Girulių plente leido važiuoti greičiau

Svarbu, Transportas

Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisija pritarė miesto Tarybos nario Audriaus Petrošiaus siūlymui didinti leistiną greitį pernai rekonstruotame Girulių plente. Tokią iniciatyvą palaikė ir Girulių seniūnaitis Viktoras Kavolis.

Klaipėdos savivaldybės nuotr.

Audrius Petrošius aiškino, kad po rekonstrukcijos pagerėjo Girulių plento pralaidumas ir matomumas, autobusams įrengtos įvažos, ties posūkiais – apribojimai. Jis siūlė didinti greitį plente iki 70 arba 80 km/val., o netoli perėjų ar posūkių  sumažinant atitinkamai iki 50 arba 60 km/val.

„Penkiasdešimt metų važinėjuosi, visos avarijos tik kai važiuota 100 ir daugiau kilometrų greičiu, ir kai matomumas buvo dar prastas. Jau dabar kai važiuoja autobusas driekiasi kolonos, o kas bus vasarą?”, – antrino V. Kavolis.

„Padarome projektą ir iš karto nesužiūrime greičio. 60 km/h jau buvo ir iki rekonstrukcijos, o dabar – vėžlio greičiu. Leiskime bent 70 km/h. Pasižiūrėkim racionaliai“, – už greičio didinimą pasisakė ir vicemeras Arūnas Barbšys.

Tik Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika teigė, jog didinti greitį reikia atsargiai, nes išlieka kairinių posūkių rizika, ties plentu įrengta nemažai parkavimo aikštelių.

„Vasarą srautas bus itin intensyvus. Senyvo amžiaus žmonės skundžiasi, kad jiems sunku pereiti gatvę, tad nėra taip saugu“, – sakė viršininkas.

Komisija priėmė sprendimą leisti didinti greitį Girulių plente iki 70 km/val. Netoli vietų, kur įrengtos salelės ir pėsčiųjų perėjos, greitis bus sumažintas iki 50 km/val. Nauja tvarka įsigalios pastačius atitinkamus ženklus.

4 Comments

  1. Vairuotojas

    Vaziuojant Giruliu plentu, vairuotojai, noredami ivaziuoti i II Melnrage, neranda posukio i ja, tai anksciau pasuka, arba pravaziuoja. Nera jokios nuorodos, zenklo, kad cia ivaziavimas i II Melnrage.

    Reply
  2. mrr

    liepojos pl jei gerai primenu greitis buvo ar ne 80 km/h, bet vykdant Kretingos g. rekonstrukcija buvo iskelti autobusai i plenta ir greitis apsiribojo iki 50. Klausiau kelis kartus ar nesiruosia vel padidinti, tai atsisakymo priezastis buvo ta kad autobusams nera ivazu ir jiems reikia stoti gatveje. Praejusiais metais ivazos padarytos visur…tai bent atkarpoje nuo Panevezio g iki Siltnamiu galetu buti minimum 70 km/h. bet greiciausiai kazkam tai „neaktualu”

    Reply
  3. Idomu

    Ar ne pats Audrius Petrošius gyvena Giruliuose? 🙂 vis gi miesto ribos ten, eismas vyksta viena juosta. Gal tada padidinkime greitį Liepojos gatvėje? Dvi juostos, o greitis 50. Aišku geriau priimti sprendimus naudingus sau.

    Reply
    • Memel

      Pritariu, liepojos gatvėje tikrai galėtų didesnis greitis.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

„Mobingo problema“ savivaldybėje: užteko mokymų?

Sausio viduryje kilęs ažiotažas dėl naujosios Klaipėdos valdančiosios daugumos esą vykdomo mobingo Savivaldybės administracijoje bent jau instituciniame lygyje užsibaigė. Per ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Po dar vienos žūties avaringiausioje sankryžoje - draudimai

Vasario pabaigoje žuvus vairuotojai, o praėjusią savaitę avarijoje sužeidus nepilnametę, Eismo saugumo komisija Sausio 15-osios ir Rumpiškių gatvių sankryžoje rekomenduoja ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos konservatorių spindesys ir skurdas*

Mūsų miestelio konservatorių spindesys, tiesą sakant, yra apgailėtinas, – sako garsus politologijos profesorius Spyglys. Nes dauguma neva opozicinės Tėvynės sąjungos ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This