„Smart-ID“ paskyrą jau galima susikurti ir nuotoliniu būdu

Konsultacijos

Bendrovė „SK ID Solutions“ skelbia, jog jau nuo šiandien autentifikavimo ir pasirašymo internete sprendimą „Smart-ID“ galima susikurti nauju būdu – pasinaudojus automatiniu biometriniu asmens tapatybės patvirtinimu. Šis novatoriškas metodas leidžia susikurti „Smart-ID“ paskyrą nuotoliniu būdu net neapsilankius banke.

Pranešama, jog „Smart-ID“ paskyra, sukurta naudojant biometrinį autentifikavimą, yra lygiavertė fiziniam autentifikavimui. Ji „Smart-ID“ vartotojų gali būti naudojama visoms el. paslaugoms pasiekti, su ja sudarytas skaitmeninis parašas yra lygus ranka rašytam ir atpažįstamas visoje Europos Sąjungoje (ES).

Naujas tapatybės patvirtinimo metodas, kurį jau įvertino ir patvirtino atestuoti Austrijos auditoriai TÜViT bei Estijos informacinių sistemų tarnyba, yra novatoriškas dėl kelių priežasčių.

Viktoras Kamarevcevas

Pirma, naudojant tik biometrinį autentifikavimą sukuriamas ES pripažįstamas kvalifikuotas el. parašas. Antra, biometrinio tapatybės patvirtinimo proceso metu duomenys sistemoje yra apdorojami automatiškai, t. y. nedalyvaujant specialistams. Trečia, tokia registracija trunka vos keletą minučių.

„Šiuo metu Lietuvoje yra daugiau kaip 1,2 mln. unikalių „Smart-ID“ naudotojų, dalis kurių naudojo paprastesnę versiją „Smart-ID Basic“ ir su ja galėjo jungtis tik prie bankų. Nuo šiol visi vartotojai po ypač paprasto „Smart-ID“ paskyros atnaujinimo galės naudotis visomis el. paslaugomis, kurios savo sistemose kaip saugų prisijungimo būdą naudoja „Smart-ID“, – pranešime cituojamas „SK ID Solutions“ vadovas Lietuvoje Viktoras Kamarevcevas.

Pasak jo, šis novatoriškas tapatybės nustatymo būdas jau šiandien yra naudingas ir tūkstančiams Lietuvos gyventojų, kurie „Smart-ID“ programėles parsisiuntė prieš trejus metus.

„Vartotojo „Smart-ID“ paskyra galioja trejus metus, o po to ją privaloma atnaujinti. Todėl nuo šiol kas mėnesį apie 15–20 tūkst. „Smart-ID“ paskyrų turėtojų Lietuvoje, kurie šį sprendimą įsidiegė prieš trejus metus, galės jį patogiai per kelias minutes nuotoliniu būdu atnaujinti pasinaudodami automatiniu biometriniu tapatybės nustatymu, – teigia V. Kamarevcevas. – Per bandomąjį 24 val. laikotarpį pasinaudojus biometriniu autentifikavimu jau sukurta daugiau kaip 300 „Smart-ID“ paskyrų. Kviečiame visus informacinių technologijų entuziastus ir kitus „Smart-ID“ naudotojus susipažinti su šiuo novatorišku metodu ir pasidalinti savo patirtimi bei atsiliepimais – taip galėsime dar labiau tobulinti šį sprendimą.“

Norėdamas naudoti biometrinį tapatybės patvirtinimo būdą vartotojas privalo turėti galiojantį asmens dokumentą – pasą ar asmens tapatybės kortelę – ir išmanųjį mobilųjį įrenginį su veikiančia kamera ir NFC galimybe. Vartotojas taip pat turi būti anksčiau naudojęs „Smart-ID“ ir turėti naujausią šios programėlės versiją. Jei įvykdytos šios sąlygos, galima pradėti automatinį biometrinį tapatybės patikrinimo procesą, kurį sudaro septyni paprasti ir greiti žingsniai.

Išsamesnė informacija, kaip patvirtinti savo tapatybę ir susikurti kvalifikuotą „Smart-ID“, pateikiama filmuotoje medžiagoje.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Mitai atgraso senjorus nuo kvalifikuotų el. parašo priemonių

Keturi iš dešimties vyresnių nei 65 metų Lietuvos gyventojų nieko nežino apie kvalifikuotą el. parašą, rodo naujausia Ryšių reguliavimo tarnybos ...
2022-05-26
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Savo duomenis reikia saugoti ir e. erdvėje

Šią savaitę Rumunijoje atskleisti nusikaltėliai, kurie naudodamiesi e. bankininkyste iš beveik 100 Lietuvos ir 500 Estijos piliečių bei įmonių išviliojo per ...
2020-09-30
Skaityti daugiau

Verslas

Ragina saugiai atnaujinti „Smart-ID“

Prisijungimui ir el. pasirašymui internete naudojantys programėlę „Smart-ID“ savo paskyras dėl saugumo reikalavimų privalo atnaujinti kas treji metai. Tokių naudotojų ...
2020-09-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This