Perkusijos ir vario dialogai

Kultūra

Šį trečiadienį, vasario  26 d., Klaipėdos koncertų salėje skambės neįprasta muzika: Sigito Petrulio vadovaujamas Klaipėdos brass kvintetas muzikuos kartu su perkusininkais Sigitu Gailiumi ir Andriumi Rekašiumi.

Programoje „Perkusijos ir vario dialogai“ skambės pačios įvairiausios muzikos programa – nuo Ástoro Piazzollos iki Johno Lenono ir Paulo McCartney‘o kūrybos, kuri atskleis atlikėjų ir instrumentų universalumą bei galimybes.

Klaipėdos brass kvintetas. Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdos brass kvintetas sėkmingai kuria ir muzikuoja jau daugiau nei tris dešimtmečius. Profesionalių pūtikų ansamblis koncertuoja įvairiose erdvėse, randa kelią į skirtingą muzikinę patirtį turinčių klausytojų širdis. Brass kvinteto repertuaras siekia nuo Renesanso iki XXI amžiaus autorių kūrinių.  Klaipėdiečių vario skambėjimas skleidžia garsą apie mūsų miestą ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.

Šioje klaipėdiečių ansamblio programoje be vadovo dar gros Petras Švatelis (trimitas), Mindaugas Paškauskas (valtorna), Arvydas Stakvilevičius (trombonas) ir Vidmantas Liasis (tūba).

Kartu su kvintetu muzikuos du su uostamiesčiu susiję ir šiuo metu sostinėje įsikūrę perkusininkai – S. Gailius ir A. Rekašius. Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos auklėtinis S. Gailius ir Stasio Šimkaus konservatoriją baigęs A. Rekašius savo rankose jau turi aukštojo mokslo magistro diplomus ir šiuo metu dirba Lietuvos valstybiniame ir nacionaliniame simfoniniuose orkestruose. Abu atlikėjai yra mušamųjų ansamblio „Giunter percussion“ nariai. Su šiuo kolektyvu jie yra aplankę daugelį užsienio šalių, dažnai pasirodo įvairiuose festivaliuose mūsų šalyje, taip pat ir Klaipėdoje.

Koncerte perkusininkai gros marimba, vibrafonu ir kitais mušamaisiais instrumentais. Programoje skambės XX ir XXI amžiaus kūryba. Koncerte „Perkusijos ir vario dialogai“ bus atliekamos kompozicijos, kurias techniškai atlikti gali tik patyrę profesionalai. Daugelio aranžuočių autorius yra Rimantas Giedraitis, pernai savo jubiliejų taip pat paminėjęs Klaipėdos brass kvinteto koncerte.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Rimantas Giedraitis: „Būti reikalingam – didžiausia laimė“

Kovo 7 d. 70-ąjį gimtadienį švęs fleitininkas, aranžuotojas, kompozitorius ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro orkestro muzikantas Rimantas Giedraitis. „Man svarbiausia, ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia į Klaipėdos brass kvinteto koncertą

Rugpjūčio 22 d., antradienį, 18 val. Klaipėdos Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Melnragės padalinyje klaipėdiečių ir miesto svečių laukia baigiamasis vasaros programos ...
2023-08-17
Skaityti daugiau

Veidai

Muzikinio teatro senbuviai didžiuojasi savo kolektyvu

Per du gyvavimo šimtmečius Klaipėdos muzikinis teatras – vokiškasis (1820–1944) ir lietuviškasis (1922–2019) – išgyveno įvairius laikotarpius, o sausio pradžioje ...
2022-01-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This