Klaipėdos LEZ – nauja gamykla

Verslas

„Investuok Lietuvoje” praneša, kad šeimos valdoma specializuota polimerų gamybos bendrovė REHAU, kurios metiniai pardavimai siekia apie 3,5 mlrd. eurų, Klaipėdoje steigs vieną moderniausių gamybos padalinių.

Gamykla, kuri bus įkurta Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ), gamins mikro kabelių vamzdžių sistemas optinio pluošto kabeliams ir įdarbins 55 specialistus.

Naujasis gamybos padalinys Klaipėdoje priklausys REHAU statybos sprendimų skyriui, kuriame gaminami įvairūs polimerų produktai, įskaitant vamzdžius, jų priedus ir polimerų gaminius telekomunikacijoms. REHAU padalinio Klaipėdoje produkcija bus daugiausia tiekiama didmenininkams, telekomunikacijų bendrovėms ir savivaldybėms Europos šalyse. Veiklai Klaipėdoje vystyti REHAU ieškos įvairių specialistų, įskaitant vadovus, inžinierius, mechanikus, elektrikus, administracijos specialistus, įrangos operatorius ir sandėlio darbuotojus.

„Prieš pasirinkdama Klaipėdą, REHAU svarstė įvairias vietas naujajai gamyklai Vidurio rytų Europos regione. Kvalifikuotų specialistų pasiūla ir jų profesionalus požiūris bei darbo etika buvo vieni svarbiausių veiksnių REHAU priimant sprendimą, kaip, beje, ir sąnaudų bei kokybės santykis. Gamintojams svarbiausiose srityse Lietuva išlieka itin konkurencinga, atsižvelgiant į sąnaudas, ir sykiu gali didžiuotis vienomis paprasčiausių ir verslui palankiausių sąlygų ES”, – panešime cituojamas Statybos sprendimų skyriaus vadovas dr. Roger Schönborn.

„Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas teigia, kad vokiečių gamintojams Lietuvos vertės pasiūlymas atrodo patrauklus.

„Pastaraisiais metais keletas didžiausių Vokietijos gamintojų, tarp jų ir „Continental“, „Hella“, o dabar ir REHAU, pradėjo veiklą Lietuvoje. Tai, kad Lietuva pasitiki tokios pripažintos bendrovės, patvirtina aukštą mūsų kvalifikacijos, infrastruktūros ir verslo aplinkos lygį”, – teigia M. Katinas.

„Klaipėdos LEZ visada ieško lankstumo ir augimo galimybių esamiems ir potencialiems klientams. Tikime, kad REHAU atvejis turėtų itin sudominti vietos ir tarptautinius komercinės paskirties nekilnojamojo turto vystytojus ir investuotojus, kadangi šis klientas atstovauja vienam pagrindinių tarptautinių prekių ženklų, o Klaipėdos LEZ siūlo stiprią verslo ekosistemą ir specialistų komandą, kuri padės kartu vystyti šį projektą. Mes išties džiaugiamės galėdami pasiūlyti rinkai šią įdomią galimybę: tai sėkmės istorija, kurią kartu gali parašyti stipriausios vietos įmonės ir tarptautinės bendrovės. Tikiu, kad šis projektas dar labiau sustiprins Klaipėdos LEZ, kaip visavertės paslaugų teikėjos naujiems ir esamiems investuotojams, įvaizdį“, – teigia Klaipėdos LEZ generalinis direktorius Eimantas Kiudulas.

REHAU atsiradimas – dar viena Klaipėdos LEZ sėkmės istorija. 2019-ųjų gruodį Klaipėdos LEZ gamybos ir mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros padalinį įsteigė inovatyvių statybinių medžiagų gamintoja „GRH International“. Zonos „FlexStart“ programa siekiama padėti gamintojams pradėti veiklą vos per 3 mėnesius. Teigiama, kad gerai išplėtota Klaipėdos LEZ infrastruktūra buvo svarbus veiksnys REHAU priimant sprendimą atidaryti gamyklą Lietuvoje.

3 Comments

  1. Antanas

    Raso idarbins tik 55 specialistus, reiskia bus tik apie ~100 darbo vietu – tai labai mazai, ir puse is ju bus ne lietuviai, bet indai, rumunai, amerikonai. Taciau ant kiek ter aplinka, neaisku, tai irodo, kad mes tik kolonija. Atlyginimai bus 500-1000EUR, tai labai mazai. Tai kuo didziuotis?

    Reply
    • Mhm

      Antanai, o jusu vardas ne Viktor, Sergej ar Denis kartais? 🙂

    • Anonimas

      O tai koks jau skirtumas tos algos,jei kitataučiai dirbs???

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdos LEZ – tarp 50-ies pavyzdinių pasaulio laisvųjų zonų

Pasaulinis specialiųjų ekonominių zonų aljansas (GASEZ) Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) atrinko tarp 50-ies pavyzdinių teritorijų, geriausiai atliepiančių globalius darnaus ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ Patariamajai tarybai pirmininkaus Tomas Rauckis

Daugiau kaip 45 investuotojų interesus atstovaujančios Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) Patariamosios tarybos pirmininku 2024-2025 m. kadencijai išrinktas logistikos paslaugų ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Verslas

94% investuotojų rekomenduoja Klaipėdos LEZ

Absoliuti dauguma Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančių investuotojų savo patirtį rekomenduotų kitiems verslams, rodo naujausi strateginio valdymo konsultacijų bendrovės ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This