Rajone – nauji dviračių takai, gatvės ir keliai

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė skelbia apie numatomus pokyčius rajone ir Gargžduose  – praėjusią savaitę jau pradėtus darbus Vasario 16-osios gatvėje bei šią savaitę prasidėjusius pokyčius Kretingos plente. Pranešama, jog jau vasarą Gargždų gyventojai galės naudotis ilgesniu dviračių taku – nuo pat sankryžos su Klaipėdos gatve iki Užuovėjos gatvės.

Naujai tiesiamo trijų metrų pločio dviračių tako ilgis sieks daugiau nei pusė kilometro, danga bus iš betono trinkelių. O iki metų pabaigos dviračių take atsiras ir apšvietimas. Darbai, kurie kainuos beveik 140 tūkstančių, finansuojami Europos Sąjungos investicinių fondų.

Jau vasarą Gargždų gyventojai galės naudotis ilgesniu dviračių taku. Rajono savivaldybės nuotr.

Tačiau tai ne paskutiniai pokyčiai Kretingos plente. Taryba yra pritarusi Savivaldybės ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos sutarčiai, pagal kurią jau greitu laiku bus perkami projektavimo darbai ir  2021-ųjų metų pradžioje turėtų prasidėti kelio Gargždai-Kretinga kapitalinis remontas. Bus sutvarkytas beveik dviejų kilometrų ruožas – suformuota miesto gatvė, įrengtos reikalingos nuovažos, pėsčiųjų bei dviračių takai.

„Ši gatvė – viena pagrindinių miesto arterijų. Bet ilgus metus ruožas buvo tik kosmetiškai palopomas. Ir tokia situacija būtų nesikeitusi, jei ne Savivaldybės žingsniai ir siūlymai prisidėti prie regioninio kelio remonto. Tai leido plentą Gargždai–Kretinga perkelti į Automobilių kelių direkcijos prioritetinį sąrašą ir taip ruožą sutvarkyti iš esmės. Ir tai – tik pradžia, permainų laukia ir daugiau“, – pranešime cituojamas rajono meras Bronius Markauskas.

Keisis Priekulė, Karklė, Kretingalė ir Slengiai

Bendradarbiaujant su LAKD, visame rajone iš viso bus įgyvendinami net 7 infrastruktūriniai projektai. Priekulėje bus sutvarkyta per du kilometrus Klaipėdos gatvės ruožo, įrengti šaligatviai, dviračių takai, inžinerinė infrastruktūra.

Dar vienas projektas – rajoninio kelio ruožo Karklėje ties „Pasakos“ stovykla kapitalinis remontas. Čia projektavimo darbai taip pat turėtų prasidėti kitų metų pradžioje. Bus įrengta perėja, priėjimai prie jos abejose kelio pusėse, iškili sankryža.

Kapitalinio remonto sulauks ir Klaipėdos gatvės ruožas, einantis per Kretingalės miestelį. Čia planuojama asfalto dangą atnaujinti beveik pusantro kilometro ruože, įrengti takus, vandens nuvedimo ir apšvietimo tinklus.

Pasirašius bendradarbiavimo sutartis pėsčiųjų takų sulauks Veiviržėnų Laisvės gatvė. Keistis ims ir Slengių kaime esančios Rasytės ir Šimkų gatvės, kuriose bus įrengti takai ir autobusų sustojimo aikštelės.

Trečia gatvė, kurią ketinama remontuoti – Tilto, esanti Gargžduose. Čia irgi bus įrengti takai, apšvietimas, lietaus nuotekų tinklai bei sutvarkyta važiuojamoji kelio dalis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pagerbė ryškiausius metų kultūros šviesulius bei jaunuosius talentus

Priekulėje pristatytas naujas festivalis „Ženklai“, kviečiantis pažinti nepažintą Priekulę ir jos kūrėjus. Festivalio atidarymo renginio metu įteikti ir trys apdovanojimai ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Birželį Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This