Stintų šventė jau prasidėjo

Fotoreportažai, Regionas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Palangos Stintų šventė lankytojų laukia šiandien, penktadienį, nors pagrindinis renginys vyks šeštadienį.

Pranešama, kad jau nuo ryto Vytauto gatvėje išsirikiavo tautodailininkai bei kulinarinio paveldo meistrai – šurmuliuoja Tautodailės metams skirtas kermošius.

J. Basanavičiaus gatvėje tradiciškai ne tik kvepės tiesiog lauke gaminama stinta, bet ir skambės muzika, vyks įvairios žvejiškos atrakcijos – stintų valgymo, inkaro laikymo varžytuvės. Savo sėkmę išmėgins ir žvejai mėgėjai, vasario 8 d. dalyvausiantys Stintų meškeriojimo varžybose, tarpusavy konkuruos bei rungsis ir Lietuvos žuvies grilio čempionato dalyviai.

„Kasmet pasiūlome ir naujovių. Šiais metais „gryniname“ Stintų šventės formatą – J. Basanavičiaus gatvėje stengiamės kiek įmanoma labiau koncentruoti kultūrinę ir kulinarinę Stintų šventės dalį – tai, nuo ko ši žiemos šventė ir prasidėjo. Tad čia, kaip ir kasmet, Palangos žvejai bei restoranai, kavinės ir viešbučiai pateiks šviežios, agurkais kvepiančios, iškeptos, išrūkytos, vytintos stintos, gardžios žuvienės ir kitų žuvų skaniausius patiekalus, žvejai rūkys žuvį. Žodžiu, J. Basanavičiaus gatvėje skambės smagi muzika bei kvepės dūmu“, – pranešime spaudai cituojamas vienas iš pagrindinių šventės organizatorių Nerijus Stasiulis.

Greta kermošiaus, Centrinėje miesto aikštėje, įsikurs ir Amatų kiemas. Tai – dar viena šiųmetė Stintų šventės naujovė. Savo dirbinius bei amatus čia demonstruos medžio drožėjai, kalviai, kitų amatų atstovai. Pirmą kartą Palangoje bus pristatomas ir tautinių juostų ir austų rankšluosčių rekordas – Darbėnuose gyvenančių tekstilininkų bei kolekcininkų Daivos ir Arūno Dudėnų austų juostų bei rankšluosčių paroda. Sutuoktiniai senovines austas juostas bei tautinius rankšluosčius kolekcionuoti pradėjo prieš dešimtmetį, tad dabar savo kolekcijoje turi apie 600 eksponatų.

Vasario 8 d., šeštadienį, palangiškiai šventės svečiams pristatys ir dar vieną šiųmetę Stintų šventės naujovę – naują personažą – Didžiąją stintą.

PROGRAMA

Vasario 8 d.

8–12 val. Stintų meškeriojimo varžybos ant jūros tilto.

11 val.  „Didžiosios Stintos“ sutiktuvės Nepriklausomybės aikštėje prie Muzikinio fontano.

12 val. „Palangos Stinta 2020“ atidarymas. Tradicinės magaryčios žvejams ir svečiams, naujų „Stintų Ordino“ riterių inauguracija.

12.30 val. Stintų meškeriojimo varžybų dalyvių apdovanojimai.

12.45 val. Lietuvos žuvies griliaus čempionato atidarymas.

13 val. Šventinis koncertas „Žvejiškos melodijos“. Koncertuos Palangos kultūros ir jaunimo centro ansamblis „Bočiai“ ir šokių grupė „Banguolis“, Kretingos raj. Kultūros centro Vydmantų skyriaus Moterų vokalinis ansamblis, Aušrinė, Kęstutis Jablonskis ir grupė bei kiti svečiai. Koncerto intarpuose vyks inkaro laikymo ir stintų valgymo varžybos.

15 val. Žiemos „Ruonių“ maudynės jūroje, šalia Jūros tilto.

16 val. „Didžiosios Stintos“ palydos nuo Nepriklausomybės aikštės iki Jūros tilto.

16.30 val. Lietuvos žuvies grilio čempionato dalyvių apdovanojimai.

17 val. „Didžiosios Stintos“ sudeginimas paplūdimyje prie Jūros tilto.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”122481,122482,122483,122484,122485,122486,122487,122488,122490″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

1 Comment

  1. Meška

    Renginys geras, beveik kaip Rusnės Šaktarpis, tiktai už vieną keptą stintą mokėti po 1 eurą kažkaip brangoka. Kai būdavo po 1 litą, velniai nematė, niurzgėjom, bet mokėjom, bet dabar keturiskart brangiau yra per daug.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje keisis parkingo rinkliavos tvarka

Ketvirtadienį Palangos savivaldybės taryba apsisprendė dėl vietinės rinkliavos už automobilių statymą nustatytose apmokestinamose kurorto vietose pokyčių. Jie priimti Palangos rinkliavų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje vėl vyks Jurginės

Jau tapo tradicija, kad balandžio pabaigą Palangoje vainikuoja smagi, pavasariu dvelkianti Jurginių šventė. Festivalis „Jurgi, paimk raktus“ jau ne vieną ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This