Užgavėnės kvies įvairaus plauko perdirbėjus

Miestas

Jau šį sekmadienį, vasario 23 d., Klaipėdos etnokultūros centras miestiečius kvies į Atgimimo aikštę, kur vyks Užgavėnių linksmybės.

Šių metų šventės tema – perdirbimo vajus. Nuo 12 val. Danės gatvėje veiks „Užgavėnių turgelis“, 14 val. prasidės „Perdirbtų idėjų mugė“, kuri baigsis Morės ir visokio blogio perdirbimu į pelenus.

Žiemos varyti šiemet neteks, nes ji taip ir nepasirodė, tačiau susikaupusios viso miesto blogybės, pabodę kvapai ir kitos negerovės tikrai bus pašalintos. Martyno Vainoriaus nuotr.

Užgavėnės suburia ir pavasario išsiilgusius, ir šaltojo sezono mėgėjus, mat ši šventė – virsmas į pavasarį, žiemos palydos, triukšmingas pavasario žadinimas. Klaipėdos etnokultūros centras skelbia siekiantis Užgavėnių šventę paversti einamojo momento atspindžiu, todėl šalia tradicinių kaukių, linksmybių, būtinų šventės atributų savo vietą randa šiandieninės aktualijos, dalyviai įtraukiami į pramoginius žaidimus, įvedama naujų personažų.

Pastaruoju metu viešojoje erdvėje dominuoja informacija apie klimato kaitą, aplinkos užterštumą, atliekų tvarkymo pažeidimus ir kitas negeroves, tad ir Klaipėdos Užgavėnėse šiemet bus plėtojamos taršos, rūšiavimo, perdirbimo temos.

Atgimimo aikštėje Perdirbtų idėjų mugėje dalyvaus „Kreivanosių ir kreivadančių išrūšiuotojai“, „Ligų perdirbėjai“, „Tvarios gerovės kūrėjai“, „Kuršių marių vandens laborantai“, „Tylos perdirbėjai“, „Rūšinio veido formuotojai“, „Ekologinių idėjų implantatoriai“, „Pop atliekų perdirbėjai“, „Perdirbinių spekuliantai“, veiks „Prakaito išspaudų takas“, „Taromatas“, bus galima išbandyti blynų perdirbimą kramtant, pasikeisti seną automobilį į mažiau taršų, atsikratyti visų nuodėmių ir blogybių.

Dalyviai bus įtraukti į Užgavėnių žaidimą „Perdirbimo vajus“. Aplankius visus numeriais pažymėtus punktus ir užpildžius dalyvio kortelę, bus galima laimėti vertingus prizus.

Žiemos varyti šiemet neteks, nes ji taip ir nepasirodė, tačiau susikaupusios viso miesto blogybės, pabodę kvapai ir kitos negerovės tikrai bus pašalintos. 16 val. prasidės Morės ir viso susikaupusio blogio utilizavimas.

Organizatoriai skelbia, jog esant blogoms oro sąlygoms, programa gali nežymiai keistis.

Jie kviečia klaipėdiečius į šventę atvykti su Užgavėnių kaukėmis ir įsilieti į siautulingos šventės veiksmus kartu su velniais, raganomis, giltinėmis, arkliais, ožiais, gervėmis, meškomis, užsieniečiais, ubagais, daktarais, vestuvininkais ir kitais personažais.

Po Užgavėnių kaukėmis ketina slėptis folkloro ansambliai „Kamana“ iš Pagėgių, Klaipėdos „Kuršių ainiai“, „Alka“ bei kaukių drožėjai Adolfas Andriejus Viluckis, Raimundas Puškorius, Viktoras Raibužis, Arvydas Jarmalis ir kiti.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Teismas palaimino Kretingos mero susitarimą su prokuratūra. Su kitais politikais bylinėjamasi (atnaujinta)

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisėjo Sauliaus Zajarsko nutartimi pirmadienį buvo patvirtinta Klaipėdos apygardos prokuratūros ir Kretingos rajono mero ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Regionas

Kurą dideliais kiekiais pylėsi ir du buvę Kretingos rajono tarybos nariai

Žiniasklaidoje praėjusiais metais pasirodžius informacijai, kad nemažai šalies savivaldybių tarybos narių galėjo jiems skirtas išmokas naudoti neteisėtai, Klaipėdos apygardos prokuratūra ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Miestas

Žiemą varys dar kartą - tikrąją Užgavėnių dieną

Nors sekmadienį klaipėdiečiai jau atšventė Užgavėnes, tikrąją jų dieną, vasario 13-ąją, antradienį, Klaipėdos universiteto botanikos sodas kviečia burtis į būrį ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This