Prestižinės gimnazijos pamokoje mokytoja šlovino Putiną ir sovietmetį

Svarbu, Švietimas

Prestižine laikomos Klaipėdos Vydūno gimnazijos moksleiviai paviešino garso įrašą, kaip rusų kalbos mokytoja per pamoką šlovino ir sovietmetį, ir dabartinį Rusijos prezidentą.

Toks įrašas sujudino ir mokyklos bendruomenę, ir Klaipėdos valdžią.

Dėl Putino – maldos

Garso įrašu socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo žurnalistė Rita Miliūtė.

„Kai fainumo pamoka prestižinėje Lietuvos mokykloje su mokytoja, kuri pasakoja apie maldas, kad Putino kadencija nepasibaigtų. Mokinių balsus iškarpiau, kad neatpažintų, nes gimnazija draudžia pamokose turėti telefonus (kuomet štai tokia propaganda leidžiama). Bet aiškiai girdisi, kad jų valstybėje svetima besijaučiančios tetukės meilė Putinui visai ne prie širdies. Vaikai ten yra puikūs. Ačiū jiems. Dėl kremlinėmis TV prišertos mokytojos nieko panašaus nepasakyčiau“, – savo paskyroje rašė R. Miliūtė.

Ji paviešino ir kiek ilgesnį nei 3 min. trukmės garso įrašą, su iššifruotu tekstu. Jame aiškiai girdėti, kaip mokytoja Galina Liachova vaikams aiškina, kaip gerai buvo gyventi sovietmečiu, nes buvo daug gamyklų, darbo vietų, mokyklų kaimuose. Ji moksleiviams taip pat kalė į galvas, kad jų tėvai nemokamai gaudavo butus, o dabar už juos reikia mokėti po 50-60 tūkst. eurų. Mokytoja dėstė savo nuomonę, jog Lietuva per savarankiško gyvavimo metus esą nieko nepasiekė, kad ji laikosi tik ES pagalba.

Itin įdomiai skamba mokytojos požiūris į Putiną.

„Man labai nepatinka kai kurie pasakymai vot Jūsų. „Kada kadenciją baigs Putinas?“ Jėzau, aš sakau, Dieve, kad tik jis dar nebaigtų tos kadencijos. Kad jis dar pabūtų. Tai tada Rusija tikrai galėtų pilnai atsistoti ant kojų“, – pamokoje aiškino rusų kalbos mokytoja G. Liachova.

Iš įrašo galima suprasti, jog moksleiviams nepatiko tai, ką pasakojo mokytoja, jie tai garsiai išreiškė, tačiau tuomet pedagogė ėmė tvirtinti, kad ji tik bando kuo įdomiau pasakoti apie Rusiją, nes tokia yra pamokos tema, bet esą jei mokiniai nenori, tada papildomos informacijos ir nebebus.

Merui – šokas ir gėda

Į tokį įrašą iškart sureagavo ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

„Nėra ko vynioti į vatą – tai šokas ir gėda, kurios nėra ko gėdytis ar bandyti pasislėpti nuo jos kur nors „krūmuose“… Pirmiausia, noriu pasidžiaugti ir padėkoti šios mokyklos ir konkrečiai šios klasės moksleiviams, kurie pasirodė gerokai sąmoningesni, pilietiškesni ir patriotiškesni, nei juos „mokanti“ pedagogė. Kalbėjau su mokyklos vadovu, su mane pavaduojančiu (ir šią sritį kuruojančiu) vicemeru ir paprašiau (nes pavesti kažkam kitam būnant nedarbingume kaip ir negaliu) nedelsiant imtis rimto, ryžtingo ir adekvataus šios situacijos nagrinėjimo. Turi būti atlikta labai rimta visos šios situacijos analizė, išklausytas visas įrašas be jokių kupiūrų, žinoma, atliekant tai nepažeidžiant galiojančių ir reglamentuojančių teisės aktų. Nepaisant pedagogės amžiaus, kvalifikacijos, patirties ir kitų aplinkybių, į visus klausimus turi būti labai aiškiai ir be jokių užuolankų atsakyta. Galvojau ir tikėjausi, kad buvusi buvusio miesto Tarybos nario „pamoka“ jau išmokta, pasirodo, kad ne“, – savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ rašė šiuo įrašu pasidalijęs V. Grubliauskas.

Vicemeras Arvydas Cesiulis pirmadienį į pasitarimą sukvietė Vydūno gimnazijos direktorių Arvydą Girdzijauską, Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorę Nijolę Laužikienę, Švietimo skyriaus vedėją Laimą Prižgintienę.

„Pats faktas yra labai nemalonus, kad nepalankiai nušviesta vienos iš Klaipėdos mokyklų situacija, kur galimai vykdoma ne tokia veikla, kokia yra numatyta programoje. Bet ir kyla klausimas, kokie kiti tekstai įrašyti, koks kontekstas buvo, nes mes turime 3 minučių įrašą, bet jis yra sudėliotas iš fragmentų, tad neaišku, kokia vyko polemika“, – po pasitarimo kalbėjo A. Cesiulis.

Vicemeras tvirtino, jog tiek jo, tiek mero pozicija yra aiški – mokykloje neturi būti politikuojama.

„Mūsų demokratiška mokykla neturi būti uždara įvairioms nuomonėms, bet tai neturi būti daroma pamokų metu. Mes tikrai neleisime, kad mokykla taptų politikavimo vieta, ypač turint omenyje, kad artėja Seimo rinkimai“, – pabrėžė A. Cesiulis.

Sudarys darbo grupę

Vicemeras tvirtino, kad vertindamas tai, kiek turi informacijos, gali teigti, jog toks mokytojos elgesys nėra koks nors politinis veiksmas, o veikiau pasikalbėjimas su moksleiviais apie savo jaunystės patirtį.

„Kalbant apie šią situaciją, neįžvelgčiau jokio politinio demaršo ar politinio protesto kokios nors išraiškos, nors gal kai kas taip ir galvoja“, – tikino A. Cesiulis.

Anot jo, pasitarime sutarta, jog Vydūno gimnazijos direktorius A. Girdzijauskas sudarys darbo grupę, kurioje būtų specialistų ir iš kitų mokyklų, kuri įvertintų šios rusų kalbos mokytojos vedamų pamokų kokybę.

„Darbo grupės nariai turės apsilankyt šios mokytojos vedamose pamokose, pabendrauti su moksleiviais. Tada bus padarytos kažkokios apibendrinančios išvados. Paskui jau mokyklos parengta išvada bus pateikta merui ir jis toliau spręs, kokių priemonių, jei reikia, imtis“, – aiškino vicemeras.

Mokytoja apgailestavo

Paklaustas, ar neketinama atleisti už Putiną besimeldžiančios mokytojos, nes to reikalavo nemažai žmonių, kurie piktinosi po „Facebook“ paskelbtu įrašu, A. Cesiulis tvirtino, kad tokių priemonių imtis tikrai neketinama.

„Jei atleistume, kuo tada skirtumėmės nuo Lukašenkos tos pačios Baltarusijos. Įrašas sukoperuotas, sudėliotas be kitų intarpų ir tai būtų tinkamas pagrindas atleisti žmogų? Taigi mus užtampytų po žmogaus teisių teismus ir suteiktume daug argumentų politiniams priešininkams tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų, ir tai būtų jų pergalė. Švietimo įstatyme aiškiai sudėliota, dėl ko galima atleisti. Nuomonės pareiškimas, jei jis nėra sisteminis ar antikonstitucinis, nėra tas atvejis. Mes negalime visko spręsti iš įrašo gabaliukų, sujungtų į vientisą, o tie, kas turi pilną įrašą, kiek suprantu, jo neduoda“, – kalbėjo vicemeras.

Vydūno gimnazijos direktorius Arvydas Girdzijauskas teigė, jog rusų kalbos mokytoja, kurios pamoką vaikai įrašė ir paviešino, bent žodžiu paaiškino, kad moksleiviai jos klausinėjo, o ji – tik atsakė.

„Ji apgailestavo, kad pareiškė savo nuomonę. Išsamų paaiškinimą ji dar turi pateikti ir raštu, tada jis bus vertinamas. Kaip ir sutarta su savivaldybe, sudarysime komisiją, kuri vertins šios mokytojos pamokų turinį. Akivaizdu, kad galimai savo nuomonę pareiškusi mokytoja peržengė ribas, tačiau jos yra labai slidžios. Gal tos komisijos parengtos išvados taps rekomendacija ir kitiems mokytojams, kiek ir kada galima reikšti savo nuomonę“, – teigė A. Girdzijauskas.

Jis pasakojo, jog į skandalą patekusi mokytoja mokykloje dirba jau daugelį metų, ji turi ekspertės kvalifikaciją, yra parengusi nemažai rusų kalbos olimpiados dalyvių.

„Mes juk nežinome konteksto, tas įrašas sudėliotas iš gabaliukų. Žinome, kad pamokos metu pagal programą buvo kalbama apie Rusiją“, – teigė A. Girdzijauskas.

26 Comments

  1. to Audriui parašė: 2020-02-11 8:40

    Na, kad komentatoriui Antanui didžiąją dalį smegenų apėmęs ožio myžalų vėžys, matosi iš komentarų, bet tamsta!
    Negi reikia tautiečius siųsti į brangią kelionę
    taip toli į Rusijos glūdumas, kai gyvai naujųjų leniniečių-EU komisarų darbų rezultatus galite pamatyti vos už kelis eurus, musipirkęs autobuso bilietą į artimiausią kaimą…

    Reply
  2. Donda

    „Dėl kremlinėmis TV prišertos mokytojos nieko panašaus nepasakyčiau“, – savo paskyroje rašė R. Miliūtė.”
    Pilnai sutinku ir nuo šiol žmogystas, bijančias išsakyti savo nuomonę, nepalankią režimui, pasižadu vadinti „tvartelio Miliūtėmis”.
    Kad dėl režimo- drįsčiau pasakyti, kad tokių Pavlikų Morozzovų, kaip aprašomoje mokykloje, veisimo tempais nustebtų net Stalinas. EU komisarai, tęsiantys diktatūros viešpatavimą, nebedėvi odinių striukių, nes nebereikia nuo jų plauti kraujo- tą privilegiją jie perdavė bankams. Tai- vienintelis skirtumas tarp Stalino ir EU parlamento, neskaitant to, kad antrasis nelegitimiai – niekas jo nerinko- pats save pasiskyrė Europos viešpačiu, vedančiu vergus į žydrąjį komunizmą, o mano nuomone- į tautų skerdyklą.
    Apie tokį dievo išrinktos rasės sprendimą išnaikinti tautas( nacijas) pasauliui dar 2010 m. pareiškė jos atstovas, „netikėtai” tapęs EU komisaru, J.M. Barroso, po savo kalbos nepalikęs savo įpėdiniams jokios vilties dėl graikiškos demokratijos atgimimo, pavadinęs ‘demokratija” kapitalo diktatūrą.
    Gal todėl jo įpėdiniui Ž.K. Junkeriui neliko laisvės manevrui, išskyrus laisvę beviltiškumą skandinti alkoholyje?

    Reply
  3. Paulius

    Siūlau prisiminti mokytojų streiką kai jie buvo užėmę Švietimo min. kai įlipę per langus, įsitvirtino ten daugiau nei mėnesiui. T.y. nedirbo, vaikai buvo „laisvi” nuo pamokų.. Tai ten , tada labai aktyvi buvo Vydūno gimnazijos mokytoja, mokyklos profsąjungos pirmininkė Lilija BRUČKIENĖ. Kartu su ja irgi pirmu smuiku grojo VIlniaus mokyklos rusų k. mokytoja, jaunutė graži (neprisimenu pavardės) kuri per pamokas mokiniams aiškino, kad sausio 13-pji tai tokia diena kai lietuviai žudė savus ir pn. Tada daug buvo apie tai info. Tačiau kažkodėl žurnalistai nevystė tos mokytojos melo. O dabar ponia mokytoja iš „prestižinės Vydūno gimnazijos , BRUČKIENĖ kažkodėl tyli? AR ji būdama profsąjungos lyderė, rengdama streikus, negalėjo su savo bendradarbe Liachova pasikalbėti, išsaiaškinti jos nuomonę ir pn. Tai ppat ir direktorius matyt bailys , nesuprantantis pedagogo- vadovo vaidmens tautiniame vaikų auklėjime. Ir dar ta Bručkienė lietuvių k. mokytoja??

    Reply
  4. Monika

    Demokratine valstybe, laisve savo nuomonei, as irgi uz Europos Sajunga, bet yra zmoniu kitaip mananciu, kodel visada siekiama susidoroti su kitaip mananciais. Ji vaikams neliepe giedoti sovietu sajungos himno, tik pagyvenus moteris nostalgiskai ilgisi laiku, kai Gena su lapine kepure jai kvietku Kovo 8 dovanojo.

    Reply
  5. STAI IR DUDORIUS DUDA ISSITRAUKE. GAL BIULETENI JAU UZDARE?k

    Tuoj sviesu festivalis. Sponsoriai su fokeliais jau laukia

    Reply
  6. neginkite jos

    didžiausia pagarba mokiniams-tai mūsų ateitis,ačiū už pilietiškumą,o ši a psileidusi,nesusitvarkiusi be etikos ir estetikos,nemokanti lietuviškai ale pedagogė lai eina pati barščių virti,pasidės caro portretą ir galės melstis nuo ryto iki vakaro.Nesvajok,kad smegenis pudrinsi mokiniams,papasakos dar jie ne to..ka s per mokykla,jei nevykdo programos,kur yra parašyta kalbėti apie sovietmetį Lietuvoje,lyginti-kur?mokykla praras per ją prestižą,gerą vardą,direktorius turi pažinti savo darbbuotojus

    Reply
  7. specialistas

    Bukit atsargus, nefridos ambulatorijos „gydytojai” sukciauja, klaidina, mulkina savo klientus, ( kai zmones kreipiasi pvz del kraujavimo, skausmo ir taip toliau, del konkreciu fiziniu negalavimu ) viena is idomiausiu ju aferu yra tokia, duoda suklastotus depresijos testus, kurie visiems rodo stipri depresija. nes 6 is 14 klausimu perdarytos..taip kad uz teisinga atsakyma zmogus gauna vietoje 0, 3 balu…faktiskai mulkina psichiskai sveikus pylecius, kad jiems sunki liga..ir bando sodinti visus ant psichotropinius..tai lygiai tas pats butu jeigu onkologai ir infekcionistai visus mulkintu ,kad visiems ZIV ir onkologija ir sodintu ant toksiskus pavojingus vaistus, kurie sukelia daug salutiniu ir ligu. Tokia medicina uz mokesciu moketoju pinigus. apie nefridos klinikos ( ir ne tik nefridos ) aferas su klientais galima jau knyga parasyti, butu bestseleris.. nefridos gydytojai laiko savo klientus uz aborigenus, kuriuos galima mulkinti kaip tik panoresi. Jie dirba pagal atidirbta schema..per susitarimus siuntime ir taip toliau..testai tai tik aisbergo virsune, jie ir be testu tai daro. Nes kai neismano kaip nustatyti negalavimo priezasti, ka nsutatyti, ir kaip gydyti, bando nusrasyneti klientus, daryti spihoterapija taip vadinama. Viska ka gali nefridos „gydytojai” tai sukelti jums jatrogenija, tai yra fizines ir psichologines bukles pablogejimas, del neteisingo bendravimo, mulkinimo, apsaukimo, ir taip toliau..tai tikrai ne gydytojai. Dar karta pakartosiu, ne i viena medicinos klausima, jie atsakimo nezino butent del to ir bando mulkinti ir fabrikuoti isgalvotas diagnozes. Eiti i nefrida pavojinga jusu sveikatai ir gyvenimui. Apmulkins apnuodis su nereikalingais vaistais ir pasakys kad taip ir buvo. be to viena seimos „gydytojai” is nefridos prisipazino kad duoda sita testa, o kai paklausiau kodel rodo visiems stipri depresija, pasake negaliu komentuoti ir pabego..

    Isivaziduokit iki ko dasigyveno lietuvos alia gydytojai, kad leidzia sau taip mulkinti savo klientus? As jau nekalbu apie ta nefridos alia gydytoju afera, kad jie i veida sako tau viena, o siuntime raso visai kita, i veida sako kad zmogus pilnai sveikas, grazus, o siuntime uzraso sunkiausias diagnozes, kad kitas nefridos „gydytojas” sufabrikotu jums ta diagnoze pagal uzsakyma. jie dirba pagal atidirbta schema. slaptai, kad klientas nieko nesuprastu..ir paprasta zmogu kuris neismano medicinos , jie gali lengvai apmulkinti. Ir butent todel kai jie siuntineja daryti labai pavojingus tyrimus, KT, ir taip toliau, del imitacijos… o kai zmogus ateina antra karta, jie net neklausia apie tyrimo rezultatus. Nes jiems neidomi jusu sveikata ir tyrimu rezultatai, jiems idomu sufabrikuoti jums isgalvota depresijos ir sizofrenijos diagnoze. Kada sitiems nusikalteliams jau licenzija atims. Kur ziuri prokuratura. Nefrida apvogia klaipedecius ir PSDF ( klaipedeciu mokesciai ), darant jums vienodus nereikalingus pavojingus tyrimus, del imitacijos..o paskui net apie rezultatus neklausia. totali nusikalteliai.

    UAB nefrida, tai vienintele istaiga klaipedoje, kuri neatsipraso savo kleintus, negrazina pinigus, nekompensuoja, laiko savo klientus uz siuksle, smeizia ir bando padaryti savo kleintus nusikalteliais. Galit eiti paziureti i sita sharazhkina kontorele, kaip savininkas slepiasi nuo visu, 3 aukste kur pastoge, i kaire i desine duris, kur vietoje lenteliu su varda ir pavarde, ugnegesiu paveiksleliai, kad zmones galvotu kad nieko ten nera, o ten sedi dydeli gauja ofisinio planktono, buhalteriai, ir tt.. ( suklastotas testas buvo patalpintas klaipedos universitetines ligonines kardiologo varonecko puslapije miegas lt ir veike nuo 2009 metu )

    Reply
  8. Audriui

    Gaila kad bandoma istrinti istorija. Jos pasakytoje kalboje daug tiesos. Pavazinekite po kaimus ir pamatysite kur kas buvo pastatyta ir kas sugriauta. Vaizdas tikrai tragiskas. Kaimas merdi, nes like vieni senukai. Darbo nera, uzdarbio taip pat. Jei taip butu gerai simtai tukstanciu nebegtu is Lietuvos. Dabar teigiama kad i Sibira veze prievarta, o dabar bega is Lietuvos patys.

    Reply
    • Vilma

      Apie sovietmetį,ji kalbėjo tiesą,bet juk mūsų komersantam valdininkams tai Netinkama.Sovietmetis buvo geras tuom,kad nė vienas nebuvo benamis,nė vienas bedarbis,ir atlyginimo užteko būtina išgyvenimui…Ir tiesa tai,kad Lietuva buvo pilna žmonių,jaunimo.Vaijam net į galvą neatėjo mintis žudytis,mes nežinojome kas ta depresija… Žmonės socialiai buvo saugūs….Lietuviai valdininkai,nebegriaukite,o statykite,kvieskite grįžti jaunas šeimas.Atstatykite kaimo ūkius.Juk tuomet duodavo namuką šeimai,kad keltis į kaimą,ten dirbtų,buvo fermos,buvo darbo.

    • Nojus

      Visos negerovės Lietuvoje-sovietinės okupacijos išdava. Nepasirodysiu gal banalus, bet priminsiu- Lietuva ir Suomija prieš sovietams okupuojant buvo vienodose pozicijose. Dabar lyginkit šias šalis. O mokytoja tokia jau primityvi. Lyg okupantai čia atvažiavę visą tą gėrį ir sukūrė.

    • to Audriui

      Jūs gal važiuokite į Rusijos glūdumą ir pagyvenkite, jei taip ilgitės to gėrio.

  9. Palundra!

    Rusai puola! Jeigu rimtai, tai šlykštu. Viskas turi būti mokoma ir žinoma. O jeigu vaikigaliai ant tiek kvaili, kad net mąstyti nesugeba, tai tegul verčia juos mankurtais. Tokių idijotų kiauragalvių negaila. Gaila mokytojos, nors jos nepažįstu. Kokią teisę turi filmuoti kažkokie puskvaišiai? Gal jie pasamdyti? Dar tualetuose filmuoti pradės. Kaip žema ir šlykštu. Šveicarijoje niekada nebuvo uždrausta jokia knyga, todėl išsivystė brandi visuomenė. O čia gaminami kiauragalviai, nors tokių ir negaila.
    Koks skirtumas kad pasakė kaip buvo? Kiekvienas turi savo nuomonę, ir teisę pasakyti, bet kiekvienas taip pat turi teisę mąstyti. Kodėl niekas neskatina mąstymo? Kodėl kažkokios programos? Kad užprogramuoti mankurtus? Pigios darbo jėgos eksportui tinkančius….. Fe…

    Reply
    • Nustebęs

      Gerai nusikalbėjot, sveikinu

  10. Nieko keista

    Mokytoja atliko savo darba uz kuri atitinkamos tarnybos jai sumokejo. Apie kokia nuomone kalbama. Kokiam kontekste malda uz putina ir okupacines santvarkos slovinimas gali skambeti ne nusikalstamai ir ne antivalstybiskai. Vyduno gimnazija seniai garseja pedagogu nekompetencija ir vadovu aplaidziu poziuriu i tai. Taigi puiki terpe atsirasti tokioms agituotojoms kaip si „nekalta” pedagoge.

    Reply
    • Petras

      Man tik labai įdomu iš kur jūs tiek visko žinote ar stovite per pamokas ir matote tą mokytojų nekompetencija.

  11. antanas

    Akivaizdu, kad ta teroristinės valstybės propagandistė užsakytą provokaciją įvykdė mums brangios šventės – vasario 16-sios išvakarėse. Jei gimnazijos direktorius tos pensininkės neišvys, tai jau būtų problema pats direktorius. Klaipėdoje rusakalbiai provokatoriai sistemingai pasireklamuoja antilietuviškomis provokacijomis: Titovas miesto Taryboje, Rozova net pačiame Lietuvos Seime, o dabar mokytoja Kremliaus ideologiją bruka net gimnazijoje?
    Kas paneigs, kad ta provokacija nesusijusi su trolių fabriko Ragožino lėktuvu Vilniuje?

    Reply
    • Titas

      Tai tas direktorius ir pats pensininkas.

    • antanas

      Mokytoja dėstė ne savo nuomonę apie Lietuvą, ji kaip teroristinės valstybės agentė, vykdė Kremliaus užduotį.

  12. Prestižas

    Vydūno ? Prestižine ? Ačiū, pasijuokiau 🙂

    Reply
  13. Jonė

    Jei tai būtų antisemitinė nuomonė- tai jau nebūtų nuomonė. O dabar „tik” šmeižikiška info apie Lietuvą. Pamanykit… Oi atsirūgs moksleiviams ši patriotizmo pamokėlė, kai ims kautis dėl geresnio baigimo pažymio. Manot mokytoja nematė filmavusio ar nenutuokia , kas tai padarė? Parodys tada mokytoja, ką reiškia bestuburėj aplinkoj turėti savo nuomonę.

    Reply
  14. kaimas

    ka noreti,jei naujaka visi svencia pagal maskvos laika.

    Reply
  15. Olga

    Tai galimai mokytoja pasake teisybe

    Reply
    • Audrius

      Olga, jokios teisybės jos žodžiuose nėra. Taip rašau, nes gyvenau tuo laikotarpiu.

  16. Marija

    O jeigu kokia mokytoja išreikš savo nuomonę, kad kiekvieną mielą dieną meldžiasi už Stalino/ /Hitlerio sielą, tai būtų irgi tik viena iš nuomonių, kurią reikia gerbti?

    Reply
    • Olga

      Jusu kvailas palyginimas.

    • Dėdė Adis

      Pa

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

ELTA

Naują atmintiną dieną siūloma skirti Vilko vaikams

Į atmintinų dienų sąrašą siūloma įtraukti Vilko vaikų atminimui skirtą dieną. Jei Seimas pritartų, ji būtų minima rugsėjo 14-ąją. Siekiant ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This