Neptūnietės neatsilaikė prieš „Šiaulius”

Sportas

Visas rungtynes atsilikinėjęs Klaipėdos „Neptūnas“ paskutiniajame ketvirtyje kilo į šturmą, tačiau to neužteko persverti rungtynių rezultatą ir klaipėdietės antradienio vakarą namie turėjo pripažinti „Šiaulių“ komandos pranašumą rezultatu 60:65 (9:16, 16:20, 14:13, 21:16).

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pirmosios rungtynių minutės abiems komandoms klostėsi gana sunkiai ir padrikai. Vieninteliu „Neptūno“ komandos šviesuliu buvo Lina Mikelevičienė, pelniusi 4 taškus. O šiaulietės puolime žaidė komandiškai ir lengviau rinko taškus.

Sužaidus penkias pirmojo ketvirčio minutes „Šiauliai“ po eilinio tritaškio įgijo 8 taškų pranašumą (5:13), o Andra Gabalytė buvo priversta prašyti minutės pertraukėlės. Po jos Klaipėdos komandos žaidimas gynyboje atrodė solidžiau – pavyko tris minutes nepraleisti taškų. Vis dėlto puolimas šlubavo, o per pirmąjį ketvirtį uostamiesčio komandai pavyko pelnyti vos 9 taškus (9:16).

Antrajame kėlinyje Andros Gabalytės auklėtinių žaidimas puolime įgavo pagreitį – per pirmąsias 5 minutes pavyko pelnyti daugiau taškų nei per visą pirmąjį kėlinį, tačiau gynyboje klaipėdietės nespindėjo ir niekaip negalėjo prisivyti savo varžovių. Sėkmingiau ketvirčio pabaigą sužaidusios viešnios iš Šiaulių prieš ilgąją pertrauką įgijo 11 taškų pranašumą (25:36).

Trečiąjį kėlinį „Neptūnas“ pradėjo spurtu 6:0 ir savo varžovėms taškų įmesti neleido net 4 minutes. Tačiau šiaulietės ir vėl pradėjo pataikyti tritaškius metimus, kas joms leido susigrąžinti dviženklį pranašumą (35:47). Andra Gabalytė buvo priversta prašyti eilinės minutės pertraukėlės, bet tai mažai kuo padėjo, o prieš lemiamą ketvirtį „Šiauliai“ disponavo solidžiu, 10 taškų pranašumu (39:49).

Ketvirtajame kėlinyje „Neptūnas“ visomis išgalėmis bandė grįžti į rungtynes ir nors puolimas veikė neblogai, šeimininkių achilo kulnas buvo gynyba. Visgi ketvirčiui įpusėjus, klaipėdietėms pavyko surengti spurtą 11:0 ir priartėti 59:60.

Keturias minutes tylos „Šiauliai“ nutraukė taikliu metimu iš po krepšio, kurį realizavo Anastasya Sushchyk. Po kelių nesėkmingų abiejų komandų atakų, pagaliau buvo prasižengta prieš Agnę Černeckytę, kuri realizavo vieną baudos metimą ir sumažino savo komandos deficitą iki 2 taškų (60:62). Kitoje aikštės pusėje apsigynusios klaipėdietės turėjo šansą išlyginti ar net perversti rungtynes savo naudai, tačiau nesugebėjo užpulti. Šiaulietės neklydo nuo baudų metimo linijos ir taip įtvirtino savo pergalę.

Kitas rungtynes klaipėdietės žais išvykoje kovo 3 d. su Kauno „Aistėmis-LSMU”.

STATISTIKA

„Neptūnas“: Lina Mikelevičienė 26 (11 atk.kam), Agnė Černeckytė 17.

„Šiauliai“: Gintarė Paulauskaitė 17 (9 atk.kam), Urtė Slavickaitė 15 (13 atk.kam), Anastasya Sushchyk 13 (6 atk.kam), Laurita Jurčiūtė 13.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas“ pralaimėjo autsaideriams

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda šeštadienio vakarą Klaipėdoje nutraukė net keturiolikos pralaimėjimų seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“). Aurimo Jasilionio auklėtiniai rezultatu ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

LCC - Moterų lygos sidabras

„SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygos“ trofėjus grįžta į sostinę. Eglės Zabotkaitės vedamos Vilniaus „Kibirkšties“ krepšininkės Klaipėdoje trečiadienio vakarą rezultatu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This