Kario paroda „Šešiolika kasdienybės akimirkų karo laive“

Uostas ir jūra

Vasario 16 d., sekmadienį, Klaipėdos „Švyturio” arenoje bus atidaryta laivūno Tomo Donausko (nuotr.) autorinė paroda „Šešiolika kasdienybės akimirkų karo laive“.

Skelbiama, jog tai – unikalus ir pirmas Lietuvos kariuomenės karinių jūrų pajėgų fotografijos projektas, kuriame atskleidžiami pagrindiniai karo laivo įgulos specialistų portretai.

„Pagal galimybes savo laisvalaikį skiriu fotografijai, kuri lydi mane nuo paauglystės. Fotografija man yra poilsis, kūryba, patirtos emocijos ir prisiminimai. Ir šiandien prisimenu mokyklos foto laboratoriją, raudoną apšvietimą, ryškalų ir fiksažo kvapą. Prisimenu, kaip leidžiant foto popierių į ryškalus, chemikalai lėtai „nupiešdavo“ atvaizdą, kuris virsdavo į nuotrauką. Tai buvo nepakartojama,“ – Krašto apsaugos ministerijos pranešime cituojamas parodos autorius.

Tai – pirmoji šio Karinių jūrų pajėgų kario paroda.

Pagrindinė parodos idėja – parodyti karius, kurie neužima vadovaujamų pareigų, tačiau sudaro svarbią grandį įguloje. Be kiekvieno iš jų dažniausiai neatsišvartuoja laivas – tai navigatorius, elektrikas, signalininkas, kokas ir kiti.

Pasak lvn. T. Donausko, tai duoklė jūrai ir tarnybai.

Kokas. T. Donausko nuotr.

„Teko plaukti jūromis, „kovoti“ su bangomis, lydėti ir pasitikti saulę horizonte. Teko mokytis ir studijuoti jūrinio amato bei karo meno tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje. Esu dėkingas likimui, jog turėjau galimybę būti istorijos liudininku ir išvysti pokyčius Lietuvos kariuomenėje, Lietuvai įstojus į NATO. Džiaugiuosi, kad savo pomėgį šiandien galiu pritaikyti ir savo tarnyboje“, – sako karys.

Paroda „Švyturio” arenoje veiks nuo vasario 16 d. iki kovo 2 d.  Vėliau ji keliaus į kitas Lietuvos įstaigas, kad kiekvienas norintis galėtų pamatyti kasdienės tarnybos karo laive akimirkas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Karinių jūrų pajėgų atkūrimo minėjimo ciklas pradedamas fotografijų paroda

Sausio 11-ąją, 12 val., Vytauto Didžiojo karo muziejuje (K. Donelaičio g. 64, Kaunas) bus iškilmingai atidaryta Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų ...
2022-01-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This