Įsibėgėja stažuočių programa

Verslas

VšĮ „Klaipėda ID“ skelbia, kad Klaipėdos regione įgyvendinama „Internship Lithuania“ stažuočių programa įsibėgėja.

Programą vykdančios įmonės „Lyderiai verslui“ vadovė Ligita Motiejauskaitė tvirtina, jog stažuočių programos atsiradimą lėmė nusistovėjusi praktika, kai darbdaviai itin retai į laisvas darbo pozicijas pasirenka darbo patirties neturinčius kandidatus.

„Jaunuoliai tokiu atveju renkasi jų išsilavinimo neatitinkantį darbą arba išvyksta dirbti į užsienį. Šiai problemai išliekant aktualiai matėme didžiulę prasmę inicijuoti šią programą ir tokiu būdu į laisvas darbo vietas pritraukti motyvuotus ir dirbti norinčius jaunuolius“, – pranešime cituojama Alina Šoparė, „Klaipėda ID“ projektų vadovė.

Skelbiama, kad AB Vakarų laivų gamykla, AB „Klaipėdos nafta“ ir UAB Klaipėdos konteinerių terminalas jau ieško pirmųjų stažuotojų savo įmonėse. Šiuo metu įmonės siūlo jaunimui pradėti darbuotis logistikos, IT, inžinerijos bei technologijos srityse.

„Šios programos nauda yra abipusė – stažuotė jaunam žmogui suteikia galimybę įgyti praktinės darbo patirties ir lengviau įsilieti į darbo rinką, o įmonei – puiki galimybė atrasti jaunų lyderiaujančių talentų ir užsiauginti motyvuotą specialistą įmonės viduje. Taip pat visada smagu prisidėti prie naudingų socialinių projektų investuojant į jaunimą“, – teigia Aistė Miciūtė, Klaipėdos konteinerių terminalo personalo vadovė.

Teigiama, kad dalyvavimas programoje bendrovėms neša ir papildomos naudos. Pavyzdžiui, stažuočių programos koordinatoriai perima iš įmonių dalį krūvio atliekant kandidatų atrankas ieškomoms darbo pozicijoms. Kandidatų atrankos atliekamos keliais etapais, o įmonei jau pateikiamos tik dviejų geriausių pretendentų atrankų rezultatų suvestinės ir rekomendacijos. Tad darbdaviui lieka tik peržvelgti kandidato tinkamumą ir pasirinkti.

„Lyderiai verslui“ prie programos kviečia jungtis ir kitas Klaipėdos įmones bei aukštąsias mokyklas bei bendradarbiaujant kurti pridėtinę vertę Lietuvai bei suteikti galimybę jaunimui dirbti Lietuvoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Klaipėdos konteinerių terminalui - žaliosios energijos naudotojo sertifikatas

Klaipėdos konteinerių terminalas (KKT) tapo viena pirmųjų Klaipėdos uoste veikiančių įmonių, įsipareigojusių savo reikmėms naudoti elektros energiją tik iš atsinaujinančių ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sveikata

KKT prisidėjo prie jaukesnės aplinkos sukūrimo Vaikų ligoninėje

„Šiais metais minėdami įmonės 30 metų veiklos jubiliejų nusprendėme savo dėmesį sutelkti ir į socialinius projektus, kurie džiugintų visuomenę ir ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pirmą kartą atlikta konteinerinio laivo bunkeravimo operacija

CMA CGM priklausantis konteinerinis laivas „Containerships Aurora“, prišvartuotas prie Klaipėdos konteinerių terminalo (KKT) krantinės balandžio 9 d. buvo sėkmingai pripildytas ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This