Smuiko virtuozas iš Italijos Domenico Nordio sugrįžta

Kultūra

Prieš dvejus metus pamaloninę klausytojus lengvu „Itališku desertu“, šįkart Domenico Nordio ir Klaipėdos kamerinis orkestras siūlo paragauti įmantresnio patiekalo: vasario 21 dieną, penktadienį, 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje klausytojų lauks „Smuiko maestro ir orkestras“. Be solisto tėvynainio italo Giuseppe Verdi muzikos šįkart programoje skambės Carlas Nielsenas, Felixas Mendelssohnas ir Mieczysławas Weinbergas.

Vytauto Petriko nuotr.

Vaikystėje D. Nordio buvo žinomas kaip Venecijos vunderkindas, dabar jis – vienas įtakingiausių savo kartos atlikėjų. D. Nordio pirmąjį savo rečitalį griežė būdamas dešimties, o sulaukęs šešiolikos laimėjo Giano Battistos Viotti vardo konkursą, kurio vertinimo komisijai tąkart pirmininkavo legendinis Yehudi Menuhinas. Prestižiškiausiose pasaulio salėse su žymiausiais orkestrais ir dirigentais koncertuojantis D. Nordio 1988 m. laimėjo „Eurovizijos” jaunųjų atlikėjų konkurso Didįjį prizą, atvėrusį jam vartus į visą pasaulį. Dar vienas svarbus karjeros faktas – smuikininkas yra pasirašęs bendradarbiavimo sutartį su garsiąja „Sony Classical“, kuri leidžia visus jo įrašus.

Klaipėdos kamerinis orkestras nuolat bendradarbiauja su įkvepiančiais atlikėjais iš viso pasaulio. Dažnas atvykęs maloniai nustemba, koks aukšto lygio kolektyvas yra įsikūręs Lietuvos uostamiestyje. Mindaugo Bačkaus vadovaujamas orkestras atlieka pačių įvairiausių stilių muziką ir ją skiria skirtingo amžiaus, skonio ir poreikių klausytojui. Kolektyvo meistriškumas, kūrybinė energija ir polėkis kaskart nustebina publiką netikėtais eksperimentais, įdomiomis klasikos ir šiuolaikinių autorių kūrinių interpretacijomis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

Regionas

„N žemė" Neringoje: nuo įspūdingo grožio mišių iki prancūzų meilės himnų

Į dvidešimtuosius metus kopiantys „nepaklusnieji“ ir festivalis „N žemė“ šiemet poilsiautojus kviečia kiek daugiau nei savaitei įsikurti muzikoje su atlikėjais, ...
2023-07-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This