Žuvusios manekenės byla bus nagrinėjama toliau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Klaipėdos apygardos teismas penktadienį nusprendė nenagrinėti 2017 m. lapkritį iš viešbučio „Amberton Klaipėda” 14-ojo aukšto iškritusios 22-iejų manekenės Dovilės Didžiūnaitytės artimųjų advokato Gintaro Černiausko skundo dėl Klaipėdos apylinkės teismo sprendimo.

Kaltinamieji Ričardas Pinikas (kairėje) ir Aivaras Miltenis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Advokatas prašė pirmosios instancijos teismo perduoti baudžiamąją bylą prokurorui dėl kaltinamojo akto papildymo, tačiau bylą nagrinėjantis teisėjas Svajūnas Bliudsukis nusprendė, jog toks prašymas yra nepagrįstas.

G. Černiausko skundą analizavęs Klaipėdos apygardos teismo teisėjas Eduardas Maškevičius akcentavo, kad tokios teismo nutartys yra neskundžiamos. Panašios pozicijos laikomasi ir Lietuvos apeliacinio teismo praktikoje.

„Nagrinėjamu atveju Klaipėdos apylinkės teismas 2020 m. sausio 24 d. nutartyje suklaidino nukentėjusiosios atstovą nurodydamas, kad nutartis gali būti skundžiama aukštesniajam teismui. Nors skundžiamos nutarties rezoliucinėje dalyje ir įrašytas teiginys apie nutarties apskundimo galimybę, tai negali keisti ir nekeičia įstatymo nustatytos tvarkos. Dėl to nukentėjusiosios atstovo skundas paliekamas nenagrinėtas”, – rašoma nutarties rezoliucinėje dalyje.

Tad ši byla ir toliau bus nagrinėjama uždaruose Klaipėdos apylinkės teismo posėdžiuose – S. Bliudsukis nuo jos nagrinėjimo nenusišalino, nors to ir reikalavo G. Černiauskas, norėjęs, jog byla būtų nagrinėjama atviruose posėdžiuose.

Byloje 31-erių nevedęs šiuo metu Mažeikų ligoninėje dirbantis medikas Aivaras Miltenis kaltinamas išžaginimu, o žinomas prodiuseris 38-erių išsiskyręs, vidurinio išsilavinimo Ričardas Pinikas – neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, poveikiu liudytojui bei fizinio skausmo sukėlimu.

Ikiteisminis tyrimas buvo atliekamas dėl daugiau nusikaltimų – taip pat ir dėl sukurstymo nusižudyti ar privedimo prie savižudybės, prekybos žmonėmis ir nužudymo, siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą, tačiau baudžiamasis procesas dėl šių straipsnių buvo nutrauktas. Šį sprendimą skundė merginos artimųjų advokatas G.  Černiauskas, jo skundus nagrinėjo aukštesnysis prokuroras, Klaipėdos apylinkės ir Klaipėdos apygardos teismai, tačiau visi jie skundus atmetė.

2 Comments

  1. Odeta Tarvydiene

    Plojimai/ovacijos/apdovanojimai SUPUVUSIAI Lietuvos TEISMU SISTEMAI, ginanciai NUSIKALTELIUS!!!
    PLOJAM ATSISTOJE IEINANTIEMS IR NETRUKUS ISEISIANTIEMS (kazkur anapus ekranu) TEISEJAMS, PROKURORAMS IR KITIEMS NUSIKALSTAMA VEIKLA VYKDANTIEMS ASMENIMS!

    Reply
  2. Memelietė

    Ačiū, kad nepaleidžiate temos. Seku nuo pat pradžios. Klaiku ir liūdna.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Buvusiam „Žemkasos” savininkui – teistumas ir solidi sąskaita

Klaipėdos apygardos teismas, penktadienį paskelbęs sprendimą nuo 2021-ųjų rudens nagrinėtoje baudžiamojoje byloje, nuteisė devynerius metus vieninteliu dabar jau likviduotos UAB ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

91 mln. eurų ir Afrikai skirtų ginklų byloje - netikėtas posūkis

Klaipėdos apygardos teismas, nagrinėjantis baudžiamąją bylą dėl esą neteisėto tarpininkavimo perduodant karinę įrangą Pusiaujo Gvinėjai bei galimo dešimčių milijonų eurų ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

„Karo dievo“ byloje prabilo apie advokačių darytą spaudimą

Klaipėdos apygardos teisme tęsiant baudžiamosios bylos dėl esą neteisėto tarpininkavimo perduodant karinę įrangą Pusiaujo Gvinėjai bei galimo pinigų plovimo nagrinėjimą ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This