Liberalų frakcija ragina atsisakyti vienkartinių plastiko indų

Politikų tribūna

Saulius Budinas, Alina Velykienė, Edmundas Kvederis, Lina Skrupskelienė
2020-02-03

Komentarų: 5

Klaipėdos miestas pastaruoju metu susiduria su gausiomis aplinkosaugos problemomis, padidinta oro ir vandens tarša. Tokiu jautriu miestui laikotarpiu svarbu ieškoti ne tik kaltų, bet ir sprendimo būdų, kurie gerintų aplinkos kokybę mieste. Svarbu didinti žmonių sąmoningumą ir kiekvienam individualiai prisidėti prie aplinkos taršos mažinimo.

Chris F (pexels.com) nuotr.

2019 m. birželio 5 d. buvo patvirtina Europos Parlamento ir Tarybos direktyva dėl plastikinių gaminių poveikio aplinkai mažinimo nuo 2021 m. vidurio visoje Europos Sąjungoje bus draudžiama tiekti rinkai plastikinių lėkščių, įrankių, šiaudelių, ausų krapštukų, gėrimų indelius ir jų dangtelius, pagamintus iš polistireninio putplasčio ir kitų panašius gaminius.

Prašome kuo skubiau imtis iniciatyvos įgyvendinant pokyčius anksčiau nei numato ES direktyva.

Liberalų sąjūdžio frakcija siūlo:

1. Atsisakyti vienkartinių plastikinių indų naudojimo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos ir mero patalpose, Klaipėdos miesto tarybos posėdžių ar kitų susitikimų ar posėdžių metu.

2. Skatinti Klaipėdos miesto savivaldybės įmones, sveikatos, švietimo įstaigas atsisakyti vienkartinių plastikinių indų ir pakeisti į draugišką aplinkai tarą.

3. Keisti viešų renginių mieste taisykles, kuriose būtų draudžiamas vienkartinių indų naudojimas.

Raginame Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narius, Savivaldybės administraciją ir darbuotojus atsisakyti vienkartinių plastikinių indų, o esant poreikiui pakeisti į draugišką aplinkai ir greitai suyrančią tarą ar įsivesti daugkartinių indų depozito sistemą.

5 Comments

  1. Antanas

    Vyrai,ir moterys, nejuokinkite tautos. Marios apnuodytos ir toliau nuodijamos, mieste uostom naftą ir kvėpyuojam Klasco krovinių dulkėmis, vaikštome apnuodyta žeme-štai kur jūsų galimos veiklos erdvės. Ką padarėte čia, o pamalti liežuviais apie plastikinius indukus-„niekum darbs”. Pasižiūrėkite į save iš šono, atrodysite apverktinai. Vienas, negavęs didesnio atlygio savivaldybėje, atranda Klaipėdoje Šiaurės Korėją, kitas gyvenimo tikslu laiko kovą prieš plastikines stiklinaites, o ten, kur nuodijami žmonės, tie politiniai niektauzos neturi ką pasakyti.

    Reply
  2. Budinas

    su savo liberalų šutve, paslapčia prakišo didžiausią taršą mieste numatančią bendrojo plano koncepciją, o dabar ragina atsisakyti plastikinių indelių -liberališkas dezodoras numirėliui.

    Reply
  3. vytas

    Teisingai, plastiko nebeliks Lietuvoje ir Europoje po kokių trijų metų…O Vokietijoje per renginius plastikinės taurės renginiuose yra duodamos už užstatą – dabar jau du eurai

    Reply
  4. Anonimas

    Atsisakau ir plastiko, ir liberalų.

    Reply
  5. Simas

    O konservatorių partija ragina atsisakyti liberalų partijos

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This