Rodys operą visai šeimai „Kaulo senis ant geležinio kalno”

Kultūra

Į Klaipėdos koncertų salės sceną sugrįžta opera vaikams ir visai šeimai „Kaulo senis ant geležinio kalno“.

Žiūrovai, kurie nespėjo pamatyti šio kūrinio premjeros pernai festivalyje „Klaipėdos muzikos pavasaris“, raginami suskubti tai padaryti vasario 28 dieną, penktadienį, kai opera bus rodoma du kartus – 12 ir 18.30 valandomis. Koncertų salė praneša pasiūliusi šią operą Profesionaliojo scenos meno apdovanojimui.

Opera „Kaulo senis ant geležinio kalno“ pasiūlyta Auksinio scenos kryžiaus apdovanojimui. Vytauto Petriko nuotr.

Operos šeimai „Kaulo senis ant geležinio kalno“ autorius – pripažintas kompozitorius Bronius Kutavičius.

Operos pastatymui buvo suburtas gausus atlikėjų būrys: Klaipėdos kamerinis orkestras (meno vadovas Mindaugas Bačkus), Klaipėdos choras „Aukuras“ (meno vadovas Alfonsas Vildžiūnas), dirigentas Egidijus Kaveckas, solistai Evelina Šimelionė, Gytis Šimelionis, Rasa Ulteravičiūtė, Klaipėdos Vydūno gimnazijos mokinių vokalinis ansamblis (vadovė Ingrida Bertulienė). Operą režisavo Birutė Mar, scenos vaizdu ir atlikėjų kostiumais rūpinosi dailininkė scenografė Indrė Pačėsaitė, vaizdo projekcijas sukūrė Karolis Bratkauskas.

Opera sukurta pagal poeto Sigito Gedos libretą. Tai stilizuota pasaka, kurios veikėjai Žvirblis su Pele, Sakalas, Žmogus, trys Senutės, Sakalo seserys, Mergelė gulbė, Žmogaus sūnus, Kaulo senis ir kiti. Kūrinys yra nedidelės apimties, orientuotas į vaikų klausymo galimybes. Originali partitūra netgi buvo skirta atlikti vaikams, tačiau šiame pastatyme operą atlieka profesionalūs atlikėjai kamerinis orkestras ir mišrus choras. Svarbi kūrybinė užduotis patikėta ir gimnazijos mokinių ansambliui, kuriam tenka ne tik dainuoti, bet ir vaidinti.

Operą diriguos Egidijus Kaveckas, kuris choro dirigavimo mokėsi Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijoje ir yra puikiai vertinamas šios specialybės atstovas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

„Altorių šešėly“ - ir patyrę baleto meistrai, ir debiutantai

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras Vinco Mykolaičio-Putino 130-osioms gimimo metinėms skiria didelio pasisekimo gastrolėse Lietuvoje ir užsienyje sulaukusį šokio spektaklį „Altorių ...
2023-01-25
Skaityti daugiau

Kultūra

Oratoriją „13" rodys ir Klaipėdoje

„Nepaisant rizikos, žmonės jautėsi vieningi ir pasiruošę bet kam“, – šiandien Laisvės gynėjų kovas prisimena Vladas Bagdonas. Apie tai, kaip ...
2022-11-30
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - koncertų ciklas „Muzikos vakarai kurhauze“

Koncertų ciklas „Muzikos vakarai kurhauze“ kviečia spalio 22 d., lapkričio 19 d. ir gruodžio 16 d. vakarus praleisti trijuose išskirtiniuose ...
2022-10-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This