Naglis Puteikis ir Arvydas Juozaitis vienija jėgas

Politikų tribūna

Tautos skaldymas šiuo metu naudingas tik stambioms korporacijoms ir oligarchinėms struktūroms, o taip pat juos aptarnaujančiam politiniam „elitui“. Lietuvos piliečius skirstant  į jaunus ir senus, į dirbančius ir darbdavius, į krikščionis ir kitatikius, vykdomas ilgalaikis Lietuvos supriešinimas. Žmonės kiekvieną dieną patiria milžinišką socialinę atskirtį, kuri mažina valstybės saugumą ir gyvybingumą, piliečio tikėjimą rytdiena“, – trečiadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo šiuo metu Klaipėdoje gyvenantis politikas Arvydas Juozaitis.

Jo vadovaujamas judėjimas Santalka Lietuvai” ir kito klaipėdiečio Seimo nario Naglio Puteikio Centro partija – Gerovės Lietuva” paskelbė susitarę koordinuoti ir derinti veiksmus iki rinkimų ir po rinkimų formuojant koaliciją Seime.

Lietuva užima antrą vietą nuo galo tarp 27-ių ES šalių pagal gyventojų išlaidas būtiniausiems maisto produktams ir komunalinėms paslaugoms. Lietuvos gyventojas išleidžia maistui beveik du kartus daugiau, nei ES vidurkis. Tuo tarpu jis gauna 3 kartus mažesnį atlygį negu ES vidurkis. Tokia padėtis gali būti pavadinta valstybės naikinimo politika. Tad pirmučiausias uždavinys — išlaisvinti privačią iniciatyvą ir realiai padidinti gyventojų perkamąją galią“, – kalbėjo N. Puteikis.

Pasivadinusi Kartų solidarumo sąjunga teigia sieksianti apriboti besaikę įstatymų leidybą, kuri esą šiandien aptarnauja tik oligarchinių struktūrų ir lobistinių grupių savanaudiškus tikslus, padalinti Seimą į dvejus rūmus, kaip yra Lenkijoje, sumažinant Seimo narių skaičių iki 101 ir įkurti Senatą.

Sutarta apriboti galimybę Seimo nariui dirbti daugiau nei dvi kadencijas iš eilės, numatyti mechanizmą piliečiams atšaukti vienmandatėse rinkiminėse apygardose rinktus Seimo narius. Siekiant socialinės atskirties mažino, numatoma laipsniškai sumažinti PVM tarifą pirmojo būtinumo (maisto) prekėms ir paslaugoms iki minimumo ir spartinti bazinės pensijos dydžio augimą, kad per 4 metus būtų bent dalinai kompensuotas vykęs pensijų nuvertėjimas, jas per dešimtmečius neindeksuojant.

„Būtinybę jungtis ir veikti kartu mums diktuoja Lietuvos žmonės, pavargę nuo politinių rietenų ir nusivylę dabartinio politinio valdžios „elito“ intrigomis“, – teigia N. Puteikis.

4 Comments

  1. Judas

    Juozaiti…atrodei protingesnis.

    Reply
  2. Anonimas

    abu iš tos pačios palatos ar iš gretimų?

    Reply
  3. Nezabitauskas

    Vyrai, jei čia teisingai aprašyta, tai pradedate nekaip. Seimo reformomis nieko nesudominsit, Senato steigimu – tuo labiau. Jei žadate mažinti valstybės pajamas (PVM) ir kartu didinti išlaidas (pensijas), tai tampate panašiais į lapę Alisą ir katiną Bazilijų iš „Buratino nuotykių”. Beje, rašau tai apgailestaudamas, kaip buvęs Puteikio rinkėjas.

    Reply
  4. pasakyk kas tavo draugai

    ir tada aiškiau 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Petras Gražulis vadovaus Donaldo Trumpo rinkiminiam štabui Lietuvoje

Iš Seimo narių per apkaltą pašalintas Gargžduose išrinktas Petras Gražulis praneša kartu su Amerikos lietuvių bendruomene, remiančia kandidato į JAV ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Unikali transformacija: kaip „tabokinė“ tapo kultūros fabriku II

„Atvira Klaipėda“, ciklo „Urbanistiniai jubiliejai“ rašinyje jau papasakojusi apie tabako pramonės atsiradimą senamiesčio prieigose, šįkart primins jos pasitraukimo istoriją ir ...
2023-11-02
Skaityti daugiau

Politinė reklama

Nebalsuokite už „Klaipėdos energijos“ privatizuotojus, nes jie didina komunalinius mokesčius

Mūsų partija, vienintelė iš visų Klaipėdos rinkimų dalyvių, žada konkrečią paramą smulkiam ir vidutiniam verslui (cituoju šiuos punktus straipsnio pabaigoje). ...
2023-03-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This