Sekmadienį – nemokamas valstybinių muziejų lankymas

Kultūra

Vasario 23-iąją vėl galima nemokamai lankyti šešiolika nacionalinių ir respublikinių muziejų, pavaldžių Kultūros ministerijai.

Pernai tokia galimybe, anot Kultūros ministerijos, pasinaudojo 415 026 lankytojai. Lankomiausias buvo Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai (112 381 lankytojas), o Lietuvos jūrų muziejus su 48 477 nemokamais lankytojais buvo ketvirtoje vietoje.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Kultūros ministerijos prašymu muziejai praėjusiais metais atliko tris apklausas, kurių tikslas – sužinoti visuomenės požiūrį į nemokamą muziejų lankymą ir teikiamas paslaugas, išsiaiškinti muziejų lankytojų srautų struktūrą.

Paskutinės apklausos duomenimis, apsilankymų muziejuose dažnumu išsiskyrė lankytojų grupė, kuri muziejuose lankosi 1–3 kartus per metus – apie 49 proc. apklaustųjų, 4–6 kartus per metus muziejuose apsilankantys teigė apie 39 proc. apklausos dalyvių. Kad tai buvo pirmas jų apsilankymas muziejuje per pastaruosius 10 metų, nurodė apie 13 proc. visų respondentų. Daugiau nei pusė apklaustųjų – apie 55 proc. – muziejuje apsilankė su šeima, 32 proc. – su draugais.

Didžiausias lankytojų grupes sudarė asmenys nuo 30 iki 39 metų (vidutiniškai apie 27 proc.) ir nuo 40 iki 49 metų (vidutiniškai apie 19 proc.).

Užsienio šalių gyventojai sudarė 8 proc. apsilankiusiųjų muziejuose paskutinį mėnesio sekmadienį.

Daugiau nei pusė (apie 58 proc.) apklaustųjų pažymėjo, kad nemokamas muziejų lankymas paskatino juos apsilankyti muziejuje, o dauguma – 95 proc. – liko patenkinti apsilankymu ir planuoja lankytis muziejuose ateityje (98 proc.).

Klaipėdoje be Jūrų muziejaus tokiais sekmadieniais nemokamai dar galima lankytis Lietuvos dailės muziejui priklausančiame Laikrodžių muziejuje ir Prano Domšaičio galerijoje. Šiam muziejui dar yra pavaldūs ir Palangos gintaro muziejus bei Juodkrantėje veikianti Pamario galerija.

Šiemet minėtuosius muziejus nemokamai bus galima aplankyti vasario 23 d., kovo 29 d., balandžio 26 d., gegužės 31 d., birželio 28 d., liepos 26 d., rugpjūčio 30 d., rugsėjo 27 d., spalio 25 d., lapkričio 29 d. ir gruodžio 27 d.

1 Comment

  1. Ričardas

    Norėčiau ateičiai sužinoti.Tai Klaipėdos piliavietė neieina į nemokamų muziejų lankymą ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Jūrų muziejus kviečia mokytojus registruotis edukacinėms veikloms

Lietuvos jūrų muziejus, bendradarbiaudamas su Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centru, balandžio 4 dieną rengia patyriminę-metodinę dieną, skirtą mokytojams. ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Mums rašo

Moksleiviai originaliai paminėjo inžinerijos savaitę

Kovo mėnesį tradiciškai Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijoje yra organizuojama inžinerijos savaitė, kurią vainikuoja išvykų ir edukacijų diena.  1-8 klasių mokiniai ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Lietuvos jūrų muziejus priglaudė pirmąjį šių metų pamestinuką

Šį sekmadienį į Lietuvos jūrų muziejų atgabentas pirmasis šiemet pajūryje rastas išsekęs Baltijos pilkųjų ruonių jauniklis. Apie jį pranešė žmonės, ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This