Klaipėdos rajono mokyklose – naujovės

Švietimas

Nuo elektroninių mikroskopų ir 3 D pieštukų gamtos mokslų laboratorijose iki modernių medžio ir metalo apdirbimo staklių, skirtų technologijų pamokoms – tokios įrangos įsigijo Gargždų „Minijos“ progimnazija, Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla, Dovilų pagrindinė mokykla ir Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazija.

Pasak Klaipėdos rajono savivaldybės pranešimo, šių specialiame projekte dalyvavusių mokyklų materialinė bazė nebuvo kompleksiškai atnaujinama jau daug metų.

Gargždų „Kranto“ ir Dovilų pagrindinėse mokyklose įrengti sensoriniai ir nusiraminimo kambariai.

„Nuo 2018 metų iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir savivaldybės bei valstybės biudžetų į pokyčius investuota daugiau nei 531 tūkst. eurų “, – pranešime spaudai cituojama rajono mero pavaduotoja Violeta Riaukienė.

Minėtose mokyklose buvo įrengtos modernios, kūrybiškumą skatinančios edukacinės erdvės, įsigyta mokinių ugdymui reikalinga įranga: nuo interaktyvių lentų ir 3 D pieštukų iki mokslinius eksperimentus leidžiančių atlikti gamtos mokslams skirtų rinkinių. Visose mokyklose atnaujinta ir dalis klasių bei laisvalaikio baldų.

Gargždų „Kranto“ ir Dovilų pagrindinėse mokyklose įrengti sensoriniai ir nusiraminimo kambariai, kurie, anot pranešimo, ypač svarbūs vaikams, turintiems elgesio ar mokymosi sutrikimų. Dovilų pagrindinėje mokykloje mokosi 16 autizmo spektro sutrikimų turinčių, du Dauno sindromą ir dar apie 20 kitų intelekto sutrikimų turinčių vaikų. Mokykla neturi specialiosios klasės, bet yra gitaros, kulinarijos ir kitokių būrelių, kuriuose specialiųjų poreikių turintys vaikai mokosi būtiniausių gyvenimo įgūdžių.

ATLIKTI DARBAI

Gargždų „Minijos“ progimnazija: įrengtos pertvaros gamtos mokslų ir medžio-metalo technologijų kabinetuose, aktų salėje atnaujinta elektros instaliacija ir apšvietimas, įsigyti mokymui taikomos įrangos ir baldų komplektai, atlikti remonto darbai. Investicijos – 173 288 Eur.

Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla: įrengtos pertvaros gamtos mokslų ir technologijų kabinetuose, įsigyta nauja mokslams reikalinga įranga ir baldai, įrengtas sensorinis kambarys ir pradinukams skirtos judrių užsiėmimų ir poilsio zonos, atlikti remonto darbai. Investicijos – 138 735 Eur.

Dovilų pagrindinė mokykla: atnaujinta daqugiafunkcė gamtos mokslų laboratorija, įrengti sensorinis ir nusiraminimo kambariai, įsigyti mokymui taikomos įrangos ir baldų komplektai. Investicijos – 84 388 Eur.

Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazija: atnaujintas informatikos kabinetas, pertvarkyta fizikos ir chemijos kabinetų erdvė, įsigyta nauja mokslams reikalinga įranga ir baldai. Investicijos – 134 925 Eur.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politikų tribūna

Valstybė mokytojų trūkumo nepastebi, o savivaldybėse jau nebėra kam mokyti vaikų

Apie artėjančią krizę – mokytojų trūkumą savivaldybėse – kalbame jau seniai. Kiekvieną vasarą mokyklos verčiasi per galvą, kad naujus mokslo ...
2023-08-24
Skaityti daugiau

Regionas

Trims Klaipėdos rajono mokykloms - trys milijonai eurų

Klaipėdos rajonas, dalyvaujantis Tūkstantmečio mokyklų programoje, iš Europos socialinio fondo agentūros gaus beveik 3 mln. eurų, kurie bus investuoti į Gargždų ...
2023-05-18
Skaityti daugiau

Regionas

Statys Priekulės gimnazijos priestatą

Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos bendruomenei – lauktos naujienos. Savivaldybė praneša pasirašiusi sutartį su rangovu, kuris pradės priestato prie mokyklos statybą. ...
2022-11-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This