„Dragūnui” nuplaukė taurė

Sportas

Sekmadienį Alytuje vykusio Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės finalo metu Klaipėdos „Dragūnas” turėjo pripažinti  Vilniaus VHC „Šviesos” pranašumą rezultatu 29:31 (11:12).

rkdragunas.lt nuotr.

Pirmojo kėlinio metu virė itin įtempta kova, kurios metu vis keitėsi vienu ar dviem įvarčiais pirmavusios komandos. Į pertrauką turėdami vieno įvarčio persvarą išėjo vilniečiai.

42-ją minutę vilniečiai įsiveržė trimis įvairiais į priekį – 20:23. Išlyginti rezultatą klaipėdiečiams pavyko pasinaudojus tuo, jog kurį laiką varžovai dėl pašalinimų turėjo versti net be dviejų žaidėjų – likus dešimti minučių iki mačo pabaigos švieslentėje degė 26:26.

Per pusketvirtos minutės „Šviesa” sugebėjo susikrauti dviejų įvarčių persvarą – 27:29, likus trims minutėms pelnė ir dar vieną, taip priversdama Artūrą Juškėną prašyti minutės pertraukėlės. Likusi minutei dragūniečiai sugebėjo atsilikimą sumažinti iki minimumo, tačiau Karolis Antnavičius pelnydamas įvartį padėjo tašką – 29:31.

„Blogai, kad pralošėme ir grįžtame be taurės. Per pirmą kėlinį net 15 kartų neįmetėme laisvi į vartus, tikrai nėra pasiteisinimo dėl rezultato. Galima pasidžiaugti tik tuo, kad pirmą kėlinį rankinis buvo tikrai gero lygio. Antrame kėlinyje netikėtai subyrėjo mūsų gynyba. Per pirmą kėlinį praleidome 12 įvarčių, per antrą – net 19″, – komentavo „Dragūno” vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Pasak jo, nors visai komandai reikia gerai pagalvoti apie savo pasirodymą taurės finale, tačiau galbūt kaip tik tai ir buvo reikalinga.

„Reikia visiems pasižiūrėti į veidrodį, taip pat ir man. Titulas pralaimėtas, bet žaidimas ir susikaupimas buvo tikrai neblogas. Tai džiugina ir galbūt tai buvo reikalinga. Jei nedemonstruodami gero žaidimo būtume laimėję taurę, vėliau susikaupti būtų buvę dar sunkiau. Apskritai laimėti visus titulus per sezoną yra labai sunku. Buvome tai padarę pernai, tad tikrai žinome, kaip tai nelengva. Tačiau padėties tikrai nepiešiame juodomis spalvomis. Mūsų artimiausias tikslas dabar yra patekti į Baltijos rankinio lygos finalo ketvertą”, – sakė A. Juškėnas.

Artimiausios rungtynės „Dragūno” laukia jau antradienį, kovo 3 d., kai Lietuvos čempionate susitiks su Kauno „Granitu-Kariu”. O kitą savaitgalį, kovo 8 d., Estijoje vyks pirmosios Baltijos rankinio lygos ketvirtfinalio rungtynės su Polvos „Serviti”.

STATISTIKA

„Dragūnas” Gytis Šmantauskas – 7, Gabrielius Virbauskas – 6, Laurynas Simonavičius, Deividas Virbauskas – po 5, Mykolas Lapiniauskas, Gintaras Cibulskis – po 2, Lukas Simėnas, Benas Butkus – po 1.

„Šviesa”: Karolis Antanavičius – 10, Šarūnas Ugianskis – 6, Artūras Švilpa – 5, Laurynas Palevičius – 4, Tadas Rasakevičius – 3, Karolis Bliuvas – 2, Tomas Bernatavičius – 1.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo Baltijos rankinio lygos bronzą

Savaitgalį Estijoje vykusiame Baltijos rankinio lygos finalo ketverte vienintelė Lietuvai atstovavusi komanda – Klaipėdos „Dragūnas“ – paskutinėmis rungtynių sekundėmis išplėšė ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo bilietą į Baltijos rankinio lygos finalo ketvertą

Šeštadienį vyko antrosios Baltijos rankinio lygos ketvirtfinalio rungtynės tarp Klaipėdos „Dragūno“ ir „Mistra“ (Estija) komandų. Aršiai kovoję estų rankininkai savoje ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Lietuvos rankinio federacijos taurės finale – Klaipėdos „Dragūno“ triumfas

Klaipėdos „Dragūno“ ir Kauno „Žalgirio“ rankininkių pergalėmis sekmadienį baigėsi Utenoje vykęs Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės turnyro finalo ketvertas. Tiek ...
2024-02-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This