Dėl gaisro evakuota Gargždų „Vaivorykštės” gimnazija

Regionas

Trečiadienį priešpiet Bendrasis pagalbos centras pranešė sulaukęs skambučio apie kilusį gaisrą Gargždų „Vaivorykštės” gimnazijoje. Teigiama, jog gaisras kilo viename iš mokyklos kabinetų.

Gimnazijos direktorė Ona Sturonienė „Atvirai Klaipėdai” šį faktą patvirtino, bet gaisro priežasčių komentuoti nenorėjo.

„Mes šituo klausimu kaip tik dabar diskutuojam, jau viskas sutvarkyta, padarinių jokių nėra, gaisras nebuvo didelis”, –  sakė direktorė.

Jos teigimu, visi gimnazijos mokiniai šiuo metu išleisti namo.

Pasak Gargždų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Tomo Taučiaus, gaisras kilo pirmame mokyklos aukšte esančiame matematikos kabinete, kuriame tuo metu mokinių nebuvo.

„Tikėtina, jog gaisras kilo nuo elektros instaliacijos, iškart suveikė priešgaisrinė signalizacija”, – sakė T. Taučius. Jo teigimu, gimnazijos budėtojai ir ūkio dalies vedėjas reagavo tinkamai, patys ėmė gaisrą gesinti gesintuvu bei iškart iškvietė pagalbą.

Mokyklos patalpose buvo prisirinkę daug dūmų, tad atvykę ugniagesiai pirmiausia ėmė evakuoti mokinius.

„Vaikų evakuota daug, gimnazijoje jų yra 620, dar 45 personalo asmenys. Viena laimė, kad gimnazijoje nėra pradinukų”, – sakė T. Taučius, pridūręs, kad kai reikia evakuoti didelį būrį vaikų, visada pasitaiko nesklandumų, kurių, nežymių, esą neišvengta ir šį kartą.

Gaisro metu sudegė 2 mokykliniai suolai, apdegė spinta, 4 šviestuvai ir kiti mokykliniai reikmenys, nuo karščio apsilydė dviejų plastikinių langų rėmai, įskilo 6 stiklo paketai, aprūko klasės sienos ir lubos.

Visgi Gargždų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko teigimu, per gaisrą niekas nenukentėjo, jis jau sėkmingai likviduotas ir rytoj gimnazija galės tęsti darbą įprastu ritmu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Dituvoje supleškėjęs sandėliukas išgąsdino kaimynus

Vėlų sekmadienio vakarą, prieš pat vidurnaktį, ugniagesiai skubėjo į Dituvą – čia pranešta apie degantį sandėliuką. Atvykus ugniagesiams, medinis sandėliukas ...
2021-06-07
Skaityti daugiau

Regionas

Ugniagesiai Gargžduose išgelbėjo neįgalią mergaitę

Antradienį Gargžduose buvo išgelbėta neįgali mergaitė. Pavakary ugniagesiams gelbėtojams buvo pranešta, kad Pušų gatvėje užsitrenkė buto durys, viduje yra neįgali ...
2021-04-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ketvergiuose per gaisrą vos išvengta sprogimo

Garbaus amžiaus moters bandymas pasišildyti dujų šildytuvu vos nesibaigė sprogimu. Bendrasis pagalbos centras pranešė, kad pirmadienio ryte tuoj po 8 ...
2019-02-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This