Gargždų „Minijos“ progimnazijai – 75-eri

Regionas

Ketvirtadienį paminėtas 75-asis seniausios Gargždų „Minijos“ progimnazijos jubiliejus.

Gražios šventės proga į mokyklą susirinko esami ir buvę darbuotojai, pasveikinti jubiliatės atvyko svečiai iš Savivaldybės ir Seimo. Jiems mokyklos bendruomenė dovanojo improvizacijos meistrų, Gargždų muzikos mokyklos mokytojų – saksofonisto Sigito Stalmoko ir pianisto Mariaus Sūdžiaus, koncertą.

„Man būtų labai smagu pasigirti, kad ir aš prieš kažkiek metų baigiau „Minijos“ progimnaziją, tačiau taip, deja, nėra. Bet jūs ir be manęs turite kuo didžiuotis. Norime nuoširdžiai padėkoti už jūsų sunkų darbą ir palinkėti, kad mokytojai kasdien į darbą eitų kaip į šventę, su geromis emocijomis ir teisingo optimizmo užtaisu. Kad čia besimokantys vaikai žinotų, kaip gera gyventi Gargžduose, Lietuvoje“, – linkėjo Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Gražios šventės proga į mokyklą susirinko esami ir buvę darbuotojai. Organizatorių nuotr.

Sveikinimo žodį tarė ir buvęs ilgametis mokyklos direktorius Antanas Jacikas, ir dabartinis jos vadovas Julius Gindulis. Abu jie pabrėžė, kad mokykla, visų pirmiausia, tai – ne sienos, ne pastatas, o joje dirbantys žmonės, čia besimokantys mokiniai, jų tėvai. Ir jiems visiems jie be galo dėkingi, nes gimnazija tokia, kokia yra dabar, išaugo tik visos bendruomenės dėka.

Apie progimnaziją

Mokykla duris atvėrė 1945 m. vasario 20 d. Pirmuoju mokyklos direktoriumi dar prieš jos atidarymą paskirtas Liudas Jurgulis. 1949–1950 m. progimnazija reformuota į vidurinę mokyklą, joje mokėsi 202 mokiniai. Po metų buvo išleista ir pirmoji abiturientų laida.

1965 m. mokykla įsikuria naujame pastate, o 1972 m. pervadinama į Gargždų 1–ąja vidurinę mokyklą, nes buvo pastatyta antroji (dabartinė „Kranto“) mokykla. Nuo 1979 m. iki 2018 m. rugpjūčio mokyklai vadovavo ilgametis direktorius Antanas Jacikas.

1988 m. prie mokyklos buvo prijungtos buvusio 2–ojo lopšelio-darželio patalpos, kuriose dabar veikia pradinės klasės.

1999 m. gruodžio 6 d. Klaipėdos rajono savivaldybės taryba suteikė mokyklai „Minijos“ vardą, o po 13 metų mokykla reorganizuota į Gargždų „Minijos“ progimnaziją.

Mokyklą yra baigę akademikai B. Juodka, E. Vilkas, rašytojai P. ir P. Dirgėlos, literatūros kritikas J. Lankutis, poetė J. Kudžmaitė-Balsienė, teologijos daktaras A. Narbekovas, istorikas S. Kaubrys.

Nuo 2018 metų rugpjūčio progimnazijai vadovauja direktorius J. Gindulis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pagerbė ryškiausius metų kultūros šviesulius bei jaunuosius talentus

Priekulėje pristatytas naujas festivalis „Ženklai“, kviečiantis pažinti nepažintą Priekulę ir jos kūrėjus. Festivalio atidarymo renginio metu įteikti ir trys apdovanojimai ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Birželį Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This