Naglis Puteikis kalba apie galimas Dalios Grybauskaitės sąsajas su KGB (atnaujinta)

Politika

Klaipėdietis parlamentaras Naglis Puteikis pranešė, jog ketvirtadienį rengs specialią spaudos konferenciją Seime, kurios metu „visuomenei bus paskelbti ir paviešinti naujausi įrodymai (filmuoti kadrai) apie galimą prezidentės Dalios Grybauskaitės mokslą KGB mokykloje bei pranešta apie tai, kad Seime inicijuojamas specialiosios tyrimų komisijos sudarymas”.

Anot N. Puteikio, viešai prabilusių liudytojų teigimu, prezidentė D. Grybauskaitė praėjusiais metais pati asmeniškai jiems prasitarė, kad mokėsi KGB mokykloje.

Naglis Puteikis ir Dalia Grybauskaitė. Martyno Vainoriaus ir Robero Dačkaus (Prezidentūra) nuor.

Parlamentaras pabrėžia, kad Prezidento rinkimų įstatymas įpareigoja kandidatus dar iki įregistravimo pateikti Vyriausiajai rinkimų komisijai duomenis apie savo mokslus SSRS ar buvusių sovietinių respublikų NKVD, NKGB, MGB, KGB mokyklose.

„Nuslėpdama šią aplinkybę nuo VRK ir visuomenės, kai du kartus kandidatavo prezidento rinkimuose, prezidentė galimai padarė esminį Prezidento rinkimų įstatymų pažeidimą. Seime inicijuojamos komisijos tikslas nustatyti visas su šiuo naujausiu liudijimu susijusias aplinkybes ir įvertinti ar prezidentė D. Grybauskaitė iš tiesų mokėsi KGB mokykloje, jeigu taip – kokiais metais, kokiame mieste, ar ją baigė, ar vykdė KGB užduotis, kokias, kieno atžvilgiu ir t.t.? Ar nuslėpdama šią aplinkybę nuo VRK ir visuomenės prezidentė padarė esminį rinkimų įstatymo pažeidimą?”, – rašoma pranešime.

Anot jo, liudyti Specialiajai Seimo komisijai būtų kviečiama ir pati prezidentė D. Grybauskaitė, ir jos prisipažinimą girdėję bei jį paviešinti visuomenei sutikę asmenys.

Ketvirtadienį išplatintame pranešime spaudai N. Puteikis detalizavo, kad remiasi režisieriaus Donato Ulvydo asmeninio pokalbiu su D. Grybauskaite. Esą paklausta, ar ar iš tiesų mokėsi KGB mokykloje ji atsakė „Taip, aš ten mokiausi ir čia irgi nėra ką daugiau komentuoti“. Anot pranešimo, šį faktą pats režisierius patvirtino lankydamasis Andriaus Tapino laidoje „Laikykitės ten“.

Pats D. Ulvydas savo „Facebook” profilyje dar ketvirtadienį parašė, jog prisiminė ir pagalvojo, ar anonsuota spaudos konferencija nebus susijus su jo „nusikalbėjimu”.

„Turbūt ne, nesijaučiu toks svarbus, bet … jaučiu pareigą prisiminti klaidą, kurią esu padaręs. Filmuodamasis pramoginėje A. Tapino laidoje „Laikykitės ten“ ir kalbėdamas daug ir įvairiausiomis temomis padariau lapsus linguae – aptarinėjant gandus apie Prezidentei metamą kritiką, atsakydamas į klausimą suklydau ir vietoj to, kad mokėsi Leningrado universitete ir dirbo partinėje mokykloje, suplakiau viską (gandus ir faktus) į vieną vietą ir spontaniškai pasakiau, kad ji mokėsi KGB mokykloje. Nuoširdžiai atsiprašau žiūrovų už savo išsiblaškymą. Nei aš, nei Andrius Tapinas nesureikšminome to nei tada, nei bandau sureikšminti dabar. Tačiau matydamas, kad Janutienė mano lingvistinę klaidą gali paversti valstybinės reikšmės įvykiu – noriu, kad suprastumėt – tai tik apgailėtina Puteikio ir Janutienės rinkiminė kampanija”, – rašė D. Ulvydas.

23 Comments

  1. Agnete

    Ko cia keli audra stiklinej?neturi ka veikti ?nori prisirinkt balsuojanciu uz save tai tersi Prezidente.visi mes kas galejom prie okupacijos stengemes mokintis.Dalia buvo gabi ir mokesi nes norejo kaip ir visi isgyventi.gi mazai kas tikejo kad busim nuo rusu laisvi.kokioj kapeloj sedejom tokia.ir daina dainavom.ir prasau nesikabinek ir niekais neuzsiimk cia mano patarimas ponuli.

    Reply
  2. tokia tiesa

    komedija jiuk senai viskas zinoma koks ce ssss pucemas pries rinkimus,nieko jei nepadarisite je gina konservai ir uzsienis kam ji dabar tarnauja

    Reply
  3. Ona

    Smirda iš tolo šita šutvė brrr…

    Reply
  4. Straipsnis. Kaipklaipedos savivaldybė skatina žudyti....

    …..s://ww…15min.lt////naujiena/aktualu/nuomones/jurate-kajokaite-kaip-klaipedos-savivaldybe-skatina-nusikaltimus-pries-gyvunus-

    Reply
  5. analitikas

    tai viskas juk ir taip aišku,

    Reply
  6. Marija

    Durneliai- kas gi kumščiais po muštynių mojuoja.Kol jūs sapaliosit savo sapnus ir nuojautas prilįs į Seimą visokio plauko žiurkių ir asilų. Šito siekiat?

    Reply
    • Vilnietis

      kaip tai ko siekia? teisybės. jei šita sena kurwa buvo infiltruota sugriauti mūsų ekonomiką (kas jai pavyko) mes privalom tai žinoti. ir nubausti tuos kas ją protegavo ir darė viską kad ji užimtų tą postą- o tai buvo „KGB dėdulė” pramintu išgama landsbergis, kurio partija kesinasi laimėti kitus rinkimus ir vėl mums įbrukti koki nors išgamą.

  7. Marija

    Durneliai- kas gi kumščiais po muštynių mojuoja.Kol jūs sapaliosit savo sapnus ir nuojautas prilįs į Seimą visokio plauko žiurkių ir asilų. Šito siekiat?

    Reply
  8. PETRAITIS

    KAS GALI PANEIGTI.KAD GRYBAUSKAITE NERA KGB ETATINIS DARBUOTOJAS,JUG TEN BUVUSIU NEBUNAMTEN GALI BUTI TIK PASITRAUKE DEL SENATNES AR MIRTIES.

    Reply
  9. klaipėdietė

    Ir KAS nuo to pasikeis ?! Blogiausia, tas įslaptinimas 75-iems metams ! Tas klausimas bus tampomas ir tampomas ,o ypač prieš kiekvienus rinkimus . !

    Reply
  10. Jonas

    Tik už Naglį Puteikį, nes jis įves tvarką! Aš juo tikiu.

    Reply
  11. Šatas

    Gerb. PU-teiki, norėdamas pakelti savo reitingus organizuok spaudos konferenciją apie tai, kad amerikiečiai niekada nebuvo nuskridę į Mėnulį. Tam iškart bus visos pasaulinės durniasklaidos dėmesys. Prez. Trumpas į tai taip pat atkreips dėmesį, Tamsta tapsi jo asmeniniu priešu, nes esmingai prieštarausi jo lozungui America first. Vienžo, ko smulkintis su kažkokia kadenciją jau baigusia prezidente?

    Reply
  12. senjora

    Tikrai kad balsuos,o ne uz koncervus ,liberastus ir karbauski

    Reply
  13. MARIJA

    ŠITA KGB LENINGRADO PRASTITUTĖ KIEK NUOSTOLIŲ PRIDARĖ PUTĖIKIS TĖISUS O AUKSAS SKESTA JO NEMATYTI BET TOKIOS GRYBĖS PRASTUTĖS

    Reply
  14. kiek dar

    Šustauskas, Gražulis, Paksas, Puteikis, Uspakicch – kiek dar rinksit smegenų pūdrintojus į valdžią?????

    Reply
  15. Takelis

    Ne tik balsuos už Puteikį, bet ir reikia balsuoti.
    Čia kai kuriems nepatinka teisybė, esate sistemos sugadinti žmogystos.

    Reply
    • senjora

      teisingai reikia balsuoti uz tuos,kurie tiesa sako,o ne tuos koncervus ir skvernelius

  16. Buvo ir bus

    Kvailių visada buvo ir bus, bet, kad ir kvailiai jau pavargo nuo Puteikio. Liko tik totalūs kvailiai, tai tie kurie balsuos už Puteikį

    Reply
    • apkvailinta rinkėja

      Manau,kad didžioji dauguma jo rinkėjų jau atsipeikėjo ir gerai suprato, kas tai per žmogus. Tikiu, kad tikrai nebalsuos ir nerinks jo. Užteks tų tuščių plepalų.

  17. Algimantas

    žinoma, kad balsuos, o sąsajas Prezidentės nors ir busios reikia būtinai visai Tautai žinoti, kaip kitaip. Juk tada daug kas kitoje šviesoje atsiskleis…

    Reply
    • rinkėja

      Puteikis be šaršalų gyventi nebemoka. Tiesiog šlykštu.

  18. šiaip skaitytoja

    apie Kručinskienę tu rūpinks,populiste,manai,kad už tave kas balsuos,gana jau mums tokių skandalistų…

    Reply
    • Reda

      Balsuos balsuos, nesinervinkit ponia

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ir apeliacinė instancija patvirtino, kad R. Žemaitaitis skleidė tikrovės neatitinkančią informaciją

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje civilinėje byloje dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę ir orumą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Politika

Petras Gražulis vadovaus Donaldo Trumpo rinkiminiam štabui Lietuvoje

Iš Seimo narių per apkaltą pašalintas Gargžduose išrinktas Petras Gražulis praneša kartu su Amerikos lietuvių bendruomene, remiančia kandidato į JAV ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This