Čekas šokti Klaipėdoje atvyks tiesiai iš Paryžiaus

Kultūra

Šį penktadienį, vasario 28 d., 19 val., uostamiesčio Žvejų rūmuose siautulingas sirtakio verpetas įsuks „Graiko Zorbos“ pagrindinių vaidmenų atlikėjus, pakviestus iš Vilniaus bei Ukrainos. Vienas jų – Ukrainos baleto žvaigždė, čekas Janas Vana – atvyksta tiesiai iš gastrolių Paryžiuje. Čia jis su vilniete primabalerina Olesia Shaytanova šoko legendiniame Piotro Čaikovskio balete „Gulbių ežeras“.

J. Vana. Asmeninio archyvo nuotr.

„Sulaukęs kvietimo atvykti į Klaipėdą atlikti man gerai žinomo Manoliou vaidmens, žinoma, sutikau. Tai galimybė pažinti naują miestą ir jo žmones. Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto trupė mažesnė nei Ukrainos nacionalinio operos ir baleto teatro, kuriame šoku: pas mus pusantro šimto šokėjų, čia jų – tik dvi dešimtys. Tačiau šokti Klaipėdoje abipusiai naudinga: mes su kolega V. Netrunenko dalinamės savo patirtimi ir mokomės iš jūsų šokėjų“, – Klaipėdos muzikinio teatro pranešime cituojamas J. Vana.

„Graiko Zorbos“ spektaklyje šoks vilniečiai šokėjai Olga Konošenko (Marina) bei Žilvinas Beniuševičius (Graikas Zorba), taip pat ukrainietis Vitalijus Netrunenko (Džonas).

Scenoje žiūrovai išvys ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto šokėją Kristiną Gudelytę (Madam Hortens). Šokio spektaklyje skamba ir vokalo solo partija, kurią atliks teatro solistė Ernesta Stankutė. Spektaklį diriguos Martynas Staškus.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vyriausiasis choreografas Aurelijus Liškauskas džiaugiasi stipriai atsinaujinusia baleto trupe, kurioje šoka aštuoni baleto šokėjai iš dviejų žymiausių Ukrainos baleto šokėjų kalvių: Kijevo baleto mokyklos ir Serge’o Lifario choreografijos koledžo, taipogi veikiančio Kijeve. Kovo pradžioje planuojama vykti į naują šokėjų atranką Ukrainoje bei papildyti trupę naujais nariais.

Legendinį M. Theodorakio baletą „Graikas Zorba“ Klaipėdoje pristatė pasaulinio garso choreografas ir kūrinio libreto autorius Lorca Massine. Tai daugiau nei 30 šalių rodomas spektaklis, kurį matė daugiau kaip 2 mln. žiūrovų.

INFORMACIJA

J. Vana gimė Prahoje (Čekija). Dar studijuodamas Prahos šokio konservatorijoje, debiutavo Prahos valstybinėje operoje Princo vaidmeniu balete „Spragtukas“. Nuo 2006 m. jis šoka Ukrainos nacionaliniame operos ir baleto teatre, o nuo 2011 m. tituluojamas šio teatro primarijumi. Jo pagrindinių vaidmenų sąraše tokie spektakliai, kaip „Gulbių ežeras“, „Miegančioji gražuolė“, „Spragtukas“, „Žizel“, „Bajaderė“, „Korsaras“ ir kt. Primarijus dažnai šoka Italijoje, Prancūzijoje, Azerbaidžane, Rusijoje, Vokietijoje, Nyderlanduose ir kt.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Kviečia Lietuvos ir Baltijos šalių vienybę teigiantis koncertas „Tu, Klaipėda, esi, Tu, Lietuva, esi“

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoninis orkestras, vadovaujamas vyriausiojo dirigento Tomo Ambrozaičio, choras ir solistai 2024-uosius metus pradės koncertu „Tu, Klaipėda, ...
2024-01-08
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdiečių „Lokys“ - milijoninei „OperaVision“ auditorijai

Lapkričio 19 d. Broniaus Kutavičiaus opera „Lokys“ bus transliuojama tarptautinėje Operavision.eu platformoje. Pasaulio operos bendruomenė turės progą pažinti Lietuvos operą, ...
2023-10-20
Skaityti daugiau

Kultūra

LNOBT gastrolės Klaipėdoje: nuo baleto klasikos iki operos vaikams

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) artistai po šv. Velykų atidaro savo gastrolių sezoną. Pirmoji vilniečių stotelė – Klaipėda. ...
2023-03-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This