Klaipėdos LEZ projektuoja naują sandėlį

Verslas

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančios bendrovės „Vingės logistika” užsakymu jau parengti ir viešinami naujo plataus vartojimo prekėms laikyti skirto sandėlio projektiniai pasiūlymai.

Numatomas naujo sandėlio, iškilsiančio sklype Verslo g. 9, bendras sandėlio plotas sieks 7758,5 kv. m. UAB „Klaipėdos miestprojektas” parengtuose projektiniuose pasiūlymuose rašoma, kad sandėlis bus sudalintas į 4 skyrius. Jame numatoma įrengti 11 pakeliamų vartų. Fasadų spalviniai sprendimai derinami su greta, Verslo g. 11, jau stovinčiu sandėliu.

AB „Klaipėdos miestprojektas” vizualizacija

Numatoma, kad naujajame sandėlyje dirbs 6-8 žmonės. Naujo ir gretimo sandėlio teritorija bus eksploatuojama bendrai ir turės vieną įvažiavimą sunkiasvorėms mašinoms. Taip pat numatomas atskiras įvažiavimas iš Verslo gatvės.

Sklype numatoma požeminių integruotų sunkiasvorių automobilių svarstyklių vietą, lengvųjų automobilių statymo vietas, elektromobilių pakrovimo stotelę.

Pernai gegužę „Vingės logistika” skelbė, kad LEZ planuoja dvigubai padidinti sandėliavimo plotą – pagal maksimalų planą, nauji pastatai bendrovės sandėliavimo plotą išplėstų nuo dabartinių 20 100 kv m. iki beveik 40 000 kv. m. Planuotos investicijos – iki 12 mln. eurų.

Didžiausi įmonės klientai šiuo metu yra kaimynystėje bei Klaipėdos LEZ įsikūrusios gamybinės kompanijos, tokios kaip „Philip Morris Lietuva“ ir „Neo Group“. Tarp bendrovės klientų yra ir „DSV Lithuania“, „Žemaitijos Pienas“, „Ravago group“, „Transkomsta“, „Kaducėjus“ ir kiti.

„Vingės logistika“ veiklą Klaipėdos LEZ pradėjo 2009 m. investavusi per 8,2 mln. Eur į 18 000 kv. m. sandėlius su administracinėmis patalpomis. 2014 m. bendrovė įgyvendino pirmąjį plėtros projektą investavusi per 630 000 Eur į sandėlio priestatą.

Pagal paskutinius Registrų centrui pateiktus duomenis, didžiausias „Vingės logistikos” akcininkas (30,46 proc.) buvo Michail Šidlovskij, po 23,46 proc. akcijų valdė Vytautas Savickas ir Rimantas Kazokevičius.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki kovo 13 d. Taikos pr. 24-304, Klaipėda, darbo dienomis 8-12 val. ir 13-17 val. iš anksto susitarus telefonu (8687) 40633 arba internetinėje svetainėje www.klaipeda.lt. 

Pasiūlymus galima teikti iki kovo 13 d. raštu UAB „Klaipėdos miestprojektas”, Taikos pr. 24-304, Klaipėda, el.p., info@klaipedosmiestprojektas.lt. 

Viešas susirinkimas vyks kovo mėn. 16 d., 17.15 val., Taikos pr. 24-304, Klaipėdoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdos LEZ – tarp 50-ies pavyzdinių pasaulio laisvųjų zonų

Pasaulinis specialiųjų ekonominių zonų aljansas (GASEZ) Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) atrinko tarp 50-ies pavyzdinių teritorijų, geriausiai atliepiančių globalius darnaus ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ Patariamajai tarybai pirmininkaus Tomas Rauckis

Daugiau kaip 45 investuotojų interesus atstovaujančios Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) Patariamosios tarybos pirmininku 2024-2025 m. kadencijai išrinktas logistikos paslaugų ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Verslas

94% investuotojų rekomenduoja Klaipėdos LEZ

Absoliuti dauguma Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančių investuotojų savo patirtį rekomenduotų kitiems verslams, rodo naujausi strateginio valdymo konsultacijų bendrovės ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This