Jono kalnelio rekonstrukcija: turėklus perkels vėliau

Miestas

Klaipėdos savivaldybei praėjusią savaitę pranešus apie baigtą įgyvendinti pirmąjį Jono kalnelio sutvarkymo darbų etapą, kai kurie klaipėdiečiai pasidalino įžvalgomis apie čia esą netinkamai įrengtus turėklus.

Savivaldybė, pabrėždama, kad darbai dar nepabaigti, žada, jog turėklai tikrai bus perkelti ir taps patogūs naudoti.

Įsikibti į turėklus nepatogu net turint netrumpas rankas. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Priešais Kultūros fabriką Jono kalnely įrengtas amfiteatras su laiptais iš abiejų pusių. Kaip nulipti saugiai stačiais laiptais pasinaudojant turėklu, kuris nutolęs nuo laiptų per gerą pusmetrį, ir laiptai grasina aštriais kampais?”, – klausė vienas klaipėdietis.

„Projektuotojui būtų siūlymas pačiam išbandyti savo kūrinį, o būtent užlipti laipteliais savotiškame amfiteatre ar auditorijoje, kurie įrengti stačiame kalno šlaite. Jais lipant būtina prisilaikyti prie atramų, tačiau saugiai tai padaryti beveik neįmanoma, nes jos yra apie 0,5 m į šoną nuo pačių laiptelių, kadangi tarp atramų ir laiptelių įrengti lietaus nuotekų latakai. Taip pat būtų įdomu išgirsti kokiai paskirčiai reikalingi iki vandens lygio nutiesti betoniniai serpantinai, kurie, beje, taip pat be jokių apsaugų ir kada nors koks dviratininkas jų nepastebėjęs sprandą nusisuks”, – rašė kitas miestelėnas.

Pasak savivaldybės atstovų, darbai Jono kalnelyje bus tęsiami ir jų metu turėklus numatoma perkelti arčiau laiptų.

Pasak paaiškinimą savivaldybei pateikusių projektuotojų, patekti ant Kurmarko bastiono, kur yra tribūnos, įrengti laiptai ir takai iš Grįžgatvio gatvės pusės, o patekimui iš Tiltų gatvės pusės trukdo bastiono pabaigoje, ant išlikusios XVIII a. poternos, atsiradę sandėliukai. Patvirtinto detaliojo plano sprendiniais numatyta, kad šie sandėliukai bus nugriauti. Todėl jų vietoje numatyta vėliau įrengti pandusą, skirtą tiek pėstiesiems, tiek lankytojams su ratukais.

Teigiama, kad kol sandėliukai nenugriauti ir takų užbaigti nėra galimybės, dviračių vedimo juostos įrengtos greta tribūnų laiptų prie Kultūros fabriko.

Taip pat statybos metu buvo pastebėta, kad šlaitais tekantis lietaus vanduo nepatenka ant vedimo juostų, bet plauna šlaitą jų pakraščiu, todėl papildomai šalia įrengti lietaus vandens surinkimo latakai iš granito trinkelių, kurios dėl savo nelygaus paviršiaus vandenį surenka efektyviau.

Įrengus patekimo taką sandėliukų vietoje dviračių vedimo juostų greta tribūnų bus galima atsisakyti, o turėklą perkelti arčiau prie tribūnų.

Visas kalnelio sutvarkymo projektas atsieis 2,2 mln. eurų. Darbus čia atlieka UAB „Pamario restauratorius”. Projektą rengė „Nemuno deltos projektai“ (projekto vadovas Mantas Daukšys).

7 Comments

  1. Dalia

    Man tikrai neramu dėl saugumo. Nuo to amfiteatro ten taip gali nukristi, kad baisu ir pagalvoti. Vaikų, dviratininkų, ar išgėrusio žmogaus, o ypač tamsiu paros metu, lyjant, sningant ten laukia nelaimės. Reikia skubiai sutvarkyti, kol dar neatsitiko neatitaisomi dalykai

    Reply
  2. Dalia

    Projekto autorius pusę honoraro turi grąžinti. Kūrinys tapęs kūnu žiauriai liudina…

    Reply
  3. Regina

    Betgi visi perdarymo darbai irgi kainuoja ! Kodėl taip neatsakingai švaistomasi lėšomis ? Ar EU dar duos , tarsi ten iš dangaus pinigais krenta. Labai neatsakingas požiūris.

    Reply
  4. C7

    Kad tais staciais laiptais baisu eiti, tai kaip ten reikia dar dvirati vesti?
    Vienas klaidas maskuojame kitomis?

    Reply
  5. Ir dar

    Darbai jau „baigti, o net nuotrokoje matosi kaip plytelės jau iškritusios. Kur įspūdingas apželdinimas? Taip ir paliks, kaip dabar yra? Tada ir daryti nieko nereikėjo.

    Reply
  6. G.

    „Projektuotojui būtų siūlymas pačiam išbandyti savo kūrinį, o būtent užlipti laipteliais savotiškame amfiteatre ar auditorijoje, kurie įrengti stačiame kalno šlaite.”

    Ir dar, kaip pridera per miesto šventę, išgėrus kokius 3 bokalus gyvo alaus…

    Reply
  7. Joris

    Būtinai priminkite, kad ir šviestuvų ne sumontavo, nes panašu, kol žurnalistai ne primins, taip ir liks-darbai baigti ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Rengiamasi Bastionų tilto ir gatvės statybai

Parengtas Klaipėdos savivaldybės tarybos sprendimo projektas dėl pastato Bangų g. 11 ir jo priklausinių bei iš privačių asmenų išpirktų garažų ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Donelaičio aikštė: pastarųjų dešimtmečių realijos ir aistros

Prieš savaitę, ta proga, kad sukako lygiai 50 metų, kai tuometinė Klaipėdos miesto paminklų taryba palaimino Kristijonui Donelaičiui skirtos „skulptūrinės ...
2023-08-05
Skaityti daugiau

Švietimas

Po remonto atvertos KU Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto erdvės

Metus trukę Klaipėdos universiteto Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto (KU SHMF) vidaus patalpų atnaujinimo darbai istoriniam pastatui įkvėpė gyvybės, sugrąžino ...
2023-06-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This