Teisybės paieškos Arvydui Vaitkui – nesėkmingos

Politika

Buvęs Klaipėdos jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus, apskundęs teismui jam nepalankų Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimą, nieko nepešė: Vilniaus apygardos administracinis teismas jo skundą atmetė.

A. Vaitkus prašė teismo panaikinti VTEK 2019 m. birželio 19  d. sprendimą, kuriuo buvo pripažinta, kad jis laiku nepapildęs privačių interesų deklaracijos duomenimis apie asmenis, dėl kurių jam einant Uosto direkcijos generalinio direktoriaus pareigas gali kilti interesų konfliktas, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas.

Teisėjų kolegija, išnagrinėjusi administracinį ginčą, priėjo prie išvados, kad nėra pagrindo naikinti minėto VTEK sprendimo.

Teismo išplatintame pranešime teigiama, jog pareiškėjas neįrodė, kad tapęs Uosto direkcijos vadovu, tinkamai pateikė privačių interesų deklaraciją.

Teismas nustatė, kad pareiškėjas kartu su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) kaip atstovaujamasis rinkimų kampanijos dalyvis dalyvavo 2019 m. vykusiuosiuose Klaipėdos savivaldybės tarybos ir Klaipėdos mero rinkimuose kaip LVŽS kandidatas.

Teigiama, jog LVŽS Klaipėdos sąrašą, kuriame A. Vaitkus, nebūdamas partijos nariu, buvo įrašytas pirmu numeriu, parėmė su uoste veikiančiomis įmonėmis susiję asmenys.

„Teismas padarė išvadą, kad šioje situacijoje objektyviam stebėtojui atsirado pagrindas įžvelgti galimo interesų konflikto grėsmę, nes: 1) tokios valstybės įmonės vadovas dalyvauja savivaldos rinkimuose bei išrenkamas savivaldybės tarybos nariu kartu su tos pačios partijos sąraše esančiais verslininkais; 2) verslininkų valdomos įmonės užima reikšmingą jo vadovaujamo valstybinio jūrų uosto krovos dalį; 3) verslininkai teikia paramą partijai, jos Klaipėdos skyriui, kuri delegavo pareiškėją kandidatu mero rinkimuose, įtraukė į savo partijos sudaromą sąrašą pirmu numeriu; 4) pareiškėjui, kaip direkcijos vadovui, organizuojančiam kasdienę direkcijos veiklą, veikiančiam šios įmonės vardu esant santykiams su kitais asmenimis, tenka priimti atitinkamus sprendimus. Valstybės įmonės vadovas, priimdamas su ūkine veikla susijusius sprendimus, turi plačią diskreciją”, – rašoma teismo pranešime.

Šis teismo sprendimas dar gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sveikata

Miesto sveikatos įstaigoms siekia gauti 7 mln. eurų paramos

Klaipėdos savivaldybė skelbė, jog parengė investicinį planą ir jau pateikė paraišką finansavimui gauti, kad Sveikatos centro veikloje dalyvaujančios miesto gydymo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This