Klaipėdiečiai dalyvaus respublikinėje mokinių etninės kultūros olimpiadoje

Švietimas

Šilutės Hugo Šojaus muziejuje vykusiame Lietuvos mokinių etninės kultūros olimpiados regioniniame ture varžėsi Klaipėdos miesto, Klaipėdos ir Šilutės rajonų turų nugalėtojai.

Mokiniai atliko etnokultūros pažinimo testą, skirtą atskleisti ir patikrinti dalyvių etninės kultūros gebėjimus, žinias ir supratimą. Antroji užduotis buvo  etnokultūrinės veiklos ir raiškos vaizdinis pristatymas su komentarais, skirtas atskleisti dalyvių praktinius etninės kultūros raiškos gebėjimus.

Organizatorių nuotr.

Įvertinus testo ir  etnokultūrinės raiškos rezultatus, I vieta 5-8 klasių amžiaus grupėje atiteko Klaipėdos Sendvario progimnazijos penktokui Petrui Armonui (mokytoja Irena Armonienė). Jis gilias etninės kultūros žinias demonstravo spręsdamas testą, sužavėjo komisiją grodamas armonika bei demonstruodamas savo išmargintus tradicinius margučius.

9-12 kl. amžiaus grupėje II vieta skirta Klaipėdos „Žemynos“ gimnazijos mokinei Aistei Vengalytei (mokytojos mokytojos Dalia Baubinienė ir Agnė Gedaminskienė). Mergaitė taip pat atskleidė puikias etninės kultūros žinias atlikdama testą bei pristatė savo sukurtas verpstes iš molio, supažindino su verpsčių kūrimo ir dovanojimo papročiais.

Olimpiadoje jėgas išbandė ir Klaipėdos Sendvario progimnazijos mokinė Viltė Stelingytė (mokytoja Daiva Tamkuvienė), Klaipėdos „Žemynos“ gimnazijos mokinė Gabija Ščerbavičiūtė (mokytojos Dalia Baubinienė ir Agnė Gedaminskienė). Jos apdovanotos padėkos raštais ir atminimo dovanomis.

Regioninio turo I ir II vietų laimėtojai rungsis respublikiniame ture, kuris vyks balandžio 17-18 d. Alytuje.

Lietuvos mokinių etninės kultūros olimpiada vyksta antrą kartą. Olimpiados tikslas – ugdyti brandžią, visapusiškai išprususią, tautiškai ir pilietiškai susivokusią asmenybę, gebančią puoselėti, saugoti, išreikšti ir perduoti kitiems prigimtines (etnines) ir pasaulio kultūrų vertybes. Olimpiados steigimo iniciatoriai – Lietuvos etninės kultūros ugdytojų sąjunga ir Etninės kultūros globos taryba.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Kviečia margučių paroda, kurioje - ir keturiolikmečio marginti velykaičiai

Nuo šio penktadienio, balandžio 8 d., iki gegužės 8 d. Klaipėdos Meno kiemo dirbtuvių (Daržų g. 10) vitrinoje veiks velykaičių ...
2022-04-06
Skaityti daugiau

Kultūra

Rengs mezgimo užsiėmimus

Gruodžio trečiadienio vakarais Klaipėdos etnokultūros centras kviečia į praktinius užsiėmimus, kurių metu bus dalinamasi mezgimo meistriškumo paslaptimis, supažindinama su regioninėmis ...
2021-11-16
Skaityti daugiau

Švietimas

Etninės kultūros olimpiadoje klaipėdietis moksleivis iškovojo III vietą

Praėjusią savaitę Vilniuje vykusiame II Lietuvos mokinių etninės kultūros olimpiados šalies etape varžėsi ir Klaipėdos miesto atstovai: Sendvario progimnazijos 6 ...
2020-10-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This