Aš ir tu mėlyno skausmo: kada grįš Neptūnietis?

Nuomonės

Karina Endružytė
2020-02-06

Komentarų: 6

Aš ir tu mėlyno kraujo! Toks krepšinio klubo „Neptūnas” šūkis 2019-2020 metų sezone. Startavo stipriai, su nuostabia idėja, kad kiekvienas komandos sirgalius ne vien Klaipėdoje, o ir visame Vakarų Lietuvos regione tiesiog pulsuotų šia spalva. Mėlynas kraujas, sako jie..

Kodėl neužpildoma? Dėl paprastos situacijos – atėjusiems žmonėms nieko nėra pasiūloma. Nieko. Jokių pramogų, jokių atrakcijų, akcijų, konkursų, veiklos. Nieko.

Gali būti, jog ilgainiui ši spalva pavirs kai kam į raudoną, stebintiems ir nervų nebelaikantiems dėl mūsų komandos situacijų krepšinio lygose. O kai kam į geltoną, balkšvą, o gal net pilką spalvą?  Būtent pilkai liūdna „Neptūno” šventė per kiekvienas rungtynes. Ir ne, tai nebus eilinio miestiečio pasipiktinimas dėl žaidėjų, jų žaidimų, pozicijų ar vyr.trenerio pakeitimo naujausiųjų aktualijų. Klube dirbantys žmonės, manau, puikiai supranta krepšinio meną. Tad ne man sporto profesionalus kritikuoti. Tačiau yra ir kitų problemų, kurias reikia spręsti ir kuo skubiau.

Reali ir tendencinga agonija

Vasario 4-ąją įvyko paskutinės, vėlyvos ir nieko nelemiančios FIBA Čempionių lygos rungtynės prieš vengrų klubą Sombathėjaus „Falco“.

„Neptūnas” laimėjo, taip atsisveikindamas su šia lyga bent šiam sezonui bei taip pasveikindamas Martyną Mažeiką po beveik trejų metų pertraukos sugrįžus į namų areną.

Tik ar Martynas jau spėjo pastebėti į kokią nykią, liūdnai pilką areną jis grįžo? Vakar buvo sumuštas rekordas blogąja prasme, kuomet tiek tuščių kėdžių tribūnose dar neteko matyti. Pasakyti, jog tai buvo nieko nelemiančios rungtynės ir šiaip nelabai įdomioje lygoje bei vykusios mums neįprastai vėlyvu laiku 21 valandą – būtų ne visai sąžininga. Sąžininga būtų pasakyti, kad daug kas pasiliko prie TV ekrano ir stebėjo dabar esantį ant naujos žaidimo bangos „Žalgirio” klubą. Sąžininga būtų pasakyti bei pripažinti, kad atvykti į areną yra tiesiog nuobodu. Nevyksta beveik nieko, kas pakeltų nuo sofos bei TV ekranų ir atvestų gerai laiką praleisti rungtynių metu.

Tuščios buvo ne tik sirgalių tribūnos, dulkes rinko ir akredituotų žurnalistų darbo vietos. Kiek vietinės Klaipėdos spaudos žurnalistų buvo? Kiek buvo iš kitų miestų, miestelių spaudos atstovų? Kiek apskritai media akreditacijų buvo išduota, koks buvo susidomėjimas iš sporto naujienų skelbėjų?

„Neptūnas” nebepritraukia sirgalių, kitų interesantų ir „Švyturio” arena nebetampa sausakimša ne veltui. Su blogu žaidimu, kai komandą išretina traumos, kai tiesiog „nepaeina“ vakaras arba pritrūksta tik lašo sėkmės, susitaikyti galima. Taip, galima. Nes tų duobių pasitaiko visiems. Tada belieka tik sulaukti, kuomet su nauja jėga pakilusi komanda vėl mus džiugins savo pergalėmis.

Negalima susitaikyti, kai supranti, kad nebėra emocijos, nebėra jaudulio, nebėra nieko, kas ankščiau tave skatino ateiti į areną palaikyti savo komandos. Nes joje tiesiog nėra ką veikti. N U O B O D U. Į rungtynes neatėjo net ir tie, kurie gauna nemokamus bilietus, tarkim, iš savo įmonių, kurie yra „Neptūno” rėmėjai. Įsivaizduojate – nemokamai? Ir vis tiek, net maža dalis neužpildoma.

Kodėl neužpildoma? Dėl paprastos situacijos – atėjusiems žmonėms nieko nėra pasiūloma.

Tik į rungtynes, pakeliui užsukant keptos duonos ir atsigerti. Nieko. Jokių pramogų, jokių atrakcijų, akcijų, konkursų, veiklos. Nieko. Per pertraukėles vykstantys kursai ir jų prizai, jeigu taip galima pavadinti – atskira kalba.

5 klausimai ir pasiūlymai

Ar pamenate, kai komanda turėjo simbolį? Vaikščiojantį Neptūnietį su trišakiu. Po prieš kelis metus įvykusių vidinių klubo skandalų pastarasis dingo. Ir taip iki šiolei mes jo neturime. Kodėl? Ar mes tikrai neišgalime turėti simbolio, kuris džiugino visus vaikus su jais žaisdamas, šnekindamas, su kuriuo net suaugusieji eidavo nusifotografuoti? Turėti tai, ką turi visos pajėgios komandos? Juk esame viena iš pagrindinių komandų. Vis dar.

Kodėl neišnaudojamas viršuje kabantis kubas su keturiais ekranais? Negalima prieiti prie sirgalių, jų pašnekinti, pasiteirauti, nuo kada jie tapo lojaliais „Neptūno” komandos sirgaliais, paklausti, ar prisimena savo pirmąsias rungtynes? Atsidėkoti labai smulkiomis dovanėlėmis už pasidalintas akimirkas? Ar tai tikrai tokie dideli pinigai? Kurti ryšį, spalvinti tą kraują mėlynai?

Jog neturime stipraus oficialaus vedėjo, turbūt priprasti reikia. Tačiau pagrindinė pertrauka galėtų būti turbūt labiau išpildyta? Vakar atėję žmonės, kurie pagavo kamuoliukus, vedėjo paliepimu atliko užduotis, prizais apsidalino ir visa tai užtruko dvi minutes. Tuomet aštuonias minutes reikėjo stebėti, kaip Knašiaus krepšinio mokyklos vaikai kvailiojo aikštelėje, su galva bandydami įmušti kamuolį į lanką. Gal ir nieko. Vis kažkokia atrakcija. Beje, kaip pagrindinį prizą steigti „Balticum” internetą 6 mėn. nemokamai skamba labiau kaip bausmė, o ne dovana. Žinoma, ne man teisti. Bet..

Visiškai neišnaudojamas plotas tik ką pro turniketus patekus į arenos vidų. Kodėl ten nieko nevyksta? Ar tikrai negalime pasikviesti įvairių įmonių, kurios pristatydamos savo produkciją skatintų kažkokiu būdu ar tai laimėti, ar tai nusipirkti ją? Degustacijos? Foto sienelė? Vaikų animatorės, kurios išpiešia mažųjų veidelius? Negi verslas nėra suinteresuotas? Nežinomos priežastys.

VIP’ inės vietos prie aikštelės. Neatrodo kaip vipinės. Vakarų regionas yra pakankamai ekonomiškai stiprus ir aš netikiu, kad jokie socialiai atsakingi verslininkai nenorėtų šios privilegijos? Pažiūrėti iš arčiau, ką jie remia, o gal pradėti remti?

Klubas mėgsta pabrėžti, kad sirgaliai jiems svarbiausi, jų suteikiamas palaikymas neįkainojamas, tačiau tuo pačiu dėl tų sirgalių beveik nepadaro nieko. Esmė ta, kad nepriklausomai kaip sužais komanda – laimės, nelaimės – norisi gerai praleisti laiką. Norisi girtis ir didžiuotis kokią atmosferą turime, tačiau ją reikia sukurti. Įtraukti atėjusius sirgalius labiau.

Ir nereikia žmonėms padaryti šventę, kai atvažiuoja „Žalgiris”. Jūs turite būti mūsų ta švente per kiekvienas varžybas. Kiekvienas. Nesinori ateiti  ir žiūrėti 7a ir 7b tarpusavio klasių treniruočių bei patirti tokio nuobodulio, kaip vakarykštėse rungtynėse.

Išradinėti dviračio nereikia. Nuvažiuokite į pagrindinės mūsų šalies komandos varžybas. Arba atsiminkit emociją, nuotaiką, kokia tvyrojo „Neptūno” padangėje prieš keletą metų. Kodėl jos nesugrąžinus? Tad sveikęs sugrįžęs, Martynai, į pilkai liūdną ir nykią Neptūno salą, apsuptą vandenens. Tik nebeaišku, ar to vandens spalva mėlyna.

#Aširtumėlynoskausmo

6 Comments

  1. Grubliausko nustekentas miestas

    Klaipėda apskritai supuvusi, vien mėras koks supuvėlis, nėr kalbos ir apie visa kita! Tiesiog gėda už Klaipėdą į kokią srutų krūvą jis pavirto.

    Reply
  2. Rimas

    Nesupratau užvažiavimo ant Balticum. Klaipėdiečių įmonė remimti Klaipėdos klubą, kas blogai? Pats turiu jų internetą n metų, neturiu jokių nusiskundimų. O šiaip daug kur pritariu, čia klubo vadybos reikalai. Bet ko čia plėšytis, jei iš miesto kasmet gauni milijoną.

    Reply
  3. Klaipeda

    Reikia kuo greičiau sustabdyti miesto finansavimą klubui, jei nesugebate dirbti yra svarbesnių miesto projektų, kur bus panaudoti pinigai.

    Reply
  4. Marius

    Susidėjo viskas į vieną. Pirmiausia abonementų kainos, prasta sudėtis, silpnas treneris, traumos, pralaimėjimai ir t.t. Tai čia pagrindinės priežastys kodėl nebėra tiek sirgalių. Ir aišku kaip minėjo autorius, labai niūru arenoje, ateini, pažiūri krepšinį ir išeini, nėra jokios emocijos arenoje, o kainos nemažos. Man tik nesuprantama kaip toks miestas kaip Klaipėda nesugeba pritraukti rėmėjų, tie 1.5mln yra gan nedideli pinigai, žinant, kad daugiau nei pusę jų skiria miesto savivaldybė, o tai ką kitos įmonės? Negana to, 0,5mln skirti padengti skolas, tai ką tu gali su tuo 1mln.. Turim uostą, kuris giriasi milijoninėm apyvartom, kitas didžiules įmones, negi sunku surinkti bent 3mln eur ir būti konkurencinga komanda kovojanti dėl čempionų titulo.. Dabar eini į areną ir žinai, kad ši komanda tikrai nėra pajėgi prasibrauti į finalus, kaip būdavo ankščiau, nebėra nei tos kovotojų dvasios, kokia būdavo ankščiau. Neptūnas turi imti pavyzdį iš Žalgirio, kaip turi būti valdomas klubas.

    Reply
  5. Karina

    Pievos tai pievos. Idėja yra palaikyti komandą jai laiminti ar pralaimint – teisingai. Veiduko tu ir nesidažyk. Tačiau tai nereiškia, kad komandos administracija negalėtų padaryti daugiau, kuriant atmosferą? Maksvytis jau buvo pastebėjęs pernai, kad komanda laimi, o sirgalių mažėja. Dar prieš porą metų mes sumušėm rekordus pagal arenų lankymą, aplenkdami pati Žalgirį. Kas pasikeitė?

    Reply
  6. Sirgalius

    Pievos. Žmonės eina palaikyti komandos, o ne vaikams veidukų piešti. Kam rūpi Neptūnas, tas ateina ir vakare, ir komandai pralošinėjant, ir laimint.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ tęsia pergalių seriją

Jonavos „CBet“ komanda pirmadienį turėjo progą nutraukti Klaipėdos „Neptūno“ penkių pergalių seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), tačiau Ąžuolio Tubelio vedama ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This