Policija prašo žvejų saugotis

Uostas ir jūra

Neršti migruojančios stintos į Klaipėdą privilioja būrius žvejų iš visos Lietuvos. Dalis meškeres meta nuo krantinių, šiemet gana daug žvejų plaukia ir valtimis, gilyn į Kuršių marias. Šią žiemą neatsargus elgesys prie vandens jau pareikalavo dviejų aukų.

Antradienį Juodkrantėje ištrauktas 55 metų vyro kūnas, kuris nuskendo iškritęs iš valties. Kitas žvejys nuskendo gruodžio pabaigoje, nusprūdęs nuo seno laivo Smiltynėje esančiose vadinamosiose laivų kapinėse.

Klaipėdos policijos pareigūnai žvejų prašo saugotis ir nerizikuoti gyvybe. Pareigūnai pirmiausia primygtinai reikalauja nevartoti alkoholinių gėrimų – tikimybė įvykti nelaimei, kai asmuo yra neblaivus, neabejotinai padidėja. Be to, policija primena, kad vartoti alkoholinius gėrimus viešoje vietoje yra draudžiama – už tai gresia bauda nuo 20 iki 100 eurų.

Svarbu įvertinti, ar pasirinkta vieta yra saugi žvejoti – nelipti ant akmenų ar kitų objektų, nuo kurių galima nuslysti į vandenį.

Plaukiant valtimis būtina, kad visi laive esantys žmonės turėtų gelbėjimosi liemenes. Vandenyje tvarką prižiūrintys Klaipėdos uosto policijos pareigūnai primygtinai rekomenduoja jas vilkėti. Jų trūkumas vis dar yra bene dažniausiai nustatomas pažeidimas tikrinant žvejų laivelius.

Bauda dėl nesaugaus elgesio vandenyje yra nuo 16 iki 60 eurų, prasižengus pakartotinai, ji gali siekti 140 eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Mieste, mariose ir jūroje vyks „Audros smūgis 2024“

Balandžio 22 d. – gegužės 10 d. Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos vykdys didžiausias 2024 metais organizuojamas pratybas „Audros smūgis ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This