Prisiekė jaunesniųjų karininkų vadų mokymų klausytojai

Švietimas

Sekmadienį Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje vykusios Lietuvos kariuomenės jaunesniųjų karininkų vadų mokymų (JKVM) klausytojų priesaikos ceremonijos metu prisiekė ir 25 jų klausytojai iš Klaipėdoje įsikūrusio Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono.

Eimanto Genio nuotr.

Šventėje dalyvavo krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas, Lietuvos karo akademijos viršininkas plk. Juozas Kačergius, Karo akademijos vadovybė, instruktoriai, prisiekiančiųjų artimieji.

Sveikindamas prisiekusiuosius įsiliejus į JKVM karių gretas, Akademijos viršininkas plk. Juozas Kačergius ragino ir toliau „degti“ užsispyrimu ir noru siekti žinių, esant reikalui visuomet būti pasiryžusiais ginti savo Tėvynę.

„Sveikinu visus ir tikiu, kad jums nepritrūks jėgų ir ištvermės mokytis, o vėliau jas pritaikyti baigus šiuos mokymus. Sėkmės kiekvienam!“ – linkėjo plk. Juozas Kačergius.

Krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas visus susirinkusiuosius sveikino su Vasario 16-ąja, primindamas, kaip atkurtos valstybės laisvę savo jėgomis karo metu ir po karo gynė savanoriai ir partizanai. Prisiekusiems JKVM klausytojams linkėjo pritaikius savo žinias ir sugebėjimus pasiekti dar didesnių pergalių savo tarnyboje, stiprinant Lietuvos valstybę ir jos kariuomenę.

Šiais metais Lietuvos valstybei prisiekė septintoji Lietuvos karo akademijos JKVM klausytojų laida, kurią sudaro studentai ir absolventai iš dvidešimt vienos aukštosios mokyklos.

JKVM yra viena privalomosios pradinės karo tarnybos formų. Ją atliekantys 18–32 metų aukštųjų mokyklų studentai ir absolventai, pagal tarpukario Lietuvos tradicijas vadinami kariūnais aspirantais, įgyja pagrindinį karinį parengimą, išmoksta veikti karinio vieneto sudėtyje ir jam vadovauti. Mokymai buvo atnaujinti 2012 m., siekiant stiprinti šalies gynybinį pajėgumą – rengti karininkus (būrių vadus) Lietuvos kariuomenės rezervui, jai reikalingus specialistus, ugdyti Lietuvos Respublikos pilietį, pasirengusį atlikti konstitucinę pareigą – ginklu ginti savo valstybę.

Šiuo metu Vilniuje (Lietuvos karo akademijoje) mokosi 160, Klaipėdoje – 67, Kaune – 187 JKVM klausytojai.

Sėkmingai baigusiems trejų metų kursą JKVM absolventams suteikiamas atsargos jaunesniojo karininko (leitenanto) laipsnis ir rezervo būrio vado kvalifikacija. Atsargos karininkai turi realias galimybes tarnauti Lietuvos kariuomenėje ir siekti karininko karjeros.

Šiais metais registracija į JKVM jau prasidėjo ir vyks iki liepos 31 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Karinius įgūdžius atnaujino 300 rezervo karių

Apie 300 rezervo karių baigė tris savaites trukusius kartotinius mokymus PB „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione Klaipėdoje. Atlikus ...
2023-02-25
Skaityti daugiau

Miestas

Dragūnų batalione mokymus pradėjo per 300 rezervo karių

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono gretas papildė per 300 aktyviojo kariuomenės personalo rezervo karių, praneša Lietuvos kariuomenė. Tris savaites ...
2023-02-07
Skaityti daugiau

Politika

Pasitiks iš Irako grįžusius karius

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione Klaipėdoje spalio 20 d., ketvirtadienį, 11.30 val., vyks karių, grįžusių iš misijos Irake, pasitikimo ...
2022-10-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This