Miesto biudžetas – ir su milijonais problemiškajai sankryžai

Politika, Svarbu

Uostamiesčio politikai pradėjo svarstyti rekordinį šių metų Klaipėdos biudžetą, kurį sudarys 200,819 mln. eurų.

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto pritarimo jau sulaukusiame biudžeto projekte yra ir tikslinė 5 mln. eurų valstybės dotacija, skirta Baltijos prospekto ir Vilniaus bei Šilutės plentų sankryžos rekonstrukcijai.

„Oro grupės” nuotr.

Minėtojo posėdžio metu Savivaldybės administracijos Finansų skyriaus vedėja Rūta Kambaraitė priminė politikams,  tarp kurių yra nemažai pirmą kartą išrinktų į miesto Tarybą, kad Klaipėda yra viena iš keturių savivaldybių, kurių biudžetai pagal įstatymą negali būti deficitiniai.

„Kas ketvirtį griežtai kontroliuojama, kaip to laikomasi”, – sakė R. Kambaraitė.

Pasak jos, tarp šiemet valstybės skiriamų dotacijų yra 1,5 mln. eurų, skirtų Klaipėdos universitetinės ligoninės Onkologijos departamentui radiologinei įrangai įsigyti, 120 tūkst. eurų Prano Mašioto progimnazijos pastato remontui bei 5 mln. eurų vadinamojo Baltijos žiedo rekonstrukcijai pastatant virš jo viaduką vakarų-rytų kryptimi.

Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Andriaus Dobranskio, jau yra gauta šios rekonstrukcijos projekto ekspertizės išvada, jis yra patalpintas į „Infostatybą”, tad tikimasi ilgai netrukus paskelbti rangos konkursą ir dar šiemet pradėti darbus.

Anksčiau buvo skelbiama kad skaičiuojamoji viaduko projekto vertė siekia 32-35 mln. eurų.

Kalbėdama apie pajamas R. Kambaraitė taip pat minėjo, jog šiemet tikimasi iš savivaldybės įmonių sulaukti apie 300 tūkst. eurų daugiau dividendų nei pernai – suma turėtų paaugti iki 932 tūkst. eurų. Didžiausią prieauglį turėtų suformuoti centralizuotą šilumą tiekianti AB „Klaipėdos energija”.

Finansų skyriaus vedėja minėjo ir tai, kad viso uostamiesčio biudžetinio sektoriaus darbo užmokesčio fondas šiemet augs apie 14 mln eurų – nuo 94 iki 108 mln. eurų. Tai esą lemia gyventojų pajamų mokesčio pakitimai, išaugusi minimali mėnesinė alga, įsipareigojimas prisidėti prie Vyriausybės didinamų biudžetininkų algų, koeficientų pasikeitimai, papildomi etatai. Anot jos, metų eigoje algos papildomai dar turėtų didėti socialiniams darbuotojams.

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai vieningai pritarė biudžeto projektui. Gautinį žodį vasario 27 d. posėdyje turės tarti visa Taryba.

Su visu biudžeto projektu galima susipažinti čia. Visuomenė pasiūlymus ir pastabas dėl biudžeto gali teikti adresu info@klaipeda.lt iki vasario 18 d.

3 Comments

  1. Judas

    O kai terminalo neliks, tai viaduka pasuksim miestui…pietu siaures kryptim ???
    Gryni aslilai…Teminalai atsiranda ir išnyksta..o miestas ir jo žmonès lieka.
    Kol nevelu..paleiskit furas aplinkeliais – jos ir dabar nebetrugdo beveik..o viadjla statykit šiaurės -pietų kryptimi..tai butu ilgalaikė strategija.

    Reply
  2. R

    LENGVA KRITIKUOTI. UŽUOT KITUS VADINĘS ASILAIS EIK PATS PADIRBĖTI SAVIVALDOJE. GAL TADA NESĄMONIŲ NERAŠINĖSI.

    Reply
  3. faktas

    Kadangi tie asilai kurie sugalvojo rekonstruoti Tilžės g. žiedą neturės pinigų gržinti patirtus nuostolius, tai tuos glušus asilus reikėtų išvaryti iš savivaldybės

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Dėl įgaliojimų merui susikirto Klaipėdos valdančiosios frakcijos

Bene pirmą kartą šios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos valdančių frakcijų nuomonės balsuojant ženkliai išsiskyrė: dalis valdančiųjų nepalaikė mero Arvydo Vaitkaus ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This