Pagaliau išrinktas naujas „Klaipėdos vandens“ vadovas

Verslas

AB „Klaipėdos vanduo“  pranešė, jog įmonės valdyba pabaigė generalinio direktoriaus atranką. Naujuoju bendrovės vadovu paskirtas Benitas Jonikas, šiuo metu einantis Veiklos planavimo ir finansų tarnybos direktoriaus pareigas AB „Vilniaus vandenys“.

Pasak AB „Klaipėdos vanduo“ valdybos pirmininkės Reginos Derkintytės-Kaupienės, renkantis naująjį vadovą Benito Joniko patirtis vandentvarkos paslaugų srityje buvo vienas pagrindinių kandidato pranašumų.

Benitas Jonikas. Nuotrauka iš linkedin.com

„Bendrovė jau daugiau nei metus neturėjo nuolatinio administracijos vadovo, todėl mes ieškojome žmogaus, kuris darbus galėtų pradėti čia ir dabar, be pereinamojo laikotarpio“, – pranešime cituojama valdybos pirmininkė.

Ekonomikos magistro studijas baigęs B. Jonikas turi sukaupęs beveik dešimties metų darbo patirtį SEB įmonių grupėje, kur pastaruosius kelerius metus užėmė vadovaujančias pareigas investicijų valdymo bendrovėje, o vėliau dirbo Turto banke – vadovavo Finansinio turto ir pardavimų departamentui.

„Maloniai nuteikia aplinkybė, jog šis aukščiausio lygio profesionalas ir puikios reputacijos vadovas, sostinėje užkopęs į karjeros aukštumas, grįžta dirbti į savo gimtąją Klaipėdą“, – sako Regina Derkintytė-Kaupienė.

Paskirtasis AB „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius B. Jonikas yra klaipėdietis, prieš 16 metų baigęs „Ąžuolyno“ gimnaziją.

Tapti AB „Klaipėdos vanduo“ vadovu paraiškas buvo pateikę 47 asmenys. Specialistų atrankos agentūra išanalizavo dokumentus, po pokalbių su pretendentais juos sureitingavo ir pateikė bendrovės valdybai tinkamiausių kandidatų sąrašą. Susitikusi su atrinktais kandidatais valdyba išrinko bendrovės generalinį direktorių.

Darbo sutartis su B. Joniku bus pasirašyta, kai specialiosios tarnybos patvirtins kandidato tinkamumą eiti generalinio direktoriaus pareigas. Įprastai ši procedūra užtrunka apie mėnesį, tad tikėtina, kad naujasis AB „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius pradės dirbti bendrovėje kovo pradžioje.

Vadovą rinkusią įmonės vadybą be R. Derkintytės-Kaupienės dar sudaro kiti nepriklausomi nariai Alenas Gumuliauskas ir Valdas Tekorius bei Klaipėdos savivaldybės administracijos tarnautojai Alina Mikalauskė ir Andrius Kačalinas.

Įmonė nuolatinio vadovo neturėjo nuo 2018 m. gruodžio 31 d., kai iš generalinio direktoriaus pareigų pasitraukė Leonas Makūnas. Praėjusios kadencijos valdyba dėl įvairiausių peripetijų buvo sustabdžiusi paskelbtą konkursą, o naujoji jį nusprendė nutraukti ir paskelbti naują. Šiuo metu laikinai įmonei vadovauja Pardavimų departamento direktorė Eglė Alonderienė.

13 Comments

  1. SVARBU

    Svarbiausia nepamirštu panaikinti 8 veltėdžių su kosminiais atlyginimais ir vištų smegenimis.

    Reply
  2. VIKINGU BANKAS PASKYRE KUMETI GITARO PEDOM EITI

    Reply
  3. Kuk

    Sveikintina! Lieka tik palinkėti sėkmės! Nepasiduoti tampomam už vadeliu!

    Reply
  4. VANDENIS

    Kadangi Klaipėdai ir klaipėdiečiams labai svarbi „Klaipedos vanduo” bendrovė tai pirmiausiai reiktų džiaugtis ir pasveikinti naują direktorių B. Joniką . Gerai, kad jis tapo ne iš to paties klano ,kuris 20-30m stagnatoriškai valdė, kartu ir su Makūnu. Tikėtina ,kad B.J nepriklauso liberalų pulkui . Turbūt jam jau dabar ašku ,kad greičiau reikia Grigeo prijunkti prie Nuotekų valyklos ir koncentruos dėmesį į NV Dumpiuose. Įdomu ,kaip jam seksis suprasti, kad gali būti bendrovės stebėtojų taryboje ,savivaldybėje ir tokių, kurie jam „kaišios pagalius” . Tai gali jam labai pakenkti daryti gerus pokyčius .

    Reply
    • blenderis

      Kaip jam gali pagalius kaišioti jeigu jis su valdyba ir stebėtojais iš tų pačių Vilniaus brigadų.

  5. liberal

    bet ir svaigala sukomentavo! patirtis vilniaus vandenyse! tai kad jis is Turto banko maziau nei pries metus i Vilniaus vandenis atejo didesnio atlyginimo. tai kokia ta patirtis 😉

    Reply
    • Anonimas

      Nepykit, ponia tik tiek supranta.

  6. Dublis Nr.?

    Na, negirkite dienos be vakaro. Negi tikite, kad valdyba išrinko? Įvykdytas nurodymas, netrukus pamatysime, kas lėlininkas. Prieš tai buvusį irgi labai gyrė, bet kažkodėl valdė iš Vilniaus ir greit buvo išmestas lauk.

    Reply
  7. internetas

    Manytina, kad naujasis generalis pirmiausia panaikins visus kontaktus su klinentais visa tai nukeldamas į paslaugų aptarnavimą internetu. Pensininkams bus riesta, o generalinis sakys optimizavo paslaugas.

    Reply
  8. Pilietis

    Huuuu….. pagaliau su Blėkausiuku ir poligtika nesusijęs pilietis.
    Sėkmės jam šluojant darmajiedus lauk….

    Reply
    • Anonimas

      Jeigu AB „Klaipedos vanduo“ darbuotojai yra darmajiedai, tai Pilietis yra negeres ir apsikakaves.

  9. ką gi

    Vilnius valdo? Ar naujai išrinktas vadovas persikels gyventi į Klaipėdą? Ar valdys nuotoliniu būdu? patirtis – SEB ir Turto bankas, o ne inžinierinė. Gal ir geria, bet reikalą KV reikia turėti čia ir su chemijos ir su inžinierijos žiniomis

    Reply
    • J

      Kam juodinti žmogų , kuris dar nepradėjo dirbti. Ar tai negėdinga. Ateitis priklauso jauniems žmonėms ir tik jie gali sukurti gražesnę ateitį. O gal kai kas norėjo kandidato iš senosios gvardijos. Turėjome aukštuose postuose klaipėdiečių ,bet ar jie pateisino miestiečių lūkesčius ?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This