Politikai nepritaria, bet vanduo vis tiek brangs

Miestas, Svarbu

Uostamiesčio politikai pasekė kolegų iš Klaipėdos rajono pavyzdžiu ir ketvirtadienį nepritarė didesnėms AB „Klaipėdos vanduo” kainoms. Tačiau toks jų sprendimas nieko nekeičia – Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) jau suderintos kainos dabar įsigalios vienašališku šios institucijos sprendimu.

VERT nusprendė, kad nauja vandens kaina uostamiesčio ir Klaipėdos rajono vartotojams, kuriems vanduo apskaitomas bute, turi būti 1,43 Eur/kub. m (be PVM) kaina – 3,6 proc. didesnė, palyginus su šiuo metu galiojančia. Apskaitos (skaitiklio priežiūros) kaina nesikeis – gyventojai mokės 1,26 Eur/ butui per mėn. (be PVM).

Klaipėdos rajono politikai sausio pabaigoje jau nusprendė nepritarti tokiam kainų didinimui – prieš balsavo 16, 8 susilaikė.

Klaipėdos miesto taryboje sprendimui nepritarė 24 politikai, už balsavo tik Arūnas Tuma, o susilaikė Lina Skrupskelienė, Edmundas Kvederis, Justina Sungailienė ir Alvidas Šimkus.

Vienašališkai tuometinės Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos sprendimu „Klaipėdos vandens” kainos jau buvo nustatytos 2018-ųjų pabaigoje.

1 Comment

  1. Bliot

    Kokiu dar vienašališku? Juk tai valstybinė įmonė. Mest lauk visus tuos pirdžius, kiek jie dar grobstys valstybės turtą ir visuomenės lėšas? Mokesčių mokėtojų išlaikytiniai visai įsisiautėjo…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje ir rajone atpigs vanduo?

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) kitą savaitę tvirtins AB „Klaipėdos vanduo“ geriamojo vandens ir nuotekų bei paviršinių nuotekų bazines kainas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas

Ketvirtadienį dalis klaipėdiečių neturės vandens

Ketvirtadienį, kovo 28 d., nuo 9 iki 17 val., Šiaulių gatvės gyventojai turės išsiversti be vandens. „Klaipėdos vanduo” praneša, jog ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Verslas

Kviečia sužinoti daugiau apie e. paslaugas

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos vanduo“ kovo 19 d. (antradienį), minint Tarptautinę klientų dieną, įmonės abonentus kviečia atvykti į Klientų ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This