Tvarkomos Gargždų gatvės ir keliai

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė skelbia šiemet į rajono infrastruktūrą investuojanti rekordines lėšas, kurios auga net tris kartus.

Didelės finansinės injekcijos, net 1,4 milijono eurų, sulauks ir Gargždai. Daug darbų bus atlikta ir iš Valstybinės kelių priežiūros ir plėtros programos bei prisidedant prie Lietuvos automobilių kelių direkcijos projektų.

Pranešama, jog jau šiais metais gargždiškiai ir miesto svečiai galės važiuoti ir vaikščioti smarkiai pasikeitusia Kvietinių gatvės dalimi nuo Klaipėdos gatvės iki parko. Čia bus atnaujinta kelio danga, įrengtas dviračių takas, sutvarkyti šaligatviai. Projekte numatytas ir gatvėje esančių automobilių stovėjimo aikštelių sutvarkymas.

Tvarkoma Pušų gatvė. Rajono savivaldybės nuotr.

Šiemet bus užbaigti ir darbai Pušų gatvėje – paklotas asfaltas iki sankryžos su Dariaus ir Girėno gatve, o jų susikirtimo vietoje įrengta žiedinė sankryža. Numatoma tvarkyti ir senosios Pušų gatvės atkarpą nuo naujos žiedinės sankryžos iki Basanavičiaus gatvės.

„Džiaugiamės, kad Savivaldybės biudžetą pavyko subalansuoti taip, jog daugiau lėšų galime skirti tiems darbams, kurie gyventojams yra aktualiausi – infrastruktūros gerinimui“, – rajono savivaldybės pranešime cituojama mero pavaduotoja Audronė Balnionienė.

Žvyrkelių programos tikslinės lėšos bus panaudotos Kuršlaukio gatvės asfaltavimui. Jau rengiamas projektas ir planuojami pradėti darbai.

Perkami projektavimo darbai

Rajono Taryba jau yra pritarusi savivaldybės ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos sutarčiai, pagal kurią greitu laiku bus perkami projektavimo darbai, o 2021-ųjų metų pradžioje turėtų prasidėti kelio Gargždai–Kretinga kapitalinis remontas. Bus sutvarkytas beveik dviejų kilometrų ruožas – suformuota miesto gatvė, įrengtos reikalingos nuovažos, takai, apšvietimas.

„Dalis darbų dar laukia ateityje, dalį mieste – jau pradėjome. Praėjusią savaitę pradėta tiesti dviračių tako atkarpa nuo Kęstučio iki Užuovėjos gatvės. Jį miestiečiai, tikiuosi, jau galės išbandyti šią vasarą.  Darbai vyksta ir Vasario 16-osios gatvėje: čia klojami nauji šaligatviai. Sėkmingos derybos vyko ir su Automobilių kelių direkcija. Prisidedant Savivaldybei galėsime įgyvendinti ne vieną svarbų projektą tiek mieste, tiek visame rajone“, – neabejoja Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Šiuo metu jau vyksta pirkimo procedūros įrengti lietaus nuotekas nuo Teismo pastato iki tilto per Miniją, o su LAKD jau sutarta ir dėl Tilto gatvės remonto. Atkarpoje nuo Klaipėdos gatvės iki tilto per Miniją bus įrengti takai, apšvietimas bei sutvarkyta važiuojamoji kelio dalis.

Artimiausiu metu projektavimo darbus planuojama pirkti ir Gedimino, Palangos, Saulažolių, Vytenio, Gargždupio, Žibučių, Rasos, Lyros ir Volungės gatvėms.

„Siekiant pagerinti susisiekimą prie ugdymo įstaigų, jau šiemet bus parengta projektavimo užduotis ateities pokyčiams P. Cvirkos ir Kastyčio gatvėse. Pastarojoje planuojamos automobilių stovėjimo aikštelės, pėsčiųjų ir dviračių tako trasa, o P. Cvirkos gatvėje – automobilių stovėjimo aikštelės. Darbų ranga aikštelės įrengimui nupirkta ir J. Janonio gatvėje. Mieste jų atsiras ir dar daugiau”, – rašoma Klaipėdos rajono savivaldybės pranešime spaudai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Tilto į Kuršių neriją idėjos realizavimui 60 metų neužteko

Klaipėdos savivaldybės samdytiems kultūros ir meno projektų ekspertams teigiamai įvertinus „Atviros Klaipėdos” idėją toliau jos skaitytojams pasakoti apie urbanistinius mūsų ...
2023-03-13
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Politika, Svarbu

Antrajame Klaipėdos mero rinkimų ture susirungs A. Vaitkus ir A. Petrošius

Naktį į pirmadienį paaiškėjo, kad Klaipėdoje rinkimų siurprizu tapo partija „Laisvė ir teisingumas“ ir jos lyderis Remigijus Žemaitaitis, vos nepatekęs ...
2023-03-05
Skaityti daugiau

Mums rašo

Kandidatų į merus apklausa: kaip vertinate faktą, kad savivaldos projektų realizacijos - vidurkis 4,4 metų? Ko imsitės?

Kandidatai į Klaipėdos miesto mero poziciją atsakė į dar vieną Klaipėdos bendruomenių asociacijos iniciatyvinės grupės pateiktą klausimą. Klaipėdos miesto savivaldybės ...
2023-02-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This