Klaipėdos baseine žadami pokyčiai

Verslas

Klaipėdos baseinas skelbia, jog pernai sulaukė beveik 400 tūkstančių klientų, apsilankiusių plaukimo, nardymo, sporto ir SPA zonose.

„Praėjusiais metais sulaukėme per 3 000 įvertinimų, užklausų ar tiesiog linkėjimų. Esame be galo dėkingi žmonėms, kurie ne tik džiaugiasi, bet ir pateikia savo konstruktyvias pastabas”, – pranešime spaudai cituojama prieš pusantrų metų duris atvėrusio sporto centro vadovė Ieva Vaičiurgė.

Vien tik baseino „Google“ paskyroje sulaukta 825 baseino lankytojų atsiliepimų. Čia keliami ir klausimai dėl švaros vandenyje ir persirengimo erdvėje, praktiškesnio SPA zonos pritaikymo lankytojų poreikiams. I.Vaičiurgės teigimu, atsižvelgiant į pageidavimus, artimiausiu metu bus įgyvendinti pokyčiai hamamo patalpoje, baseino zonoje, kur bus įrengta poilsio ir vaikų zona.

„Kai sulaukiame nusiskundimų dėl vandens kokybės ir švaros, visada akcentuojame, kad vanduo baseine nepertraukiamu režimu filtruojamas per kvarcinio smėlio filtrus, papildomai dezinfekuojamas UV lempomis ir biocidais. Vandens kokybė nuolat tikrinama, tačiau geresniam rezultatui pasiekti kviečiame lankytojus būti sąmoningesniais: vidaus tvarkos taisyklėse įvardinta, kad nusiprausimas po dušu – privaloma procedūra einant į baseiną ir išeinant iš jo. Taip pat baseine rekomenduojame dėvėti plaukimo kepurėles. Domimės inovacijomis, ieškome dar geresnių sprendimų ir nuoširdžiai dėkojame visiems lankytojams už pasidalinimą nuomonėmis. Stengiamės operatyviai reaguoti ir ieškoti kitokių sprendimų, nes mūsų tikslas – plaukianti Klaipėda: jau dabar Lietuvoje pirmaujame pagal organizuojamų treniruočių vandenyje skaičių, Vakarų Lietuvoje – pagal besimokančiųjų plaukti skaičių. Bet siekiame ne tuščiai girtis, o eiti į priekį“, – teigia baseino vadovė.

Anot pranešimo, 2019 metais mokytis plaukti pradėjo 650 mažųjų klaipėdiečių, 60 – suaugusiųjų, senjorų ir socialiai pažeidžiamų visuomenės grupių atstovų. 90 asmenų dalyvauja Klaipėdos baseino vykdomoje nemokamų užsiėmimų programoje „Ir tu gali“, finansuojamoje Sporto rėmimo fondo lėšomis ir administruojamoje Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

Partnerystė su Klaipėdos miesto šeimos gerovės centru keliasdešimčiai vaikų padovanojo galimybę mokytis plaukti už simbolinį 1 € mokestį.

Baseine pernai 11 kartų susirungė 2 264 plaukimo mokyklų auklėtinių, 50 m plaukimo takeliuose ne kartą vyko ir tarptautinio meistriškumo rungtynės.

„Džiaugiamės, kad praėjusiais metais pasiekėme užsibrėžtą tikslą – Klaipėdos baseinas tapo tikra šeimų aktyvaus laisvalaikio pramogų vieta. Ypač – sekmadieniais, kai pakeliame baseino dugną ir tėveliai saugiai jaučiasi vandenyje su pačiais mažiausiais baseino lankytojais. Savaitgaliais populiarumo nepraranda ir „Iššūkių takas“ – plaukiojanti ir judri batutų platforma, leidžianti patikrinti savo vikrumą“,- sako Klaipėdos baseino vadovė.

Teigiama, kad susidomėjimo sulaukė ir organizuojami vandens maratonai, šeimų turnyrai. Kartą per mėnesį nemokamai vyksta pažintinės nardymo pamokos ir pramogos 9 metrų gylio nardymo šachtoje.

1 Comment

  1. Išskirtinės sąlygos

    Kodėl 50 m takeliai skirti tik Gintaro baseinui, kuris turi savo baseiną? Geriausiu laiku juose plaukia po 5-6 plaukikus, kiti murkdosi likusiame plote! Čia Neniškio pavaduotoja leidžia tokią prabangą savo buvusiai darbovietei? Kiti taip pat pinigus moka!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Verslas

Po teismo sprendimo tikimasi rasti sprendimus, kaip pašalinti likusius baseino defektus

Klaipėdos baseinas teigia, jog džiaugiasi teismo sprendimu, priimtu po beveik penkerius metus trukusio bylinėjimosi dėl šiame pastate statybų rangovo palikto ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino broko byla: teismas kreipiasi į prokuratūrą

Klaipėdos apygardos teismas kaip pirmoji instancija po beveik penkerių metų išnagrinėjo civilinę bylą dėl trūkumų šalinimo išlaidų Klaipėdos baseine atlyginimo ...
2024-02-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This