„Neptūnas-Akvaservis“ krito paskutinėmis sekundėmis

Sportas

Atkaklioje ir nervingoje dvikovoje Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ šeštadienį namie nusileido Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ komandai 69:70 (22:21, 13:18, 19:15, 15:16).

bcneptunas.lt nuotr.

Rungtynes geriau pradėjo šeimininkai – Lukas Kreišmontas pataikė tritaškį metimą, perėmęs kamuolį pelnė dar du taškus ir išvedė savo komandą į priekį 8:2. Ir toliau nemažinę apsukų klaipėdiečiai didino savo pranašumą. Adomas Sidarevičius smeigė du tritaškius metimus, o jo komanda dar sykį įgijo 6 taškų pranašumą (14:8). Kėliniui einant į pabaigą, Marijampolės komanda mažino deficitą, bet šeimininkai sugebėjo išsaugoti minimalų pranašumą (22:21).

Pirmosios antrojo ketvirčio minutės buvo labai kovingos ir atkaklios. Nei viena komanda nesugebėjo susikrauti didesnė persvaros. Vis dėlto solidžiau puolime atrodė svečių komanda, o po Šarūno Beniušio taiklaus metimo iš po krepšio, pastarojo komanda susikrovė 7 taškų pranašumą (27:34), o Audrius Mineikis buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės. Pasitarimas pasiteisino – klaipėdiečiai surengė spurtą 6:0, o tai matydamas Povilas Šakinis taip pat paprašė minutės pertraukėlės. Po jos komandos apsikeitė keliais taikliais metimais, o antrąjį kėlinį „Sūduva-Mantinga“ užbaigė galingu Šarūno Beniušio dėjimu (35:39).

Trečiajame kėlinyje Klaidas Metrikis užkūrė puolimo šou. Pelnęs 8 taškus iš eilės išvedė savo komandą į priekį 3 taškų persvara (43:40). Bet kitoje aikštės pusėje ir „Sūduva-Mantinga“ turėjo savo kozirį – Šarūną Beniušį, kuris pelnė 6 taškus trečiajame ketvirtyje ir neleido „Neptūnas-Akvaservis“ komandai pabėgti. Kėlinio pabaigoje komandos apsikeitė tolimais metimais, o po jų švieslentėje degė lygybė (54:54).

Ketvirtą kėlinį geriau pradėjo „Sūduva-Mantinga“ pelniusi 7 taškus paeiliui ir įgijusi tokį pat pranašumą. Taškų badą nutraukė Deividas Rasys įmetęs dvitaškį metimą, o kitoje atakoje Vytautas Šarakauskas smeigė tritaškį metimą (59:61). Įtampa augo su kiekviena prabėgusia minute, o labiau su ja susitvarkė klaipėdiečiai, kurie turėjo kėlinio pabaigoje disponavo trapia persvara. Marijampolės komandai niekaip nepavyko surengti kelių rezultatyvių atakų iš eilės, o tai neleido jiems priartėti. Iki rungtynių pabaigos likus žaisti 6 sekundėms Tautvydas Kliučinykas prametė tritaškį metimą, bet jo netaiklų metimą pataisė Šarūnas Beniušis, kuris įmetė dvitaškį metimą ir sumažino deficitą iki minimumo (69:68). Kitoje atakoje „Neptūnas-Akvaservis“ nesugebėjo išsimesti kamuolio per 5 sekundes, o paskutinę ataką rengę marijampoliečiai buvo negailestingi. Per visą aikštę prasiveržęs Tomas Galeckas įmetė dvitaškį metimą ir padovanojo savo komandai pergalę (69:70).

Kitas rungtynes klaipėdiečiai irgi žais namie – vasario 27 d. priims Vilniaus „Perlą”.

STATISTIKA

„Neptūnas-Akvaservis“: Klaidas Metrikis 18 (7 atk. kam), Adomas Sidarevičius 12 (6 rez.perd, 5 atk. kam), Lukas Kreišmontas 10 (6 atk. kam).

Marijampolės „Sūduva-Mantinga“: Šarūnas Beniušis 17 (6 atk. kam), Žygimantas Šimonis 16 (8 atk. kam, 6 rez. perd).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas-Akvaservis“ nusileido „Šilutei“

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ ketvirtadienio vakarą namuose rezultatu 83:94 (17:25, 27:22, 22:22, 17:25) nusileido „Šilutei“. Rungtynių pradžioje komandoms nepavyko susikurti pranašumo, bet ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Sportas

Sirgalių palaikomas „Neptūnas-Akvaservis“ pasiekė ketvirtą pergalę iš eilės

Klaidas Metrikis sužaidė vienas geriausių karjeros rungtynių „7bet-NKL“, o jo vedamas Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“(11-25) iškovojo ketvirtąją pergalę paeiliui. Uostamiesčio krepšininkai šeštadienį ...
2024-02-24
Skaityti daugiau

Sportas

Dublerių mūšyje – 17 taškų skirtumą nubraukusio „Neptūno-Akvaservis“ triumfas sostinėje

Svarbią pergalę „7bet-NKL“ sezone į savo sąskaitą įsirašė Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“. Aštuoniese žaidusi uostamiesčio ekipa šeštadienį išvykoje 89:88 (23:29, 22:26, 28:20, ...
2024-02-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This