Klaipėdoje iškils laikini darželiai

Svarbu, Švietimas

Uostamiesčio savivaldybė įsigijo dviejų laikinų vaikų darželių įrengimo paslaugą.

Laikini moduliniai pastatai atsiras darželių „Obelėlė” ir „Pingvinukas” teritorijose. Iš viso juose bus po tris vaikų grupes (kiekviename po vieną lopšelio). Čia bus ugdomi vaikai iš numatomo rekonstruoti Liepų gatvėje esančio darželio „Svirpliukas”.

UAB „Archidomus” vizualizacija

Savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė pasakojo, jog šiaurinės miesto dalies ikimokyklinio ugdymo įstaigos yra perpildytos, tad siekiant užtikrinti „Svirpliuko” vaikų ugdymą buvo pasirinktas toks variantas. „Obelėlė” yra įsikūrusi Valstiečių gatvėje, o „Pingvinukas” – Sausio 15-osios.

„Pasibaigus „Svirpliuko” rekonstrukcijai yra numatytas ir kitų darželių modernizavimas, tad tokių modulių dar gali prisireikti”, – sakė N. Laužikienė.

Laikinuosius darželius įrengs porai metų nuomos konkursą laimėjusi UAB „Cramo”. Bendra kontrakto vertė – 489 711,2 Eur. Sutartis pasirašyta dviem metams su galimybe ją pratęsti tokiam pačiam laikotarpiui. Techninių projektų parengimas atsieina po 7865 Eur, modulių įrengimas – po 93 533 Eur, o nuoma – po 2988,7 Eur/mėn.

Pasak Savivaldybės administracijos Projektų skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės, „Svirpliuko” rangos darbų pirkimo konkursas jau vyksta.

10 Comments

  1. Monika

    Vis ieškoma būdų euriukus nuplaut savivaldybei. O kodėl nestatyt „arklidžių” už savivaldybės pinigus. Ir dar kitų darželių teritorijose vaikams vos ne ant galvų. Lyg nebūtų galima kito normalaus pastato išnuomot už tokius pinigus.

    Reply
  2. miestelenas

    Nesusireikšminkit dėl tų konteinerių. Kitose šalyse milionieriai statosi namus iš jų. Norvegijoj daugiabučius stato ir po 1mln eur. pardavinėja ir dar medinius :O. Tai jeigu lietuvių ponams atrodo kad čia kažkas prastokiško siūlau iš pietinio rajono išlysti ir po pasaulį pakeliaut.
    Architektūra taip, liūdnoka kaip darželiui, primenam labiau statybinius konteinerius – spalvų ar piešinių galėjo padaryt kad vaikams linksmiau būtu.
    Kas liūdniausia kad niekas nemato problemos tokiam projekte, išleista bus 0,5 MILIJONO EURŲ. Ir tai bus laikinas 2metų sprendimas, po gal dar 0,5 MILIJONO eurų. Tai už tokią sumą laisvai galėjo įsigyti tuos konteinerius nes jų viso labo tik 8. Va čia didžiausia bėda, kad pinigai sukišti bus į nuomą už laikiną sprendimą.

    Reply
    • Rytis

      Ne visi zino kokia saskaita tie konteineriai ten bus.
      Ogi vaiku zaidimo aiksteliu ir irenginiu.
      Salygos pablogintos visiems vaikams. Aikteliu papuldomai nebus irengta. Tada 65 vaikai papildomi, sumazejusiose aikstelese. Sprendimas irengti modulius priimtas, be apklausos tevu.
      Moduliai nera blogai, bet visu pirma turetu but sudarytos tokios pat salygos vaikams lauko aikstelese, nes dabar jos tik pabloges. Aikstynu saskaita (ne bendro ploto)
      Moduliai galetu but ne isnuomoti, o nupirkti.

  3. Geras

    Štai ką gaus, jei išvis gaus, verkiantys slengiai, prisijungę prie Klp?

    Reply
  4. Mama

    Nesuprantu pasipiktinimo. Nauji konteinerinio tipo darželiai daug geriau už nusenusį „Svirpliuką” kur per sienas pliaupiant lietui bėga upeliai ir tai palydima pelėsiu. Juk tai laikinam kol renovuos „svirpliuką”. Tik kaina kosmosas. beveik 500 000 nuoma už 2 metus. 250 000 e metam . Vieno konteinerio kaina pardavimui 10 000 e. 25 konteinerius gali nupirkti juk žada naudot ir renovuojant kitus darželius.

    Reply
    • mamyte

      ar nežinote, ką pas mus reiškia žodis „laikinas”?

  5. Lina

    O juk visiems nieko,kai vienam vaikui 3 kv.ploto tenka,o kaliniui- 5kv.

    Reply
  6. Nuomonė

    bent jau būtų pasistengę tuos konteinerius spalvotus pastatyti, jei jau skaito, kad mūsų vaikai tik į konteinerius…

    Reply
  7. Anonimas

    Klaipedos vaikams tik tai kas geriausia! Konteineriai gyvenimui, chromas dirvozemy ir smirdancios marios

    Reply
    • Vytas

      Būtų juokinga jei nebūtų graudu.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Švietimas

Dėl situacijos „Obelėlėje“ – kreipimasis į policiją, atšaukiama direktorė

Tokios situacijos, kaip užfiksuota Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Obelėlė“, nebus toleruojamos, žada Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus. Žinia, kovo pabaigoje Valstybinės maisto ir ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Švietimas

Darželyje - gausybė pažeidimų organizuojant maitinimą

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informavo, kad jos Klaipėdos apygardos priežiūros skyriaus inspektoriai praėjusią savaitę atliko planinį patikrinimą Klaipėdos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This