    Ar gyventojai leido viešinti pavardes?Jurevičienės komentarai bus apskusti į duomenu apsaugos inspekcija

    Reply
  18. Ant kelio namuka išnešė butent Mindaugas Alsys.

    Bus rašoma į policija.seimo nariams ir Valstybės kontroleriams dėl to kad Alsys tyčia nunešė namuka į pravažiojanti dali. Tad Jurevičienės raštas bus apskustas teismui.

    Reply
  19. Daiva

    Pasirodo sis ponas turetu priglausti bent kokias 2 kaciukes. Jos tikri gydytojai tai gal sutvarkytu jo psichika. Ir jei visi zmogeliukai priglaustu bent po viena katina ir sterilizuotu tai ir pasibaigtu didmiesciuose ju perteklius. Dar nereik pamirsti kad zenkliai sumazeja visu grauziku, ir kaip kazkas pastebejo kad tiek peles tiek ziurkes uzuodzia kur gyvena katinai tais vietas aplenkia. Mylekit ir saugokit savo maziuosius draugus

    Reply
  20. Laura

    Baisu!!! Ir kuo jam tie vargšai gyvūnai nusikalto…

    Reply
  21. RIMA

    Tokius debilus reikia laiku pradėti tramdyti, nes kitaip dar labiau isibujos !!!!

    Reply
  22. Į Lietuvos advokatūros

    Jau rašomas laiškas dėl gyvūnu teisiu pažeidimo
    Prašymas naikinti teisininko licenzija

    Reply
    • Anonimas

      Toks žmogus dar turi teisininko licenziją? Stebiuosi.

    • Eina sau

      Koks padugnė

  23. Ne gyvūnų nekentėjams

    Štai todėl žmonės ir emigruoja. Nenori gyventi su tokiais, atsiprašant, alsiais – pritvinkusiais pykčio ir neapykantos. Švaresnio gyvūno kaip katinas nežinau. Bet ir jis turi turėti bent minimalias sąlygas – šiltą pastogę ir maistą. Paskaitykite naujame žurn. „Moters savaitgalis „straipsnį apie Kačių terapiją! Pamatysit, kokios naudingos katės žmonių sveikatai. O Alsiui jos, matote, dvokia. O Tavo , Alsį, vaikų pampersai ar nedvokia? Ir apskritai – Kam Lietuvoje yra priimtas Gyvūnų teisių įstatymas, jeigu Klaipėdoje jo nesilaikoma? Jei kas iš kaimynų skųsis Alsiu dėl galimai gyvūnų skriaudimo, prašom pranešti – skundą pasirašysim.

    Reply
    • Lauk tokį alsi iš kiemo!

      Pasirasyciau ir aš už gyvūnus.
      Kur žiūri gyvūnų skyrius? Ar savivaldybė yra už gyvūnų gelbėjimą ar už žudymą?

  24. Anonimas

    Esu beveik įsitikinęs, jog visus neapykantos komentarus parašė vienas arba du žmonės visaip save įvardijusiais. Čia galėtų ir koks straipsnis iškilti.

    Reply
    • An.

      Ne visi yra bejausmiai…

    • Alsys pasimetęs, bando grasinti! :D

      Alsiau, tai jau spirga užpakalis? Nėra nė vieno komentaro kurį galėtum apskųsti kaip grasinimą. O žmonėms galvoti Dievas nedraudžia. Nuomonės niekas nedraudžia išsakyti. Nesulaukei nė vieno teigiamo komentaro? Cha. Ir gerai, žinosi kaip prieš gyvūnus eiti, nebe tie laikai.

    • Klaipėdietė

      Negąsdinkit su tais straipsniais,nebijom mes jų,mes savo nuomonę galim išreikšti,Nes vis dar yra laisvės žodis,o gal jau nebėra?Jeigu Mindaugas Alsys,baigęs teisę,tai turime jo bijoti?O jis nebijo savo žodžių,kad visus katinus reikia naikinti,kad jie nešioja korona virusą.Pirmiausia Kinijoje korona virusas yra mutavęs ir katinai pas mus jo nenešioja.Vienu žodžiu užteks rašinėti,iš to jokios naudos,suarganizuosim streiką prie savivaldybės,dėl kačių ir kitų gyvūnų gyvybių išgelbėjimo.

    • Alsį, neteršk teisininkų vardo ir garbės

      Tą alsį paduoti už šmeižtą ir dezinformaciją bei paniekos skleidimą prieš gyvūnus ir gyvūnų mylėtojus bei gelbėtojus. Nameliai tvarkingi, prižiūrėti, viskas teisingai ir teisėtai. Gal reikia patikrinti ir anuliuoti alsio teisės diplomą, jeigu toks yra, patikrinti kokiais būdais gautas. Tegul perlaiko, nes šiuo atveju jo kvalifikacijos laipsnis kelia abejonių.

  25. Rima

    Mindaugas Alsys tai išnaikinkite visus gyvunus.paukščius žveris.taip iseina kad vietos po saule tik žmogui? Ar zinote kad žmonija prieme gamta ir gyvūnija.jus neturite jokios teises taip spresti ir elgtis.jus privalote padeti jiems o ne naikinti.jus esate pabaisa.

    Reply
    • Anonimas

      ?

    • Nesvarbu

      Tiksliai įvardinta – pabaisa

    • Jūratė

      Tokie,kaip Alsys žemiau žemo…Siūlau išsikraustyti į mėnulį,ten tikrai niekas netrukdys,juo labiau katės.Atsirado mat,Visagalis Dievas.

    • Klaipėdietė

      Tolimųjų Rytų kirai tai tikrai teršia šika ne tik ant mašinų,bet ir ant galvų,o kodėl Mindaugai Alsy nekyla noras jais atsikratyti?Katinų nekenčiate,kirus gal mylite?

  26. Alsiukui

    Tai monfliktinjs?ir su mati Is jr sh 12 buth konfliktoji. Ar remontams leidima turi?triukšmauni su remo taia parašom skunda

    Reply
  27. Klaipėdietė

    Mindaugas Alsys dirba teisininku?Prieš katinus?Žmogau ar tau vietos maža?Kuom tie vargšai katinukai užkliūna?Išnaikinti katinus?Koks tu teisininkas?Gal teisėtvarka pasidomėtų kokie sadistai pas juos dirba ir aplamai ar jie tokį darbą gali dirbti?

    Reply
  28. Marytė

    Kokias nesąmones rašinėjate. Skaitykite Klaipėdos miesto savivaldybės tvarkas dėl beglobių gyvūnų maitinimo vietų. Taip pat gyventojai turi pamaitinę gyvūnus sutvarkyti tas vietas ; t. y. nepalikti indelių ir kito maisto atliekų.
    Jeigu esame netvarkingi, tai mieste privis be galo daug graužikų (todėl, kad žmonės maitina katinus, o katino prigimtis – gaudyti graužikus), bet katinėliai jau mutavo.

    Reply
    • Pasidomėkite apie Ermitažo kates

      Nemutavo. Graužikai tiesiog neina ten kur yra katės. Pasižiūrėkite YouTube video kur yra Ermitažo katės. Būtent dėl to kad nebūtų graužikų. Jos prižiūrėtos, tvarkingai maitinamos, net vaikams rengiamos ekskursijos ten, pasižiūrėti Ermitažo katinukų. Remia iš kitų šalių. Visi patenkinti ir laimingi .

  29. Apie gyvūnų situaciją Klaipėdoje

    Mindaugas Alsys jau tik atsikėlęs į Šimkaus 8 pradėjo terorą prieš kiemo katinėlius, kuriais rūpinasi iki šiol 3-jų namų gyventojai.Pagal jo reikalavimus skunduose savivaldybės valdininkė L. Jūrevičienė 2019 m vasarą davė nurodymą Nuarui išgaudyti ir pradanginti visus kiemo katinėlius. Tą Nuaro galvažudžiai ir padarė! Š.m.sausio mėnesį aktyvistai už gyvūnus ES komiteto posėdyje paviešino Klaipėdos Nuaro, Mindrajos ir kt. gyvūnų žudymo kontorų juodus darbus. Posėdis buvo transliuojamas per visą ES. Artimiausiu metu visi, kas prisidėjo prie gyvūnų žudymo, gaus pagal savo nuopelnus. Arsiims ir tas niekšelis iš Šimkaus ir Bangų gatvės. Visi nusikaltimai grįš bumerangu.Toks yra Visatos dėsnis!

    Reply
    • Alsiai parazitai!

      Galimai tokie alsiai ir nuodija galabija gyvūnus

  30. Mindaugas Alsys

    Na vat to ir laukiau, kad miela porele iš 12 buto užsišviestų 🙂 darbo metu grasinimai susidoroti. Judam tolyn.

    Reply
    • LIETUVĖ

      Alsys-bailys.Tik sugeba kovoti su bejėgiais katinukais,matai jam trukdo,reikia juos išnaikinti.Ką ten paistai apie koronavirusą,jei katinukas ir sirgtų ,nuo jo žmogus neužsikrečia,pasiguglink ir sužinosi,ir nedaryk propogandos,negąsdink žmonių.Jeigu Alsy turi vaikų,tai man jų labai gaila,kad turi tokį tėvą,o žmonos tuo labiau.Jei dar dings nors vienas katukas,parašysim į policiją pareiškimą.

    • Nu ir brudas

      Gal jis ėda juos?… Kad korona susirūpino…

  31. Dalia

    Bet atsiranda iš kiek tūkstančių žmonių vienas parazitas,kuriam trukdo gražus kačių namelis,katinukai.Vien už teigimą,kad katinukus reikia išžudyti,policija turi jam taikyti bausmę,nes jis juos ir išžudė,nes nebėra kitų katinukų.Gal pagaliau policija negaudys močiučių,kurios pamaitina katinukus,o gaudis sadistus,kurie žudo katinukus.Aplamai namo gyventojai rašykit policijai pareiškimą,kad dingo katinukai ir tegul aiškinasi,kas juos išžudė,juk Alsys teigia,kad reikia katinus išžudyti.Gal vaikų teisės susidomės šiuo piliečiu ar teikiant tokius teiginius,Alsys gali rūpintis savo vaikais(aišku,jeigu jis dar jų turi?)Man iš vis baisu darosi dėl tokio piliečio,negi jam katinukai trukdo?Laukiniai katinai neina į laiptines,jų varu neįvarysi.Atsitokėk žmogau.

    Reply
    • Reikėtų ant alsio pareiškimą rašyti į policiją

      Gal jis pats ten smirda ir laiptinę smardina? Neryškus kažkoks.

  32. O jhokingiausia

    Kad visa savivaldybė šokinėja lagal 1 fhiza dudelė

    Reply
    • Klaipėdietė

      Jo dėl jo vieno Mindaugo Balsio šokinėja visa savivaldybė,žinote posaky,,ranka ranką plauna”O dėl mūsų ir katinukų niekas nešokinėja,bet šį kartą ir dėl mūsų prašymų teks savivaldybei pašokinėti.Pasirašysim peticiją ir išsiūsim į briuselį į Europarlamentą,kaip žudomi katukai.

  33. Jurevičienėi miesto tvarkos skuriui

    Rašo i 14 kačiu dingo.
    Skambinome į Nuara prisipažino gaudė. Turejo sterializuoti ir paleisti. Bet L. Jurevičienė liepė nužudyti. Tad Nuaras paaiškino kad paleido į laukus ar miškus katės. Turbut taip šeria lapės ir šernus medžiotojams.

    Reply
    • Kur deda gyvūnus Nuaras?!..

      Tas Nuaras gauna pinigus už sterilizaciją kastracija, už žudymą, utilizaciją… Ar tokia atgyvena dar turi būti mieste?
      Už mokesčių mokėtojų pinigus tegul gelbėja gyvybes o ne žudo paprašius kokiems alsiams! Daugumos yra valia, o ne kokio vieno galimai nenormalaus asmens. Normalūs žmonės nesiekia gyvūnų žudymo.

    • ...

      Nuaras jau seniai pagarsėjęs kaip nekažką… Panašu, kad čia viena chebra.
      Ar normalus žmogus gali paleisti katiną velniai žino kur?!

  34. Agresoriui alsiui

    Reikalavimas iš Alsio:,,Už tvarką mieste atsakingų valdininkų jis reikalauja „kuo skubiai panaikinti nelegalią būdą ir išnaikinti katinus”.
    Mes miesto gyventojai REIKALAUJJAME IŠNAIKINTI ALSI……….IR UŽTIKRINTI ŠVARA. NUO ALSIO PASTOVIAI SMARVĖ IR DVOKAS……NETVARKA. ŠIUKŠLINA. SMARDINA SAVO AUTOMOBILIU…..PO LANGAIS

    Reply
  35. Alsiukui

    Kuris neapkencia visa pasaului. Apsiramink. Va tai visas namas kreipsis i spichiatrus kad tave uždarytu. Manome esi nesveiko proto ir frizofrenijos požimiu manome tikrai yra

    Reply
    • Tokius į policiją, kitaip nesiliaus

      Vot ir gerai. Tegul tikrina tokius. Kameras reikia pastatyti. Bemat išaiškėja katinukų dingimo priežastis. Ar tai galimai nebus jis alsys koks tai gyvunžudis?

  36. Asta

    Ne katinus riekia naikinti tam kieme, o bomžus kurie prie konteinerių dieną leidžia, baliavoja, ir čia pat dergia. Prie ko čia tie katinai, kai nesugeba tų valkatų iš miesto centro iškraštyti – numyžti, nušikti visi kampai! O jiems matai katinai neįtiko

    Reply
    • Užsienyje žmonės džiaugiasi gyvūnais, rūpinasi, o čia kokie tai alsiai tik žudyti nori šlykštynės

      Katinukai prausiasi, tvarkingi yra. Ir kur padarę užkasa. Ne kaip vedziojamų šunelių šeimininkai bombų nesurenka… Beje, japonai iš kačių mėšlo gamina trąšas gėlėms… Kuo daugiau žmogus traukiasi nuo gamtos, tuo blogiau jam bus nuo chemijos.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Mitinge prieš kaukes ir laisvą pasirinkimą dalyvavo ir klaipėdiečiai

Apie šimtas klaipėdiečių ir aplinkinių miestelių gyventojų keliais autobusais rugpjūčio 29 d. išvažiavo į Vilnių, į mitingą „Už laisvą pasirinkimą“ ...
2020-09-02
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Griaunant sandėliukus dingsta daiktai (atnaujinta)

Avarinės būklės sandėliukų griovimas virto kone detektyvu. Žinomas Klaipėdos aktorius, kuris neteisėtai naudojosi tokiu sandėliuku, uostamiesčio savivaldybę apkaltino vagyste, o ...
2020-07-03
Skaityti daugiau

Mums rašo

Rumpiškės rajono gyventojai kyla į kovą už savo kiemų medžius

Kovo 11 d. Klaipėdos miesto Rumpiškės gyvenamojo kvartalo gyventojai vietoj to, kad ramiai švęstų Lietuvos nepriklausomybės 30-metį , rinkosi į ...
2020-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This