Alkoholiu apnuodytos naujagimės motina išklausyti teismo sprendimo nepanoro

Kriminalai ir nelaimės

36 metų Renata Simonavičiūtė, pagimdžiusi mirtina doze apnuodytą naujagimę, kalėjimo išvengė: Klaipėdos apylinkės teismas pirmadienį jai skyrė lygtinę pusantrų metų laisvės atėmimo bausmę. Išklausyti nuosprendžio kaltinamoji į teismą neatvyko.

Prieš pirmąjį teismo posėdį kaltinamoji slėpė veidą nuo žurnalistų ir kaltino juos persekiojimu. Martyno Vainoriaus nuotr.

Prokurorė Edita Mikalainienė buvo prašiusi moteriai skirti lygtinę dvejų metų laisvės atėmimo bausmę.

Tuo metu advokatas siekė, kad jo ginamoji būtų išteisinta. Edvardo Staponkaus teigimu, gimdymas esą prasidėjęs anksčiau, nei numatyta, tad moteris nežinojusi, kad tą dieną, kai vartojo alkoholį, turės gimdyti.

Advokatas po nuosprendžio dar abejojo, ar skųs šį teismo sprendimą, sakė pasitarsiąs su kliente.

Moteris buvo kaltinama sunkiu sveikatos sutrikdymu dėl neatsargumo, o byla buvo nagrinėjama uždaruose teismo posėdžiuose. Tai pirmoji tokio pobūdžio byla Lietuvos teismų praktikoje.

Šilutėje gimusi, tačiau nemažą gyvenimo dalį Anykščiuose praleidusi ir į Telšius pas būsimos dukros tėvą praėjusiais metais atsikrausčiusi R. Simonavičiūtė 2019 m. balandžio viduryje gimdyti į Klaipėdos universitetinę ligoninę buvo atvežta girta. Tyrėjams ji sakė alkoholį vartojusi, susipykusi su būsimo vaiko tėvu.

Ligoninėje gimdyvei buvo nustatytas didesnis nei 2 prom. girtumas. Tačiau visko mačiusius medikus kur kas labiau nustebino gimusios mergytės kraujyje aptiktas alkoholio kiekis – jis viršijo net 4 promiles. Visgi medikams per porą dieną pavyko naujagimę išblaivyti, o motina, atsisakiusi tolimesnio gydymo, iš ligoninės išvyko, joje palikusi savo dukrą.

Šiuo metu jos dukrą augina globėjai, tačiau, E. Staponkaus teigimu, mama norėtų pati ją auginti. Tam didžiausia kliūtis  – kad pora neturi nuolatinės gyvenamosios vietos, verčiasi atsitiktiniais darbais pas ūkininkus. Šiuo metu porą yra priglaudusi ūkininkė iš Veiviržėnų.

Teismas taip pat įpareigojo nuteistąją nevartoti alkoholio bei užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mirtinai sušaldyto kūdikio byloje prokuroras nori, kad sugyventinis būtų baudžiamas griežčiau nei motina

Klaipėdos apygardos teisme trečiadienį baigta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje naujagimio nužudymu kaltinama 34-erių Eglė Kuuz, o 54-erių jos sugyventinis Zenonas ...
2022-06-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mirtinai sušaldyto kūdikio byloje kaltę pripažįsta tik motina

Klaipėdos apygardos teisme penktadienį pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje naujagimio nužudymu kaltinama 34-erių Eglė Kuuz, o 54-erių jos sugyventinis Zenonas ...
2022-06-03
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Naujagimio nužudymu įtariama pora suimta trims mėnesiams

Klaipėdos apylinkės teismas ketvirtadienį patenkino prokuroro prašymą trims mėnesiams suimti 53 metų vyrą ir 35 metų moterį. Jie įtariami lauke ...
2022-01-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This