Medžiai Danės skvere šalinami teisėtai

Miestas

Socialiniuose tinkluose klaipėdiečiams ėmus dalintis pasipiktinimu dėl esą neteisėtai kertamų medžių Danės skvere, Klaipėdos savivaldybė ketvirtadienį išplatino pranešimą spaudai.

Jame teigiama, jog trečiadienį prasidėję skvero rekonstrukcijos darbai yra teisėti, o „iš anksto suplanuoti medžių pašalinimo darbai Danės skvere suteikė progą pasireikšti miesto aktyvistams, teigusiems, kad medžiai kertami neteisėtai, paslapčiomis, neturint tam leidimo”.

Pranešime rašoma esą šie teiginiai neatitinka tikrovės, o Danės skvero rekonstrukcija vykdoma skaidriai, išlaikant visas privalomas procedūras.

„Buvo surengtas viešas projekto pristatymas visuomenei, praėjusių metų gruodžio mėnesį gautas statybos leidimas, išduotas leidimas 18-os medžių Danės skvere kirtimui (iš viso numatyta pašalinti 21 medį, 3-ims jų leidimai nereikalingi), dokumentai apie vykdomą projektą skelbiami Klaipėdos miesto savivaldybės puslapyje. Ne kartą apie būsimas permainas Danės skvere skelbta žiniasklaidoje„, –  teigiama pranešime.

Jame informuojama, kad Klaipėdos miesto savivaldybės Aplinkos kokybės skyrius leidimus medžių kirtimui išdavė, atsižvelgęs į keletą aplinkybių. Siekiant kokybiškai atnaujinti Danės skverą, techniniame projekte buvo numatyta, kuriuos medžius reikia pašalinti dėl būsimų statybos darbų. Buvo užsakytas tyrimas dėl kertamų medžių būklės įvertinimo – jį atliko atestuota kraštovaizdžio architektė.

Nustatyta, kad reikalinga pašalinti 4 patenkinamos būklės medžius: 3 iš jų – šalia vaikų žaidimo aikštelės (vieną iš jų numatyta perkelti) , 1 – arčiau Biržos tilto, įrengiamos pažeminamos krantinės zonoje. Visi kiti medžiai, kuriuos numatyta iškirsti, įvertinti kaip blogos būklės ar net žuvę. Tai – baltažiedė robinija, juodauogis šeivamedis, paprastasis skroblas, paprastasis gluosnis, paprastasis klevas, mažalapė liepa, miškinė kriaušė ir kt.

Skveras yra suprojektuotas kaip patraukli viešoji vieta miesto bendruomenei. Tai turės būti gyva, miestiečių ir Klaipėdos svečių mėgstama laisvalaikio praleidimo erdvė.  Ir nors numatyta pašalinti dalį senų parko medžių, tačiau bus pasodinta daugiau nei triskart daugiau naujų

Taip pat bus pasodinta daugiau nei puskilometrio ilgio gyvatvorė, beveik šimtas krūmų ir 100 kv. m gėlynų.Naująsias skvero erdves, kaip ir iki šiol, gaubs žaluma, ir jos bus dar daugiau.

„Medžių kirtimo darbai buvo vykdomi planingai, mat jau kitą savaitę Klaipėdoje turi prasidėti krantinės tvirtinimo iš upės pusės darbai, bus kalami metaliniai špuntai, kasama tranšėja inžinerinių tinklų tiesimui”, –  skelbia savivaldybė.

31 Comments

  1. Virginijui iš savivaldybės

    Kam tau Virgi tas geras oras, ką tu su juo veiksi? Manai,kad padės? Nepyk, bet man atrodo, kad vilties nėra, visi orientyrai prarasti.

    Reply
  2. Vagiams iš savivaldos

    Savivaldybės vagiams. Jus vogėt ir manes medžius. Jus vagiai vogiat iš manes svaresni ora. Kad rankos nudžiutu už ta sprendima. Medžiu kirtimas pinigu plovikla vagiams

    Reply
    • Klp

      Gerai, kad kerta prastos būklės medžius.

  3. R.

    Pagaliau tvarko senai apleista teritorija. Palaikau sutvarkyma ir tu senu medziu iskirtima, bus tik geriau. Tie protestuojantys galetu geriau ka nors gero padaryt, o ne destrukcija uzsiimti. Pvz eikit sodinti medziu ten kur ju nera.

    Reply
  4. To klp

    Gerai, kad iškirto dalį medžių prie zudermano, nes visi iškrypę buvo? Juokingai skamba, kad visi iki vieno iš tų krūvoje augusių buvo kreivi ar supuvę. Ir kur čia ta žolė neauga?! Normalių parkų nebėra su senais medžiais, nenusišnekekit. Klaipėda lygtai ne džiunglės, kur dar galima pamatyti „per tankiai” susodintus medžius?Alyvų krūmus ir tuos išpjovė.

    Reply
    • Klp

      Iskirto ten koki trecdaliu medziu ir tai juos atsoduni tik tvarkingai. O per tankiai uzsodintas parkas visai salia Zudermano. Bent karta nueik i „parka” kitoje puseje. Pasigrozek purvynu ir dziustanciais medziais del vietos stygiaus. Ai tiesa tame „parke” niekas nesirodo tik alkoholikai.

  5. Kodėl?- O TODĖL!

    Įdomu, kodėl beveik visi brandžių medžių nekentėjai dar ir neraštingi, neišsilavinę? Tokiems tik paduok butelį alaus, paleisk pragaro garso ” bumčikus”, duok, atsiprašant, gerai paėsti ir jie bus laimingi.Nereikia jiems nei sveikos aplinkos, nei kokios ten romantikos, nei žinių apie kitų šalių parkus. Bent jau nuvažiuokite, brandžių medžių nekIAntėjai (Jūsų rašyba!) į kaimyninės Lenkijos parkus ir pažiūrėkite, kaip ten tvarkomasi! O jeigu tingite , tada bent apeikite tas Klaipėdos vietas, kur pasodinti nauji medeliai ( rykštės) ir suprasite , koks jų ” grožis” ir kodėl mes prieš juos nusistatę.

    Reply
    • Tralala

      Kodel visi „brandziu medziu” myletojai neprotestuoja pries prekybcentriu aiksteles. Akropoli, Bangini, Mola, Studlenda, Arena ir Svyturio arena supa istisi asfalto laukai. Tarp Baltijos pr. ir Kauno g. daugiau ploto uzima asfaltas nei pastatai. Bet visiem medziofilam px. Lietuviams sventa puvekai ir asfalto laukai ju geldom.

  6. To DM

    Nėra ko pykti, nes akivaizdu, jog žmogus su galva nedraugauja. Kaip ir tie, kurie kerta medžius šalia vaikų žaidimo aikštelių ir mokyklų (prie zudermano visą eilę iškirto). Rygoje netgi senamiestyje pilna parkų, ir ne tokių, kur 2 dekoratyviniai nupiepę medžiai, o gražūs parkai su didžiuliais medžiais, kuriose pilna vaikų aikštelių, kur vaikai pavėsy žaidžia ir mamos ant suoliukų sėdi, moksleiviams kūno kultūros pamokas veda. Kaimynams latviams medžiai netrukdo, o mes viską kertam. Visiški pusdurniai

    Reply
    • Xxx

      Kertam ne MES, o tie – brutalūs ir pinigų apsėsti.

    • Klp

      Keista kad tuose tavo giriamuose parkuose medziai susodinti daug reciau. Pas musu parkuose medziai susodinti taip tankiai kad po jais net zole neauga. Bet tokie seseliai labai megstami alkoholiku:). Del zudermano mokyklos tai gerai kad ten iskirto dali medziu, iskrype jie ten kaip reikiant buvo.

    • To: Klp

      Bet tu tikrai nesveikas. Argumentus iš savo rudosios trauki ir niekam nekeista, kad jie š… atsiduoda. Kur tau per tankiai medžiai susodinti? Dangės skvere? Nu, nesvaik! Kur tau žolė neaugo Dangės skvere? Ir kur tu matei alkoholikus Dangės skvere? Melas!
      Manau, kad esi eilinis savivaldybėje dirbantis mankurtas, kuriam ten buvo padaryta vieta per mamos, tėtės ar bobulės pažintis.

    • Klp

      Nueik i Street View ir pamatysi nuostabias juodas plikos zemes demes po tavo numyletais medziais

  7. Titas

    Šiose medžių kirtimų istorijose, turbūt visoje Lietuvoje, liūdniausia, kad po to atsodina tikrai labai prastos kokybės medžius, kurių kaina visiškai neadekvačiai didelė. Jei pasodintų juos kokybiškus, tokios psichozės nebūtų. Čia miesto valdžia turi įrodyti, kad kertant medžius galima nepakenkti gamtai, vaizdui ir mums visiems.

    Reply
    • DM

      Bet tu kvailas ar ka dar neatsodino o jau atsodins kazkokius netokius prastos kokybes, kaina per didele 90% pinigai is EU koks tau skirtumas ???? Ar tu visiskai kvailas ar tau patinka bomzyne gyvent. Is kur jus tokie zmones jibanuti emigruokit i Anglija kol duru neuzdare dar visiskai gal pradesim gyvent geriau be jusu tokiu niurgzliu. Dziaugiuosi kad KLP pagaliau pradeda tvarkytis ir tikiuosi nesustos del visokiu idiuotu…

    • Titas DM'ui

      Na būčiau kvailas, tai būčiau toks beraštis, kaip tu. Jei dar ir teksto suvokimo bėdų neturėtum…

    • DM to Titas

      Nerasyboij esme siam gyvenime o gyvenimo suvokime rasytojau tu jobbbnas….Zmones tokie kaip tu rasyti ismoksta bet galvoti su galva ne. Neisivaizduoju neatsodinus medziu jau murmeti kad jie prastos kokybes o sitie pasene aukstos kokybes ???Ir koks tau skirtumas del kainos profesoriau jobannnas. Kai sutvarkys ta parka tada ir komentuok!!!!

    • To: DM

      Vaike, vaike. Durnas tu kaip bato aulas. Rašinėji kažkokias nesamones, pats bent supranti ką tu čia rašai? Bent tris šiuolaikinius lietuvių rašytojus išvardintu. Abejoju. Bet inkoherentines nesamones rašinėti tai nori net labai. Vienintelis momentas, kur dar suprast galima būtų, kad tavo pačio straubliukas prikištas prie savivaldybės centukų. Bet net ir tada, tavo varanganos rašlevėlės atspindi tavo skystą protelį.

    • Titui

      Oi koks kaimo inteligentas. Turbut todel ir priesiniesi skvero tvarkymui ispuve medziai kurie uzstoja sviesa taip kad net zole neauga taip miela tavo sirdziai. Kokia kita vieta tau primins tavo nutriususi gimtaji koluki.

    • Titas

      O galite parodyti kur aš priešinuos skverų pertvarkoms? Sugebate suvokti kas parašyta? Juk aiškiai parašiau, kad liūdniausia, jog karti patirtis su „medelių” atsodinimu Klaipėdoje, ir ne tik, „augina” sparnus medžių garbintojams. Būtina sodinti tik kokybiškus medžius, o ne jų parodijas. Su DM diskutuot gali, jei savęs labai jau negerbi.

    • Titai

      Iki siol daugiausia medelius sodindavo viduryje asfalto plynes metro plocio apskritimuose nieko keista kad jie ir neauga beveik. Be to daznai nauji medeliai islauzomi. Siaip idomu kodel neprotestuojant pries dar labiau pleciama betono plyne prie piliavietes ar naujo prekybcentre aiskstele prie Liepu gatves? O ir tos plynes lyg nykstukai pries Akropolio Svyturio arenos ir Molo plynes. Kazkaip neteko girdeti jokiu nusisikundimu is medziu myletoju del milizinisku stovejimo aiksteliu. Lietuviams turbut sventa burzgynai, puvekai ir stovejimo aiksteles.

  8. DM

    Kirskit kuo greiciau, ko greiciau iskirsit to maziau bus triuksmo. Nes nukvakusiu zmoniu Klaipedoij netruksta jiems nesvarbu kad sutvarkytos erdves sukurs pridetine verte gyventojams ir verslui vystitis.Jiems svarbu prisiminimai kaip pries 40m su Zosia sedejo prie sovietinio fontano. Del CO2 nereikia irgi spangalioti i ateiti ziurint i senamiesti be elektromobilio nebeivaziosi greitu laiku na ir seip ten automobilio srauto nera.Pas kaikurios man rodos smegenis sumediejo….Dokit jauniem zmonem gyvent siolaikiskame mieste o ne jusu prisiminimose.

    Reply
    • Ledlaužis

      žiūrėk tik, kad tavęs pirmo kas nenunukirstų.

    • Šikniui

      Tu, šikniau, neturėsi net ką atsiminti, nes tikie kaip tu neturi nieko švento, išskyrus savo sudievintą egoizmą. Kas tau trukdo gyventi, nelaimėli? Gal tavo tėvai ne iš tų laikų, kai kiekvienas šitas medis buvo sodinamas ant daugiau ar mažiau išvalytų griuvėsių? Ar 2000 atėjo iškart?

    • Siknius

      Tam kad medziai augtu sveiki dideli ir veslus jie turi tureti pakankamai erdves. Per daug tankiai susodinti medziai neleidzia vienas kitam augti, sukuria tamsu seseli, kuris neleidzia augti ir zolei. Po medziais atsiranda purvynai, o del dulkiu padideja oro tarsa. Uztai kas labai megsta tamsius seselius tai visokie chroniai. Siaip sikniau idomu kiek pats prisidedi prie tarsos mazinimo? Ar vaziuoji i miesta su VT ar su savo gelda?

  9. Teisingai

    Senus nukirst, naujus šluotkočius iš giminių ir draugelių firmelių nusipir ir pasodint. Tik, kad smogo mieste, ypač toje vietoje padaugės, kam tai rūpi? Gal, Klaipėdos rajone gyvenančiam merui?

    Reply
    • Klp

      Smogo nepadauges, o geriausias budas su juo kovoti tai priversti tave pajudint kojele ir persest i VT. Beje meras gyvena visai salia tavo nekianciamo uosto.

    • To: Klp

      Gal tu neknisk proto ir tiek. Matosi, kad atlyginimą gauni iš savivaldybės, o gal dar keli skatikai ir nuo skvero remonto nubyrėjo į tavo kišenę.

    • DM

      Agirdit idiotai nukvake eikit lapu rinkti. Ledlauzis ir Siknius normaliai pasivadinot iskarto aisku vienas marozas kitam tik prisikt.Kai sutvarkys parka tokiu pusdurniu kaip jus tikiuosi ten nebebus nes isnyksit su savo sovietu palikimu ir jauni zmones uzaugins naujus prisiminimus be pasmirdeliu kaip jus….

    • To to klp

      Deje ne mano darbas visiskai nera susijes su savivaldybe. Tiesiog noriu kad mano gimtasis miestas butu tvarkingas, o ne terorizuojamas keliu medziofilu. Idomu kur jus buvot kai state prekybos centra Liepu gatvej su milziniskais asfalto laukais aplink?

  10. Klp

    Tai aisku kad teisetai. Kiek metu buvo vilkinamas sis projektas del visu aktyvistu ir kiek zalos tai atnese?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dangės skvero granitas: teismas palaikė savivaldybę

Pasirodo, kad dar 2020-ųjų pavasarį kilusios peripetijos dėl tuo metu rekonstruojamame Dangės skvere numatyto kloti granito pasiekė ir teismą. Klaipėdos savivaldybė ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Miestas

Dingo Sąjūdžio laikus menantis simbolis

Klaipėdoje, Ąžuolyno giraitėje, pasigesta tautinio simbolio – priverpstės, lietuviškos trispalvės juosta pritvirtintos prie ąžuolo.  Apie šį įvykį pranešė „Atviros Klaipėdos” ...
2024-03-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This